Zümrüt sonucu yetersiz buldu

Arçelik Bulaşık Makinesi Tamir Problemi

Arçelik Bulaşık Makinesi Tamir Problemi
24 Temmuz 2024 16:28

Arçelik marka bulaşık makinem bulaşıkları kurutmuyor ve soğuk suyla yıkıyordu. Rezistansından kaynaklı olacağını düşünerek rezistansı değiştirmek için parçayı söktük götürdük, fakat rezistansın çalıştığını, anakartının yanmış olabileceğini ve bu yüzden eve servis çağırmamız gerektiğini söylediler. Gelen servis, makine 15 yıllık makineyi götürürsek yapılsa da yapılmasa da ücret ödemeniz gerekir ve parçası yoktur. Yenisini almanız gerek dedi. Ama ben daha 5 yıldır kullandığımı söyleyince makinenin kapağındaki düğme bölümünü açarak içinden bir parça çıkardı ve beyninin yandığını söyledi. O parçayı alıp yapılırsa da yapılmazsa da bize haber vereceğini söyledi ama tekrar dönmedi. Biz aradık, numaramızı kaybettiğini ve parçanın yapılmadığını söyledi. Bu yüzden biz yine Arçelik'ten yeni bir bulaşık makinesi aldık. Bugün yeni makineyi kurmaya gelen servise eski makinemizi verip ürünün garantisini uzatmayı teklif edecektik, o yüzden eski makinemizin parçasını sorduk. Arabada olduğunu ve takmak için 500 TL ödememiz gerektiğini söylediler ve konuşma arasında önce parçanın yapıldığını söyleyip sonra yapıldı mı yapılmadı mı bilmiyorum dediler. Biz de ne parçayı aldık ne makineyi verdik. Eğer parça 500₺ yapıldıysa neden bizi 16 bin₺ yeni bulaşık makinesi alarak masrafa soktular. Yapılmadıysa neden 500₺ istiyorlar. Üzülerek Arçelik markasından vazgeçiyorum. Evimdeki ütü, mikrodalga bile küçük büyük tüm elektronik ev aletleri Arçelik'ti, bu olay hiç hoş olmadı. Ayrıca Arçelik Doğubayazıt şubesinden aldığımız 6444 model yeni bulaşık makinemizin mağazada gördüğümüz teşhir ürünü 6144 modelinden tek fark üst sepetin asansörsüz olarak geleceği söylenmişti. Öylelikle kabul etmiştik. Teşhir üründe üst çekmecede 2 adet kaşıklık vardı, özellikle sormuştum alacağım modelde de var değil mi diye. Mağaza elemanı evet, tek fark asansörsüz gelecek üst sepet demişti. Şimdi yetkili olduğunu düşündüğüm kişiye sordum, çok güzel ilgilendi teşekkür ederim. Fabrikayı bile arayıp sormuş ama mağaza elemanının işe yeni girdiğini, o yüzden eksik bilgi verdiğini söyledi. Gerçekten Arçelik büyük pişmanlık oldu.

25 Temmuz 2024 14:48 (Şikayetten 22 saat sonra)
25 Temmuz 2024 15:33

Arçelik müşteri hizmetlerinden Yasemin hanım aradı çok ilgilendi ve mağduriyetime çözüm bulmak için elinden geleni yapacağına inanıyorum. Teşekkürler Yasemin hanım.

28 Temmuz 2024 15:21

Şikayetim üzerine olayın yaşandığı şehrin yetkili servisi aradı müsait değildim açamadım eve servis randevusu oluşturmuşlar SMS olarak aradım ve şikayetten bir haber eski makinemin şikayetleri için oluşturduklarını söylediler randevuyu tekrar şikayetimi dile getirdim ve servis istemediğimi zaten parçayı alıp gittiklerini söyledim tamam deyip kapattılar asla ilgilenen olan yok. Bu arada parçamı götüren servis geldiğine ve parçamı götürdüğüne dair kayıt bile açmamış buna ne denir bilmiyorum.

Ece sonuçtan hiç memnun değil

13 Eylül 2024 20:06
Semih sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Bulaşık Makinesi Servis Ücreti Şoku

12 Kasım 2024 16:16
Arçelik Bulaşık Makinesi Servis Ücreti Şoku
Yağmur sonuçtan hiç memnun değil

Yağmur
05 Şubat 2024 20:07