Trendyol "200 TL Ve Üzeri Alışverişlerde Kargoyu Satıcı Öder" Kavramı

Trendyol "200 TL Ve Üzeri Alışverişlerde Kargoyu Satıcı Öder" Kavramı
21 Ağustos 2024 11:25

Trendyol "200 TL ve üzeri alışverişlerde kargoyu satıcı öder" kavramı

Trendyol'da satıcıyım. Trendyol'da her ürünün altında yazan "200 TL ve üzeri alışverişlerde kargoyu satıcı öder" kavramı bulunmakta. Bunun üzerine mağazama 80 TL'lik ürün ekledim. Bu üründen ayrı ayrı 3 adet sattım bugün hesaplanan hakedişime baktığımda bir ürün için 14 TL. 80 TL'NİN 53 TL'si kargo ücreti, 13 TL si komisyon olarak hesaplanmış. Madem satıcı 200 TL altı alışverişlerin kargosunu ödeyecek o kavram neden bulunuyor. "200 TL ve üzeri alışverişlerde kargoyu satıcı öder" kavramı satıcıyı koruyan bir kavram gibi gözükürken aslında asla satıcı korumuyor. Kalan 14 TL hak ediş ücretide zaten devlete KDV olarak ödeniyor. Bunun anlayacağınız yapılan satışta kendim hariç; kargo firmasını, Trendyol ve devlette kazandırmaktan başka hiçbir şey yapmamış oluyorum. 200 TL altı alışverişlerde hem müşteriden hem satıcıdan kargo ücreti alarak haksız kazanç elde ediyorsunuz.

Berke
Berke

Evet bende bugün hakedişime baktım. Kupa bardak satıyorum 125 TL'ye ve bana kalan tutar 46 TL. 25 TL komisyon 54 TL kargo alıyor benden ve müşteriden de 40 TL kargo alıyor. Bana kalan 46 TL den resmen zarar ediyorum. Ama anlamadığım şey şu 0 desi kargo ücreti 54 TL ve millet 40 TL'ye ürün satıyor. Bu nasıl oluyor?

trendyol-200-tl-ve-uzeri-alisverislerde-kargoyu-satici-oder-kavrami-1.jpg
Hakan
Hakan

125 TL yaparsan 44 TL + platform hizmet bedeli olur ama 124,99 TL yaparsan platform hizmet bedeli ve kargo toplam 29 TL olur. Aslında panelde kargo ücret tarifesi yazıyor sadece ince nüanslar var onlara dikkat etmemişsin. Hesaplama yaparken de yukarıdan aşağıda gel tavsiyem 124,99 dan önce komisyonu düş %18 komisyon düşünce 102,49 kalır bundan da kargo ve platform hizmet bedelini düşeceksin 102,49-29 = 73,49 TL kalır. Yani 124,99 TL'ye sattığın üründen sana hak ediş 73,49 TL kalacak. 125 TL yaptığın an hakedişin 47,5 TL'ye düşecek. Aradaki fark ise sana zarar olacak 25,99 TL'li sadece 1 kuruş fazla yazdığın için ödeyeceksin. Umarım bilgiler işine yarar ben hesaplamalarımı yukarıdan aşağıya doğru yapıyorum sana da öneririm.

Trendyol'da Satıcı Olmanın Gizli Maliyetleri Ve Kargo Ücretleri

17 Aralık 2024 14:09

Trendyol'da Çifte Kargo Ücreti Haksızlığı!

İsmet
12 Şubat 2025 09:30