Duygu sonuçtan memnun değil

Garanti BBVA Karttan Çekilen Tutar İtirazı Müşteri Mağdur Durumda

15 Mart 2024 10:56

09.03.2024 tarihinde kartımdan 1.842,16 TL ourcheckbill.com adlı siteden işlem ücreti çekilmiştir. Banka tarafından mesaj alınca, işlemin bana ait olup olmadığını teyit etmek için hemen bankayı aradım ve şüpheli işlem nedeniyle kartımın kapatıldığını, şubeye gitmem gerektiği bilgisini aldım. Bu süreçte harcama itirazı için bankayı 3-4 kez arayarak farklı bir işlem yapılıp yapılamayacağını sordum, ancak her seferinde şubeden işlem yapmam gerektiği söylendi. 14.03.2024 tarihinde Çayyolu Garanti Şubesine giderek durumu anlattım fakat şubede işlem yapılamayacağı, mobil uygulama üzerinden harcama itirazında bulunmam gerektiği ifade edildi. Mobil uygulamaya giriş yaptığımda, kartımın kapalı olması nedeniyle bilgilere erişemediğim için, bankadayken telefonla aradım. Telefonda, bankada olduğumu ve şubelerin Mart ayından itibaren bu işlemi yapmadığını, uygulama üzerinden yapılması gerektiğini belirttim. Ancak telefondaki A***** Hanım, tam tersine şubeden dilekçe ile işlemin yapılacağını söyledi. Yaklaşık dokuz dakika süren telefon görüşmesinde ne A***** Hanım ne de banka personeli yardımcı olmadı ve işlemi birbirlerine atıfta bulundular. Müşteri olarak hem zaman kaybettim hem de yardım alamadım. Bunun üzerine tekrar bankayı aradım, ancak banka yine ısrarla işlemin şubeden yapılacağını söyledi. Garanti online üzerinden şikayetimi 1040351 referans numarası ile ilettim ve bugün şikayetimin sonuçlandığına dair bir e-posta aldım. Ancak bana ulaşan bir bilgi veya sonucun ne olduğu hakkında bir açıklama yapılmadı. Uygulamadan harcama itirazında bulunmak istiyorum ancak sistem beni yeni bir karta yönlendiriyor. İşlem yapmak için henüz elime ulaşmayan bu kartla ilgili bir çözüm bekliyorum. İlk aramamda kartımı kapatan personel, aynı zamanda harcama itirazı işlemi de yapabilirdi. Kapanan karta ait bilgilere erişemediğim için banka personeli de yardımcı olmadı. Telefon bankacılığını aradığımda, herkes yardımcı olmak yerine sorumluluğu birbirlerine atıyor. Müşteri olarak mağduriyetim giderilmedi. Telefon bankacılığı ve banka personeli, prosedürleri gereği müşterinin sorununa çözüm bulamadı. Garanti BBVA'dan en kısa sürede yapılacak işlem için ulaşılmasını talep ediyorum. Ya personellerinizi yeterince bilgilendirin ya da müşterilerinizi mağdur etmeyin. Zaten bir telefonla müşteri temsilcisine ulaşmak oldukça zorken, bu durum daha da güçleşiyor.

17 Nisan 2024 20:40

Merhaba;

Öncelikle adıma oluşan sanal karttan haberim yok 08.04.2024 tarihinde, 21.40 saat klon G/HEPSİGELİYO'dan yapılan194.56 ve 92.16 TL alışverişler iade olmuş ve yine hemen akabinde yapılan 08/04/2024 tarihinde, 21.50 saat gameseal iş yerinden yapılan 1.822,20 TL tutarındaki harcama nasıl tarafımdan onay alınıyor bankanızı ilk aradım M*** Bey'le görüşme sağladım ben o gün o saatte ramazandan dolayı "teravih" namazındaydım ispatlayabilirim bunu sizde madem ki görüşmeleri kayıt altına alıyorsunuz kayıtları dinlersiniz. Eğer ki bir kanıtınız varsa cevabınıza istinaden sizde ispatlayın sizden gelen tüm mesajlar telefonumda duruyor herhangi bir onay kodu mesajı yok kaldı ki tüm işlemlerimi 3D Secure ile yaparım peki o zaman soruyorum diğer 2 işlemi neden onaysız yapmışım? Ayrıca kaç gündür bankayı arıyorum işlemi göremiyorlar tüm görüşmelerimin dinlenmesini istiyorum müşteriyi mağdur etmek bankanıza yakışmadı günlerdir derdimi size? Anlatmaya çalışıyorum? İnternet sitesi üzerinden 3D Secure güvenli ortamda şifreli olarak gerçekleştirdiğiniz tespit edilmiştir. Buna istinaden firmayı bilmiyorum ilk kez duydum alınan ürün ne bunların açıklamasını bekliyorum bankanızdan. Uluslararası Kartlı Ödeme Sistemleri Kuruluşlarının belirlediği kurallar çerçevesinde; 3D Secure harcamalar şifreli olarak gerçekleştiğinden ve şifre kart hamili sorumluluğunda olduğundan itiraz olumsuz sonuçlandırılmış ve konu ile ilgili yazılı bilgilendirme tarafınıza iletilmiştir.

05 Kasım 2024 20:40
Garanti Bankası'nda Güvenlik Açığı Ve Yanıltıcı Hizmet Deneyimi
Duygu sonuçtan hiç memnun değil

Garanti BBVA Akıl Almaz Güvenlik Açığı

02 Ocak 2024 00:48
Eyüp sonuçtan hiç memnun değil

29 Mart 2024 14:23

Garanti Bankası'nda Güvenlik Ve Destek Eksikliği