Kısmet sonuçtan hiç memnun değil

Kısmet
29 Aralık 2023 11:48

Ben Trendyol'da satıcı olan bir firmayım. 21 Aralık 2023 tarihinde 8054146508 numaralı siparişiyle müşterinin talep ettiği ürünü, orijinal kutusunda ve renk ile bedeni doğru şekilde aynı gün kargoladım. Ürünün fiyatı 279,90 TL'dir ve kargo bedeli 38,13 TL'dir. Müşteri, 24 Aralık 2023 tarihinde modelini beğenmediğini belirterek iade talebi oluşturmuş ve ürünü kargoya vermiştir.
Ürün tarafıma ulaştığında, ekteki fotoğraf ve videodan da anlaşılacağı üzere, doğru ürünün gönderildiği anlaşılmaktadır. Trendyol'a, ürünün hijyenik kategoride yer alan bir iç giyim ürünü olduğunu, kutusunun paramparça edildiğini ve başka bir müşteriye satış imkanının olmadığını belirttim. Ürün paketi üzerinde, paketin açılması ve etiketin çıkarılması halinde iade kabul edilemeyeceğine dair hijyen bandı bulunmasına rağmen, Trendyol iade red talebimi onaylamadı ve aşağıdaki metinle ret cevabını verdi:

'değerli iş ortağımız, sizin ve müşterimizin beyanlarını, göndermiş olduğunuz görselleri inceleyerek değerlendirdik. Müşterimiz ile görüşme sağlandı ve ürün yanlış olarak gönderildiğini iletmiştir. Ürünün doğru/ayıpsız olarak gönderildiği kanıtlanmamıştır, iade işlemi onaylanmıştır. Bol satışlı günler dileriz. Trendyol destek ekibi'

bu adaletli bir yaklaşım değildir. 'ürünü doğru göndermediniz, ayıplı gönderdiniz' demek bu cümlede saklıdır. Müşteri 'modelini beğenmedim' demiş ve 'kusurlu/ayıplı ürün geldi' dememiştir. Trendyol müşteriyi arayıp onun beyanını dinlemiş ancak satıcı olarak bizim görüşümüzü almadan, 5 MB'lık bir resim/video alanına ve iki satıra sınırlayarak karar vermiştir.

Kusura bakmayın, her zaman müşteri haklı değildir. Böyle bir ürünü başka bir müşteriye nasıl satabilirim? Trendyol canlı destek ile ve telefonda görüştükten sonra uygulama içi destek hattında yazıştım, elimde videoların ve fotoğrafların olduğunu belirtmeme rağmen dinlenmedim. Satıcıyı ahlaksız olarak nitelendirip, böyle kabul etmemizi beklemek haksızlık değil midir? Herkesin bilmesini ve görmesini istedim. Elimizdeki üründen olduk ve üzerine yaklaşık 80 TL kargo parası ödedik. Teşekkürler Trendyol.

Dilek

Bende Trendyol satıcısıyım müşteri ürünümün etiketini koparmış ve parfüm kokuyor kendi mağazaları olan millada etiket koparılınca iade onaylamıyor fakat bizlerin başına gelince onaylanıyor çok büyük haksızlık yapıyorlar bize buna kim dur diyecek bilemiyorum ama gerçekten mağdur olan tek taraf satıcılar olarak bizleriz ve yapabilecek hiçbir şey yok çok üzgünüm

Uygar
30 Ekim 2023 11:39
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

02 Aralık 2024 15:54
trendyolda-iptal-edilen-siparis-ve-magduriyet-5.pdf