Bircan sonuçtan hiç memnun değil

07 Şubat 2024 12:11

2022 yılı Temmuz ayında Doğtaş firmasından Valentin model üçlü oturma koltukları satın aldım. Keten kumaşla kaplı olan koltuk kumaşı kısa süre sonra tüylenme yaptı, koltuk minderlerinde sarkma meydana geldi ve servis yetkilileri gelerek kontrol ettiler. Kumaşın değiştirilmesi ve süngerlerin yenilenmesi gerektiği belirtildi. Ancak kumaşın orijinal kumaşla değişimi ücretsiz olacağı, farklı bir kumaş tercih edilirse 3.000 ile 7.000 TL arasında bir ücret alınacağı servis yetkilileri tarafından ifade edildi. Orijinal kumaşta da tekrar aynı sorunla karşılaşıp karşılaşmayacağımız, garanti kapsamına girip girmediği konusunda net bilgi verilmedi. Daha sonra kumaş seçmek için gittiğimiz bayilerde orijinal kumaşın bulunmadığını öğrendik ve servis tarafından bize verilen kod numaralarıyla koltuk takımımıza uygun kumaşı belirledik. Görüştüğümüz servis yetkilileri firma ile iletişim kurduklarını ancak yine de kumaş değişimi için 7.000 TL ücret talep edildiğini söylediler. Mobilya satın alırken Doğtaş firmasının dünya çapında güvenilir bir firma olduğu ve ürünlerinin arkasında durduğu söylenmişti. Ancak bunun sadece satışa kadar geçerli olduğunu anlamış bulunmaktayız. Satın aldığımız yıl içinde yüksek bir ücret ödeyerek tercih ettiğimiz ancak 1,5 yıl ancak kullanabildiğimiz, garanti süresi içinde kumaşı bozulan ve süngeri deforme olan ürün için üretici firma hatası tespit edilmesine rağmen ücret talep edilmektedir. Kumaş sınırlaması konularak ve ücret talep edilerek müşteri mağduriyeti oluşturulmuştur.

07 Şubat 2024 12:20 (Şikayetten 9 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Markamızı tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. Talebinizle ilgili olarak çözüm ekibimiz sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir. Saygılarımızla,

14 Şubat 2024 10:30

Maalesef ki hala sorunumuz çözüme ulaşmadı, her gelen servis elemanının kumaş ve süngerde sorun olduğu değişmesi gerektiği söylenirken dün gelen servis elemanı artık sadece oturum yeri minderlerinin çıkarılacağı süngerinin değişeceği ve kumaştaki tüylenme olan yerlerin temizlenerek yeniden takılacağı gibi çok komik ve saçma bir öneri sundu. Mobilyanın sırt kısmında ve kollarında da oluşan tüylenmeleri görmezden geldi. Oturma takımı ve yemek odası olarak takım aldığımız ve bir bütünlük içinde döşemesi yapılmış mobilyaların birbiri ile alakası olmayan kumaş çeşitleri ile bize hiçbir şekilde yardımcı olmadan, fikir vermeye çalışılmadan, kandırma, önemsememe, bütünlük bozularak, bizim hatamızmış gibi ayıplı ürün için ücret talep edilerek süreç uzatılmaya çalışılıyor. Artık servis elemanları mı yetkili birimlere durumu açık açık anlatamıyor yoksa yetkili olarak görüşülen kişiler mi mağduriyetimizi dikkate almıyor anlayamadık. Doğtaş firmasının müşteri memnuniyetine önem vermediğini düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte Tüketici Koruma Kanunu hükümlerine göre ayıplı mal başvurusu yapmaya karar verdim. Çevremde mobilya almayı düşünen arkadaş ve dostlarıma da kesinlikle bu firmadan uzak durmaları yönünde tavsiyede bulunacağım.

14 Şubat 2024 14:15

Ben servis kaydının kapatılmasını istemediğim halde servis kaydı kapatıldı mesajı gönderilmiş. Değişim yapılması gerektiği kendi servis elemanlarınca söylenen mobilya kumaşını tüylerinin temizlenmesi gibi saçma ve geçici bir sürelik çözümle, yeniden aynı sorunun aynı kumaş var olduğu sürece devam edeceği gerçeği görmezden gelinerek müşteriyi ne halin varsa gör şeklinde muameleye maruz bırakılıyor. Müşteri hizmetleri üst yetkiliyle görüşmek isteğimizi bir türlü sağlamamak için direniyor. Firma yetkililerinin sorunun çözümü için daha yapıcı olacağı konusunda ümidimi henüz yitirmeden görüşme sağlanacağını umuyorum.

Fatma
Fatma

Merhabalar, çok benzer bir süreç yaşıyorum sizinle. Servis sürecinde ne durumdasınız bilgi paylaşabilir misiniz?

Samet sonuçtan çok memnun

22 Mayıs 2024 11:33
"Problemin çözümü için hızlı bir şekilde aksiyon alindi. Teşekkürler ilginiz için. Ama keşke buraya yazmadan önce müşteri hizmetleriyle görüştüğümüzde de problemi giderebilseydik. İllaki buraya yazmak zorunda olmak istemezdim."
Doğtaş Fabrikasyon Hatalı Kumaşın Değişimini Yapmıyor
Doğtaş Fabrikasyon Hatalı Kumaşın Değişimini Yapmıyor
Kevser sonuçtan çok memnun

25 Ekim 2024 16:02
"Aslı Hanım'a ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Garanti sürem bitmiş olmasına rağmen haksız yere yaşadığım mağduriyetimi gidermek için elinden geleni yaptı."
Doğtaş Mobilyalarının Kalitesizliği Ve Yetersiz Müşteri Hizmetleri
Fatma sonuçtan hiç memnun değil

12 Şubat 2024 10:18

Doğtaş Mobilya Kategorileri