Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Evinize Sokmamanız Gereken Bir Marka. Mecburiyetler Hariç

17 Eylül 2023 12:07

Arçelik her ürünümü sorunlu çıkar anlamıyorum. Arçelik markasını ülkemizin gururu ancak neden global bir dev olamayacağını anlatayım ve neden bende diğer tüm beyaz eşyalarımda Arçelik yerine Alman ürünlerini tercih ediyorum anlatayım. 2005 yılında evlenirken tüm beyaz eşyalarımı (dolap, bulaşık, çamaşır, kurutma, ocak) Bosch markasından aldım. 15 sene sorunsuz kullandım. Bir kere dahi bozulmadı, buna dayanarak yeni evimde de aynı grup firması Siemens'i tercih ederek yoluma devam ettim. Bu sadakatimin nedeni ise kalitesinde saklı. Peki Arçelik nerede girdi bu hikayeye anlatayım. Arçelik bildiğiniz gibi telve ve çaycı ile Türk mutfağına uygun beyaz eşyalar yapmaktadır. Bizde Telve ve Çaycı ile Arçelik kullanmaya başladık. Telve'den tamı tamına 4 ayrı kahve makinesi eskittim. Ancak bu eskitme kullanımdan dolayı değil bozulmasından ve bir daha tamir edilemeyeceğinden dolayı. Aynı şekilde Arçelik guru çay makinesi, hani şu beyaz kendi suyunu alandan bahsediyorum. Tamı tamında 3 kere su kaynatma haznesi değiştirdim, Neden diye sorarsanız kullandıkları su kaynatma haznesi plastiği ısı aldıkça sararıyor ve suya dökülüyor bizde onu içiyoruz. Peki bu şikayet nerede sonlanacak derseniz, malum Arçelik olduğundan bu guru çay makinesi de bozuldu, kafasına göre duruyor çalışıyor. Yenisini alalım dedik, baktık alternatif yok, yine istemeye istemeye gittik Arçelik aldık. Bir de ne görelim bu yeni makine de 2 ay geçmeden hatalar vermeye başladı. Video yu izlerseniz göreceksiniz, cihaz bir anda demleme moduna geçiyor, içindeki röle aç kapa aç kapa yaparak kararsız bir noktada çalışmaya başlıyor. Anlayacağınız o mükemmel İngiliz atasözünün dediği gibi kötü mal alacak kadar zengin değilim. Ama sorun Siemens çay makinesi yaptı da biz mi almadık.

25 Eylül 2023 07:42

Bu şikayetimi okumadan bir önceki şikayetimi incelemenizi tavsiye ederim. Bugün Arçelik telve son modeli kahve makinem maalesef arıza verdi. Video'da görebileceğiniz gibi cihaz kahve yapma sürecine başlayıp 10-15 Sn. Sonra hataya düşüyor. Bu makine ilk satın alındığında bir kere servise gitmişti ve sonrasında değiştirilmişti. Şimdi ise farklı bir hata ile karşımızda. Şu anda yeni almış olduğum Arçelik Çay makinesi de serviste, yani ben mi şansızım yoksa Arçelik hep mi böyle birisi açıklasın lütfen.

18 Eylül 2023 09:29 (Şikayetten 21 saat sonra)
07 Ekim 2023 16:08
Arçelik Evinize Sokmamanız Gereken Bir Marka. Mecburiyetler Hariç

Arçelik bozuk olan ve video ile kanıtlamış olduğum sorun için bana üründe sorun yok bilgisi vererek geri yolladı. Ben ürünü servislerine verirken resimde görüldüğü gibi verdim. Ürünü verirken aynı şekilde ürünü almak istediğimi söyledim. Bunun üzerine bugün servis tamir etmeden bana sorunsuz olarak getirdiği ürünü almadım. Almama nedenim teknik servis bunu teslim ederken sanki 1 yıl kullanılmış şekilde bana teslim etti, tabanı yanmış üzerinde toz ve kirden geçilmeyecek şekilde ürünü bana teslim etmek istedi ancak kesinlikle almadım. Bu cihazı bana verdiğim gibi geri getirmedikleri sürece geri almayacağım her ortamda da bunu ileteceğim.

14 Ekim 2023 10:22

Arçelik yetkili servisi yeniden ürünümü geri getirdi, ürün ısıtıcı kısmı kullanılmış bir ürün ile değiştirilmiş, renk atması olduğu bariz bir şekilde anlaşılıyor. Ürünü almadan geri yolladım. Mücadelem sürecek, Arçelik markası ve yetkili servisi kendilerine 2 kere kullandığım ürünü aynı kondisyonda getirene dek, ürünü almayacağım.

Çetin sonuçtan hiç memnun değil

Çetin
04 Aralık 2023 13:23

Serbilent
30 Haziran 2024 16:57

02 Şubat 2024 14:18
Figen sonuçtan hiç memnun değil

26 Mayıs 2023 16:45
Seval sonuçtan hiç memnun değil

29 Mayıs 2023 17:57
Arçelik Kategorileri