Trendyol'da Gizli Komisyon Ve Kargo Ücretleri Şoku

Erdoğan
19 Aralık 2024 11:52

Trendyol Pazaryeri platformunda eşimin adına girişimci olarak satışa başladık ama maalesef hiçbir şey anlatıldığı gibi değil. Komisyon oranları genelde %20 deniliyor ama bakınca fiyata göre komisyon alınıyor ki başlangıcı %21,5 ile başlıyor ve bunu da öyle KDV gibi gelirin kazancın falan değil direkt olarak satış yaptığın fiyat üzerinden yapıyor, yani 950'ye mal ettiğiniz ürünü en az 1800'e satacaksınız ki 150 TL kazanacaksınız. KDV + Trendyol komisyon + kargo + Trendyol platform kullanım ücreti, burada en büyük diğer gider zaten Trendyol komisyonunun dediğim gibi satış fiyatı üzerinden yapılması. Hadi bunu yapıyor, ayrıca platform kullanım ücretini ayrıca kesiyor, o da başka bir konu. Siz hesap yapıyor platforma koyuyorsunuz satışa bir şeyleri, 200 TL üzeri satıcıya ait kargo dersiniz, o yüzden 200 altı ürün satım dersiniz ama yok öyle, satıcı 200 altı dahi olsa kargo ücreti ekstradan öder, hem de alan kişiden de ayrıca tahsis edilir. Bu kargo ücreti. Mesela bir ürün aldınız 130 TL civarı, alan kişiden 44 TL kargo keser, satan kişiden de 44 + KDV keser. Normalde siz bu ürünü alsanız kargolasanız toplam kargo bedeli 52 TL aynı deside ama nasıl oluyorsa onu satıcıdan alıyor, ayrıca ürünü alandan ekstradan kargo adı altında ücret alıyor. Yani buna da kargonun kalan kısmı diyor. Bizim bu hesaba aklımız ermedi. Ben çok sık Trendyol'dan alışveriş yapan birisiydim ama esasen işin içine girince işin seyri çok ama çok değişti. Bence Trendyol bu konulara bir çözüm bulmazsa maliyeti 10 TL olan ürünü dahi 200 TL'den satmak zorunda kalacağız. Ondan sonra da neden pahalı satılıyor diye piyasayı suçlayacağız.

profile profile profile

Trendyol'da Satıcı Olmanın Gizli Maliyetleri Ve Kargo Ücretleri

17 Aralık 2024 14:09

12 Ağustos 2023 14:56
Fuat sonuçtan hiç memnun değil

Trendyol'un Kargo Ücreti Üzerinden Haksız Komisyon Alması

01 Aralık 2023 18:37
Furkan sonuçtan hiç memnun değil

Furkan
11 Mart 2025 22:54