Arçelik Multisplit Klima Gaz Kaçağı Ve Değişim Talebi

Arçelik Multisplit Klima Gaz Kaçağı Ve Değişim Talebi
23 Haziran 2024 14:46

Arçelik'ten 2024 Mart ayı sonunda almış olduğum multisplit klimam; ZM18103 md 18K dış ünite ile Z40609 md 9K duvar tipi iç ünite ve Z40612 md 12K duvar tipi iç üniteden oluşmaktadır. 24 Nisan 2024 tarihinde yetkili servis tarafından klimanın montajı gerçekleştirilmiş ve yaklaşık 10 dakika klima çalıştırılmıştır. Sonrasında havalar serin gitmesi sebebiyle klimamı kullanmadım. Mayıs Ayı ortasında klimayı çalıştırmak istediğimde ise klimanın devreye girmediğini fark ettim. 22 Mayıs 2024 tarihinden başlayarak yetkili servis birçok kez arızayla ilgili çağrıldı. İlk gelişte iç üniteler kontrol edildi. Sorun bulunmadı. Daha sonra dış ünite kontrolünde klimada gaz olmadığı anlaşıldı. Hatanın klimadan olmayabileceği, gazın evdeki mevcut boru hattından kaynaklanmış olabileceği, bunun azot ile kontrolü gerektiği ancak yanlarında azıt bulunmadığı sebebiyle başka gün yeniden gelineceği söylendi. Sonraki gelişte dış ünite ve iç ünitelere bağlı boru hatları sökülerek azot basıldı ve 2-3 beklenilmesi gerektiği söylendi. Daha sonra azot testinin sonucunun alınacağı randevuya iş yoğunluğu gerekçesiyle verilen randevu günü ve saatinde servis gelmedi. Daha sonraya yeniden gün verildi. Bir sonraki gelişte hatta basılan azot gazı kontrol edildiğinde basınçta hiçbir düşme olmadığı tespit edildi. Böylece dairemdeki mevcut hatta kaçak olmadığı anlaşıldı. İç ünitelerde kaçak olmadığı görüldüğünden sorunun klimaya ait dış üniteden kaynaklandığı tespit edildi. Henüz daha hiç kullanılmamış ve montajı üzerinden 1 ay geçmiş olan klimamda yaşanan bu sorun sebebiyle dış ünite değişimi talep ettim. Bu talebimi 12 Haziran 2024 tarihinde eve gelen yetkili servise ilettim. Ancak o günden bugüne kadar, aradaki bayram tatilini göz önüne almakla birlikte halen talebim statüsü bölge onayında bekliyor şeklinde sistem üzerinde gözüküyor. Müşteri hizmetleri merkezi üzerinden talebimle ilgili tatmin edici cevap alamıyorum ve bana sistem üzerinde görülen statü söyleniyor. Bölge onayında beklemesi tüketicinin sorunu olmayıp, Arçelik firmasının kendi iç işleyişi yüzünden mağdur edilmiş olmama anlam veremiyorum. Türkiye'nin en geniş ve en hızlı servis ağına sahip olduğu iddiasında bulunan bir firmanın, satmış olduğu ayıplı ürün konusunda hızlı aksiyon almasını, ürününün arkasında durarak hatayı düzeltmesini beklerdim. Yaz aylarına kalınmaması adına Mart Ayında sipariş verdiğim klimam, Haziran sonuna yaklaştığımız şu günlerde halen çalışmamaktadır. Sorunumun vakit kaybedilmeden çözülmesini talep ediyorum

24 Haziran 2024 12:23 (Şikayetten 21 saat sonra)

Bilgehakan sonuçtan hiç memnun değil

Bilgehakan
20 Ağustos 2024 10:15
Arçelik Multi Klima Montaj Ve Arıza Sorunlarıyla Mağduriyet
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Klima Montaj Ve Servis Kabusu

12 Ağustos 2024 10:11
Ümit sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Klima Montaj Hatası Ve Servis Sürecindeki Mağduriyet

21 Haziran 2025 12:49