Superonline Sık Sık Ülke Genelinde İnternet Kopma Sorunu

14 Mart 2024 23:081.259

Superonline internet hizmeti kullanıyorum ve son zamanlarda özellikle online oyun oynarken yaşadığım sorunlar nedeniyle oldukça rahatsızım. 500 MB hızında bir internet paketi kullanmaktayım ve speedtest sonuçlarım da bu hızı gösteriyor. Evimiz 1 Gbit hızı desteklediği için bu paketi yeterli bulduk. Ancak anlatacaklarım, yaşadığımız sorunların kablosuz bağlantı kalitesinden, modemle olan uzaklıktan veya aşırı internet kullanımından kaynaklanmadığını gösteriyor. Online oyunlarda tanımadığımız kişilerle bir araya geldiğimizde, bazen birden fazla kişinin aynı anda oyunla bağlantısının kopmasına şahit oluyoruz. Bu durumda sıklıkla 'Sizin de mi Superonline?' diye soruyoruz. Farklı şehirlerden, örneğin Kars, İstanbul ve benim bulunduğum İzmir'den bile bağlantı kopmaları yaşandığını gözlemliyoruz. Haftalar, belki aylardır bu sorunu yaşıyoruz ve hâlâ bir çözüm bulunmuş değil. Üstelik bizi arayarak tarife fiyatlarına zam yapılacağını bildiriyorlar ve 1 Gbit'lik pakete geçiş teklif ediyorlar. Saatlerimi harcadığım oyunlarda, bu kopmalar yüzünden defalarca mağlubiyet yaşadım.

15 Mart 2024 01:03 (Şikayetten 1 saat sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebinizle ilgili inceleme yaparak en kısa sürede size bilgi vereceğiz. Saygılarımızla, Turkcell Superonline

15 Mart 2024 11:06

Merhaba Berke Bey, Bulunduğunuz ortamdaki çevresel faktörlerde (örnek: modeme olan uzaklığınız, modem ile bağlantı yaptığınız nokta arasındaki sinyal zayıflamasına neden olabilecek duvar, yalıtım malzemeleri, ayna gibi fiziksel etkenler) internet hızında sorun yaşamanıza sebep olabilir. Modemin yakınında telsiz telefon gibi kablosuz sinyali etkileyecek elektronik cihazlar varsa uzaklaştırmanız, kablosuz bağlantınızın daha sağlıklı olmasını sağlayabilir. Cihazınız ve modeminiz destekliyorsa yakın mesafeler için 5 GHZ uzak mesafeler için 2.4 GHZ üzerinden bağlantı kurmanız daha iyi verim almanızı sağlayacaktır. Dilerseniz Turkcell uygulamamız üzerinden kanal değişikliği yaparak sorun yaşadığınız dönemlerde sorununuzu anlık olarak çözebilirsiniz. Modeminizin kablosuz kanal frekansını otomatik olarak ayarlamanız, en iyi frekansta bağlantı kurmanızı sağlayacaktır. Modemle bağlantı kurmaya çalıştığınız nokta uygun değilse, dilerseniz ücretli modem yer değişikliği yaparak kullandığınız alana daha uygun bir noktaya modeminizin taşınmasını sağlayabilirsiniz. Modeminizin sinyal seviyesini arttırmak ve daha iyi bağlantı kurmak için kablosuz sinyal güçlendirici cihazlarımızdan da alabilirsiniz. Her türlü bilgi, öneri ve yardım taleplerinizi Turkcell uygulamamız içerisinde yer alan "Yardım- Yeni talep İlet" adımlarını seçerek iletebilir, taleplerinizin durumunu "Taleplerim" bölümünden kontrol edebilirsiniz. Saygılarımızla, Turkcell Superonline

Berke
15 Mart 2024 11:18

Herkese aynı cevabı kopyala yapıştır yaptığınızı biliyordum. Yazdıklarımı bile dikkate almamışsınız. Olayın kablosuz bağlantı ile alakası yok zaten kablolu bağlantılı kullanıyorum. Modem ayarlarını en ince ayrıntısına kadar biliyorum hangi sebeplerin internetimde sıkıntı yaratacağımı da biliyorum. Ülke genelinde Superonline internet kullananlar sıkıntı yaşıyor. Herkesin aynı anda bağlantısı kesiliyor. Sorun benlik ya da konumumdan kaynaklı falan değil 1 günde 5 oyun oynuyorsam 2 sinde bağlantı kopmaları yaşıyorum oyundaki hiç tanımadığım insanlar bazı kişilerin benimle aynı anda interneti kopuyor ve onlar da Superonline kullanıcısı olduğunu söylüyor. Tüm cevaplara kopyala yapıştır ile cevap vermek yerine insanların şikayetlerini okuyun.

Berke
17 Mart 2024 01:42

Bir de bir şey daha ekleyeyim 1 haftadır Twitch ve kick yayınları izlenmez bir halde hiçbir şekilde izlenmiyor benimle aynı sorunu yaşayan chatte birçok kullanıcı var hepsi Superonline kullandığını söylüyor. Şikayetvar'a girdim bu sorunu yaşayanların en az yüzde 95i Superonline kullanıyor. Hiç modem uzaklığı veya duvar vs. Gibi fiziksel şeylerden bahsetmeyin her şeyin farkındayım nerede ne kadar hız alabileceğimi kablosuz ne kadar hız alabileceğimi açıp görebiliyorum. Youtube.com veya internet hızında sıkıntı yok sadece Twitch ve kick platformlarda internet sağlayıcımla sıkıntısı var.

29 Mart 2024 19:55

Superonline Kullanıcısıyım yaklaşık olarak 12 sene oldu. Bu sene aynı problemleri yaşamaya başladım. Statik ip aldım ama sonuç değişmedi. Sözleşme bitmesine 1 sene var. Bu saatten sonra Superonline bedava verse kullanmam. Aylık 640 TL ücret alıyorlar, üstüne interneti sansürlüyorlar

Superonline İnternet Bağlantı Sorunu

9 Ağustos 2023 01:49857

"Modem değişti sorunum çözüldü sağ olun. Teşekkürler..."

Turkcell Superonline İnternet Paket Kaybı

1 Ağustos 2023 12:552.888

"Sorunum çözüldü. İlgi ve alakanız için teşekkür Superonline!"

Superonline Modem PS5 İle Bağlantı Koparıyor, Ücretsiz Değişim İstiyorum

14 Mayıs 2025 15:271.137

Modemden kaynaklı internette bağlantı kopmaları oluyor. 3-4 yıldır Superonline kullanıyorum. Son iki yıldır playstation...

Tümünü Gör

Doğukan
Superonline Superbox İnternet Hızlı Bitiyor

SuperonlineSuperbox İnternet Hızlı Bitiyor

Melisa
Superonline Hız Problemi Yaşıyorum, Abone Olduğum Günden İtibaren Çözülmedi!

Superonline HızProblemi Yaşıyorum, Abone Olduğum Günden İtibaren Çözülmedi!

Bilal
Superonline Bitmek Bilemeyen Yavaş İnternet