Gönül sonuçtan hiç memnun değil

Gönül
09 Haziran 2024 21:29

Bir ay kadar evvel Hepsiburada üzerinden Vestel güvencesi altında Windsor klima aldım. Klima almadan evvel Vestel servis keşif yaparak 9000 BTU klima almamı önerdiler. Odam 10 m²'dir. Klimayı kurmaya gelecekleri zaman sigorta da kurmaları gerektiğini ve bunu da 1500 liraya yaptıklarını söylediler. Bu tutarı fazla bulduğumu söyleyince de daha ucuza kimsenin yapmayacağını ilettiler. Ben kendi elektrikçimle konuştum ve bana 500 liraya sigortayı takacağını söyledi. Bu esnada klima takıldı. Duvarda kocaman bir boru deliği bırakıldı hortumu çıkarmak için. O deliği de kapatamayacaklarını belirtip klimayı hiçbir şekilde fişe takıp kontrol etmeden işimiz bitti, sigorta yoksa takamayız fişe dediler. Hayatımda ilk kez klima almış değilim. Klima takıldıktan sonra ustalar gelip sigortayı bağladılar ama klima mutlaka takılınca kontrol edildi. Eve gelip klimayı kontrol ettiğimde soğukluğunun yetersiz olduğunu hissettim ama hava çok sıcak olmadığı için emin olamadım ve odama bir derece aldım. Klimayı 18 turboda çalıştırınca 2-3 saat sonra bile oda maksimum 24,5 dereceye düşüyor. Havanın çok sıcak olduğu son günlerde fotoğrafta görüldüğü gibi 26 dereceden düşmedi. Yapmam için bir performans testi yolladılar. Yaptım ve yine resimde görüldüğü gibi cihaz kendinden de arıza verdi. Akabinde eve servis geldi. Gazı kontrol etti. Klimada sorun olmadığını belirtti. Kendisine dereceyi gösterdim. 25 dereceydi oda. Birkaç saate soğur dedi. Klima 2 saattir çalışıyor. 10 m² oda nasıl soğumaz dedim. Bence sorun yok cevabını aldım. Performans testini yapmasını, arıza kodunu alacağını söyledim. Yapmadı. Bendeki resmi kendisine yollamamın yeterli olduğunu söyledi. O gün bugün ses seda yok. Bana ayıplı mal satıp sorun yok diye geri çekilecek Vestel belli ki. Test edilmeden takılan bu ayıplı malın ivedilikle değiştirilmesini istiyorum. Kimse parayı sokaktan toplamıyor. Evde oksijene bağlı kalp yetmezliği hastam var, sıcaklardan etkilenmesin diye aldığımız cihazı burnumuzdan getirdiniz. En sıcak günleri bozuk cihazla geçiriyor, bir de Vestel kararını bekliyoruz. Konuyla alakalı tüm yasal haklarımı kullanacağım. Koskoca Vestel markasına bu küçük hesaplar hiç yakışmıyor. Hastamın da vebali üstlerindedir. Gelip eve halimizi görebilirler. Acil çözüm rica ediyorum.

10 Haziran 2024 13:23 (Şikayetten 15 saat sonra)

Nil sonuçtan hiç memnun değil

25 Nisan 2024 21:26
Yakup sonuçtan hiç memnun değil

Yakup
16 Aralık 2024 22:29