Superonline Counter Strike (faceit) Ping Sorunu

15 Nisan 2024 20:503.453

Superonline kullanıcısıyım. Yaklaşık üç yıldır hizmetlerini kullanmaktayım ancak son bir aydır oynadığım çevrimiçi oyunda (Counter Strike 2) bazı maçlarda 250 ping değerine ulaşıyorum. Bu durumun Wi-Fi bağlantısıyla ilgili olmadığını biliyorum. Sorun her maçta yaşanmıyor. Almanya sunucusunda bazen bu ping sorununu yaşıyorum. Normalde 60-70 ping aralığında oynuyorum ve herhangi bir sorun olmuyor. Aynı şekilde Twitch ve YouTube yayınlarını izlerken de donma sorunları yaşıyorum. Örneğin, Discord'a bağlandığımda pingim 60 olarak görünüyor ancak oyun içinde 250'ye çıkıyor. Bu sorunla ilgili bazı forumlarda araştırma yaptım ve 151'li IP bloğuna geçildiğinde sorunun çözüldüğü belirtiliyor. Ancak müşteri hizmetleriyle iletişime geçtiğimde bana statik IP satmaya çalıştılar. Neden kendi hatalarınız için ekstra bir ödeme yapmak zorunda olayım? Aynı sunucuya diğer internet sağlayıcılarını kullanan arkadaşlarımın ping değerleri 70 iken benimki 250 oluyor.

15 Nisan 2024 20:51 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebinizle ilgili inceleme yaparak en kısa sürede size bilgi vereceğiz. Saygılarımızla, Turkcell Superonline

16 Nisan 2024 09:14

Merhaba Davut Bey, Online oyunlarda ping değerinin yüksek olması bağlandığınız sunucuyla ilgilidir. Sunucu size ne kadar uzaksa, bu süre de o kadar artar. Oyun içerisinde 90ms’ye kadar çıkan değerler kabul edilebilir seviyededir. Örneğin Türkiye'deki sunuculara 40ms ile bağlanırken, Almanya'daki bir sunucuya bağlanmak istediğinizde mesafe arttığı için bu süre 100ms gibi seviyelere çıkabilir. Amerika veya Uzak Doğu sunucularında 300-500ms gibi değerler görülebilir. Bilgilerinizi inceleyebilmemiz için bilgisayarınıza kablolu bağlantı yapmanız gerekiyor. Oyun içerisinde bağlandığınız sunucunun adresiyle birlikte, bilgisayardan Başlat > Çalıştır > CMD > ping adresine ping atılması ve Tracert ile Nslookup değerlerini de kontrol ederek ekran görüntülerini Turkcell uygulamamız içerisinde "Yardım - Yeni talep İlet" adımlarını seçerek iletebilir, taleplerinizin durumunu "Taleplerim" bölümünden kontrol edebilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell Superonline

Davut
16 Nisan 2024 09:23

Benim yazdıklarımı okudunuz mu siz? Kabloyla bağlıyım diyorum? Siz hala bana kabloyla bağlanın diyorsunuz. Almanya sunucusunda 250 ping alıyorum diyorum sunucudan uzaklaştıkça ping değeri artar diyorsunuz. Sizce ben bilmiyor muyum bunu? Almanya sunucusuna Türkiye'den bağlanan herkes ortalama 70 ping alır. Ben size 250 ping'den bahsediyorum dalga mı geçiyorsunuz?

Davut
16 Nisan 2024 09:33

89Yine aynı IP ye atılan sorgu ve normal olan değerler. Farklı bir internet sağlayıcı kullanan bir arkadaşımla aynı zamanda yapıldı. En fazla 78 ping görülüyor. Bende ise 250lilere gelen değerler. Bundan bahsediyorum. Umarım bana tekrar kabloyla bağlanın demezsiniz.!

Yorumlar(5)

Ertan
Benzer Şikayeti Var
18 Nisan 2024 03:43

Ben sorunun neden kaynaklı olduğunu buldum ip kaynaklı 2 çözüm var bilgin olsun 1. Çözüm ya 20 30 TL fiyatına VPN alacaksın (ben öyle yaptım) 2. Çözüm statik ip alacaksın istersen sana discorda göstere bilirim VPN açıp sunucu testi yaptığımda ping 50 düşüyor VPN kapatım Superonline ip kullandığımda ping 250 oluyor

17 Nisan 2024 14:06

Dostum yaşadığın tüm sorunların aynısını yaşıyorum, 1000 Mbit internetim var ama faceit sayfasını dahi açamıyorum, mecburen Client yüklemek durumunda kaldım. 5 senedir fiber kullanıyorum ama son 3 aydır bu sıkıntılar başladı ve hiçbir şekilde çözülmüyor, ping sorunu için de exitlag programını satın almak durumunda kaldım, neyse ki o ping sorununu halletti. Böyle giderse taahhüt sonunu beklemeden üyeliğimi iptal edeceğim.

Ertan
Benzer Şikayeti Var
16 Nisan 2024 10:35

Aynı sorunu yaşıyorum her yazdığına imza atarım çözüm bulursan banada yaz

Sürekli Ping Ve Bağlantı Sorunları Nedeniyle Superonline’dan Kalıcı Çözüm Bekliyorum

19 Ekim 2025 05:271.256

Başlık: Superonline’da Sürekli Ping ve Bağlantı Sorunu Yaşıyorum Uzun süredir Superonline kullanıcısıyım ve özellikle s...

3 Destek

Superonline Bağlantı Sorunları Ve Teknik Destek Erişimsizliği

16 Ocak 2025 23:041.973

Yaklaşık 1.5 senedir Superonline müşterisiyim, son 1 aydır online oyunlarda bağlantı problemi yaşıyorum, bundan önce bu ...

11 Aralık 2023 20:571.739

Merhaba, yaklaşık 7 gündür ping sorunu yaşıyorum. İstanbul sunucusunda 16-20 aralığında alırken şu an 37-50 ping aralığı...

1 Destek

Öne ÇıkanKonular