Superonline Wi-Fi 6 Modem Arızası İçin Ücret Talebi

Superonline Wi-Fi 6 Modem Arızası İçin Ücret Talebi
18 Mart 2024 20:441.189

Yaklaşık 1.5 senedir Superonline fiber internet kullanmaktayım. Son 1 aydır Wi-Fi ile ilgili sorun yaşamaktayım. Arada sadece bir duvar ve 3-4 mt mesafe olmasına rağmen Wi-Fi kopması yaşamaktayım. Müşteri hizmetlerini aradığımda uzaktan müdahale vb. İşlemler yaparak çözmeye çalışmaktalar. Fakat bu işlemlerle çözülmeyen sorunum için yerinde teknik servis vermeyi önerdiler. Önerilerini kabul ettiğimde ücretli bir servis olacağını belirttiler. Ben de bu modemin mülkiyetinin Superonline olduğunu ve modemle ilgili teknik arızayla ilgili yapılacak incelemenin ücretini benden alamayacaklarını ilettim. Herhangi bir fiziki darbesinin olmadığını, aylardır aynı yerinde kullandığımı, yazılımsal olarak müdahalem olmadığını ilettim. Kendi mülkiyetindeki bir cihazı için benden para istemeleri çok saçma bir durum olduğunu ve gerekirse kendim modem almak istediğimi, onların modemini kullanmak istemediğimi belirttim. Bunun da mümkün olmadığını belirttiler. Wi-Fi 6 modemin değişimini yapamayacaklarını da ilettiler. Her ay hizmetleri için para ödediğimi ve bu problemi çözemediklerini, yakında taahhüdümün biteceğini ve bir daha kendileri ile çalışmayacağımı, yakınlarıma da bu konuda telkinde bulunacağımı belirterek görüşmeyi sonlandırdım. Bulunduğum siteye Superonline gelmesi için çok uğraşan ve ilk abonesi olmamı da düşününce büyük bir pişmanlık içindeyim. Bunları burada yazarak Superonline nasıl bir hizmet veriyor herkes görsün istedim.

18 Mart 2024 20:44 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebinizle ilgili inceleme yaparak en kısa sürede size bilgi vereceğiz. Saygılarımızla, Turkcell Superonline

Enver
18 Mart 2024 21:00

Geri dönüşünüzü bekliyorum. Bakalım klasik bir cevap verip bilgi verilmiştir mi yazacaksınız yoksa gerçekten sorunu çözüp memnun edecek misiniz.

19 Mart 2024 13:51

Merhaba Enver Bey, Bulunduğunuz ortamdaki çevresel faktörlerde (örnek: modeme olan uzaklığınız, modem ile bağlantı yaptığınız nokta arasındaki sinyal zayıflamasına neden olabilecek duvar, yalıtım malzemeleri, ayna gibi fiziksel etkenler) internet hızında sorun yaşamanıza sebep olabilir. Modemin yakınında telsiz telefon gibi kablosuz sinyali etkileyecek elektronik cihazlar varsa uzaklaştırmanız, kablosuz bağlantınızın daha sağlıklı olmasını sağlayabilir. Cihazınız ve modeminiz destekliyorsa yakın mesafeler için 5 GHZ uzak mesafeler için 2.4 GHZ üzerinden bağlantı kurmanız daha iyi verim almanızı sağlayacaktır. Dilerseniz Turkcell uygulamamız üzerinden kanal değişikliği yaparak sorun yaşadığınız dönemlerde sorununuzu anlık olarak çözebilirsiniz. Modeminizin kablosuz kanal frekansını otomatik olarak ayarlamanız, en iyi frekansta bağlantı kurmanızı sağlayacaktır. Modemle bağlantı kurmaya çalıştığınız nokta uygun değilse, dilerseniz ücretli modem yer değişikliği yaparak kullandığınız alana daha uygun bir noktaya modeminizin taşınmasını sağlayabilirsiniz. Modeminizin sinyal seviyesini arttırmak ve daha iyi bağlantı kurmak için kablosuz sinyal güçlendirici cihazlarımızdan da alabilirsiniz. Her türlü bilgi, öneri ve yardım taleplerinizi Turkcell uygulamamız içerisinde yer alan "Yardım- Yeni talep İlet" adımlarını seçerek iletebilir, taleplerinizin durumunu "Taleplerim" bölümünden kontrol edebilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell Superonline

