18 Nisan 2024 15:1721.103

Trendyol resmi mobil uygulaması üzerinden 'Demirhan Ticaret' isimli mağazadan indirimli olarak gördüğüm 'Philips markalı 5400 serisi EP5447/90 Tam Otomatik Kahve Makinesi' siparişi verdim. Daha sonra onaylama sürecindeyken '0850 885 00 72' numaralı telefondan, kendisini Trendyol Müşteri Hizmetleri olarak tanıtan bir kişi tarafından arandım. T.C. Kimlik numaramı, doğum tarihimi ve sipariş detaylarımı doğru bir şekilde söyleyerek güven kazandı. Telefonda, son kalan ürüne aynı anda beş kişinin sipariş oluşturduğunu, benim ilk sırada olduğumu ancak ödemenin kredi kartı ile taksitli çekim yapıldığı için provizyonda beklediğini belirtti. Ürünün satış hakkını elde etmem için Müşteri Temsilcisi ile işlemi sürdürmem gerektiğini ve stoğun bana gönderilmesi hususunda detaylı bilgilendirme yapıldı. Ben de ürünü uzun süredir takip ettiğim ve indirim yakaladığım için yanlışlıkla işlemi sürdürdüm. İlk olarak Trendyol mobil uygulamasındaki resmi siparişim 'Müşteri Temsilcisi ile Sipariş Tanımlama İşlemi gerçekleştireceğim.' ibaresi eklenerek iptal edildi.

Daha sonra yeni sipariş oluşturulması için bana aşağıdaki mesaj iletildi. Mesaj sonunda 'Akbank' üzerinde kolay adres tanımlanmış olan '*************@odemetrendyol.com' adresine ürünün fiyatının havale yapılması istendi. Yapılan havalenin işlemler tamamlandıktan sonra stoktaki ürünün tarafıma tanımlanacağı ve havale ile yapılan ödemenin iade sürecinin başlatılacağı belirtildi. Havaleyi FAST ile gerçekleştirdiğim için alıcı bölümünde yazan 'Y**** D****' isimli alıcıyı fark ettiğimde ve ödemede açıklama kısmını yanlış yazdığımı, ödemenin tekrar yapılması ısrarla istendiği için maalesef durumun farkına vardım.

Söz konusu alışverişte Trendyol resmi mobil uygulaması üzerinden Malatya merkezli, üç yıllık ve 8.7 puanlı bir satıcının hesabının ele geçirildiğini, ardından müşterilerin en çok tercih ettiği ürünlerin eklendiğini ve kişisel verilerin ele geçirilerek kötüye kullanıldığını anladım. Trendyol marka bilinirliğini kullanarak insanları yanıltan bu yöntem konusunda yetkili birimleri göreve davet ediyorum. Kişisel verilerimin gizliliğine böylesine bir açık bırakan Trendyol'u bir daha kullanmak istemiyorum.

8 Temmuz 2025 10:42

Trendyol'a güvendiğim için hiç düşünmeden bende sitedeki ibana 10 bin tl yatırdım dekont paylaştım son ra tüm WhatsApp yazışmaları ve Trendyol site yazışmalarım silindi. Hemen bankayı aradım ama hesap karşıya geçmişti ve tabi polise gittim şikayet ettim burada paramın gitmesinin yani sıra o şahıslarda benim trenryolda paylaştığım tüm kişisel bilgilerimin o şahısların elinde olmasıydı. Bu ðurumlarda demek ki artık Trendyol'un güvenilirliği kalmamış çok üzücü

10 Şubat 2025 15:05

Tredyoldanbuzamana kadar çok malzeme aldım hiç böyleşey başıma gelmedi sac sakal makinadı aldım şokta kaldım ne açmak için düğmesi var ne de kullanma kılavuzu var bende Tüketici Hakem Heyeti'ne mahkemeye vereceğim

19 Nisan 2024 23:40

Aynı sorunu aynı firma ile bende yaşıyorum fakat beni aramadılar havale vs için. Nasıl bir yol izleyeceğiz acaba?

Çilem
Benzer Şikayeti Var
19 Nisan 2024 15:18

Maalesef anlattıklarınızı harfi harfine bende yaşadım, ne yazık ki Trendyol bu konuda bizleri dikkate almadı,3. Günün sonunda işlemlerimi başlatabildim hala cevap yok. Yasal yollara başvurdum sonucu bekleyip göreceğiz

Trendyol Satışlarını Fazla Göstermek İçin Numara Yapıyor

21 Mart 2024 00:371.847

Trendyol'dan kampanyalı olarak 12 Mart ve 19 Mart tarihlerinde, ayrı ayrı iki kez Philips 5400 Serisi EP5447/90 Tam Otom...

Trendyol Satışlarını Fazla Göstermek İçin Numara Yapıyor
4 Destek2 Yorum

Trendyol Siparişinin Temin Edilememesi

22 Nisan 2024 14:321.343

Trendyol'dan almaya çalıştığım Philips ep5447/90 kahve makinesi ile ilgili 8328563336 numaralı bir sipariş oluşturdum ve...

Trendyol Çok Ciddi Güvenlik Açığı

27 Mart 2024 12:5010.005

1) Trendyol.com'dan 23.03.2024 tarihinde Philips marka bir kahve makinesi satın aldım. İşleminin ardından dakikalar için...

Trendyol Çok Ciddi Güvenlik Açığı
1 Destek

Tümünü Gör
Trendyol Yanlış Fiyat Problemi

Trendyol YanlışFiyat Problemi

Ömer
Trendyol Bioderma Orijinallik Sorunu!

Trendyol BiodermaOrijinallik Sorunu!

Bircan
Trendyol Yanıltmaya Yönelik Uygun Fiyatlı Reklam

TrendyolYanıltmaya Yönelik Uygun Fiyatlı Reklam

Ahmet
Trendyol Fazla Para Çekti Hesabımdan

Trendyol FazlaPara Çekti Hesabımdan

Muhammed
Trendyol Ocean Bromelain Orijinalliği!

Trendyol OceanBromelain Orijinalliği!

Özlem
Trendyol'dan Alınan Philips Lumea IPL Cihazı Arızası!

Trendyol'danAlınan Philips Lumea IPL Cihazı Arızası!

Nurhan

Öne ÇıkanKonular