Enver
19 Mart 2024 14:59

Değerli Superonline; Teknik olarak belirttiğiniz hususları çok iyi derece bilen, bilgi sahibi biriyim. Modemin yanında kablosuz sinyali etkileyecek bir ürün bulunmuyor. Wi-Fi 6 özellikli diye verdiğiniz ürün 3 metre mesafeden dahi bağlantı kuramıyorsa bu ürünün sıkıntılı olduğunu gösterir. Sizin yazdığınız bu hususlarla kendinizi haklı çıkarmaya çalışma çabanızı sizi komik duruma düşürüyor. Ayrıca modemin kendi özelliği uzakta 2.4 Ghz, yakında 5 Ghz hızına otomatik olarak geçmesi, yani aynı isimle destekliyor bunu. Bahsettiğiniz Turkcell uygulaması da hiçbir işe yaramayan bir yazılım. Diğer bir husus ise ücretli modem yer değişikliği gibi komik teklifiniz. Ücretsiz yaptığınız tek hizmet yok anlaşılan. Kablosuz sinyal güçlendirici de kullanıyorum fakat o cihaza da sinyal gönderemediğiniz için ondan da verim alamıyorum. Superonline olarak sadece klavye başından ve müşteri hizmetleriniz telefonla çözümsüzlük üretmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Size para ödesek de hizmet alınmayacağı belli oluyor. Memnuniyetsizliğimi her platformda dile getireceğimi ve tekrar sizle çalışmayacağımı şimdiden bildirmek isterim. Kurumsal bir firma olarak da görmüyorum firmanızı. Şikayetvar sitesinde bile her gün onlarca şikayet ve çözümsüzlükleri görünce durumunuz gerçekten zor. Hadi size klavyeden uydurmaca iyi cevap yazmalar.

24 Mart 15:30

Aynı sorunu yaşıyorum keşke 1. Ayında vazgeçip kapattırsaydım illallah ettim 7 kere aradım müşteri hizmetlerini geldiler modemin adaptörünü değiştirdiler GPON cihazını değiştirdiler inatla modemi değiştirmiyorlar. Ücret istiyorlar. Kendimiz gidip modem alacaksak neden firmaya modem ücreti ödüyoruz.

26 Şubat 13:28

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Aynı modem var. Sorunumuzu ilettiğimizde Ücretli kontrol için personel göndereceklerini söylediler. 750 TL istediler. Kabul etmedim. Modem değişimi istedim kabul etmiyorlar. Taahhüdüm 20 Nisan da bitiyor. Başka operatöre geçmeyi düşünüyorum. Komşuma internet bağlattım. Yeni aboneye TP-Link modem taktılar. 2 kat var aramızda benim evden çekim gücü 2 çizgi görünüyor. Benim modem de odalar arası çekme sorunu var.

Eki aç

Superonline Kullanım Süresi Dolmuş Modem Değişim Talebimde Aylık Ücreti İstemesi

28 Şubat 2024 14:141.547

Merhaba, 2014 yılından beri aktif olarak Superonline fiber internet kullanı...

Ücretli Modem Değişimine Rağmen Devam Eden Bağlantı Sorunları

25 Haziran 2025 15:321.599

Uzun süredir Superonline müşterisiyim. Daha önce kullanmakta olduğum Wi-Fi 5 modem ile ilgili olarak bağlantı hızı düşük...

Tümünü Gör
Superonline Kbps Hızında İnternet (!)

Superonline KbpsHızında İnternet (!)

Cem
Superonline İnternet Yok, Her Aradığımızda 2 Saat Uzatıyor!

Superonlineİnternet Yok, Her Aradığımızda 2 Saat Uzatıyor!

Murat
Turkcell Superonline Fiber Sıkıntısı!

TurkcellSuperonline Fiber Sıkıntısı!

Raya