Mahir sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Su Sebili Sorunu: Kediler Mi Suçlu?

Arçelik Su Sebili Sorunu: Kediler Mi Suçlu?
18 Aralık 2024 23:46

24 Haziran 2024 tarihinde Arçelik 10 39 sf su sebilini satın aldım ve aylarca sorunsuz kullandım. Ancak 27 Ekim 2024’te cihazda su kaçırma sorunu yaşadım ve bunun üzerine Arçelik yetkili servisini çağırdım.

Servis ilk ziyaretinde bir sorun olmadığını söyledi ancak kısa süre sonra cihaz tekrar su kaçırmaya başladı. Yeniden servis çağırdım, bu kez cihazı atölyeye götürerek deneyeceklerini belirttiler. Atölyede ve ofiste cihazı test ettiklerini, 10 gün boyunca bir sorun gözlemlemediklerini söylediler ve cihazı geri getirdiler. Ancak cihaz tekrar su kaçırdı.

Bir kez daha servis çağırdığımda, servis teknisyeni çevreden duyduğunu iddia ederek sorunun kedilerden kaynaklanabileceğini, kedilerin damacanayı oynattığı için hava yaptığını ve bu nedenle su kaçırdığını söyledi. Bu açıklamanın mantıklı olmadığını belirttim, çünkü yıllardır evde kedilerimiz var ve Arçelik'ten önce kullandığımız 10 yıllık King marka su sebilinde böyle bir sorun yaşamadık. Ayrıca cihazın Haziran ayından Ekim ayına kadar sorunsuz çalıştığını da ekledim. Ancak servis sorunun kedilerden kaynaklandığını iddia etmeye devam ederek, yapabilecekleri bir şey olmadığını belirtti.

Bu süreçte Arçelik müşteri hizmetlerine defalarca şikayet kaydı açtırdım. Müşteri hizmetleri sorunun çözüleceğini belirtse de servis hiçbir işlem yapmadan kaydı kapattı. En son 17 Aralık 2024’te açılan şikayet kaydı, servis tarafından eve gelinmeden kapatıldı.

18 Aralık’ta müşteri hizmetlerinden geri dönüş yapıldı ve servisin Arçelik mühendisler tarafından arandığını, servisin “Evde kedi olduğu için damacana oynuyor, hava yapıyor ve bu nedenle su akıtıyor” şeklinde bilgi verdiğini, mühendislerin bu cevaptan tatmin olduğunu ve arıza olmadığı için iade ya da değişim yapamayacaklarını bildirildi.

10 yıllık eski bir su sebilinde dahi böyle bir sorun yaşamadığımızı, kedilerimizin Haziran ayından bu yana aynı ortamda olduğunu ve sorunun kesinlikle kedilerden kaynaklanmadığını defalarca dile getirmeme rağmen Arçelik servisinden ve müşteri hizmetlerinden çözüm alamadım. Sorunun çözülmesini, cihazın değiştirilmesini veya iadesini talep ediyorum.

19 Aralık 2024 12:49 (Şikayetten 13 saat sonra)
19 Aralık 2024 13:14

Arçelik müşteri hizmetleri yukarıda yapılan bilgilendirme doğrultusunda telefon ile dönüş sağladı ancak fabrikadan gelen yönlendirmeler ve servis raporları doğrultusunda bir karar alındığı, bu kararın geri alınamayacağı ve tarafıma yardımcı olunamayacağı belirtti. Bu durum sorunumun çözülmediğini ve müşteri olarak mağduriyetimin devam ettiğini göstermektedir. Müşteri hizmetleri görüşmelerinde memnuniyetsizliğim ve sorunumun çözülmediği hususunun kayda alındığı ifade edilmiştir. Ancak, yaşadığım bu süreçte çözüm odaklı bir yaklaşım sergilenmediği ve mağduriyetimin giderilmediği kanaatindeyim. Ben de kendilerine şikayetimin çözülmemesi halinde haklarımı, bugün şikayetvar.com üzerinden, yarın öbür gün sosyal medya platformları aracılığıyla konuyu kamuoyuyla paylaşacağımı, sonraki aşamalarda Tüketici Hakem Heyeti ve gerekirse hukuki yollara başvurarak haklarımı arayacağımı sözlü olarak ifade ettim. Benim gibi tüm Arçelik ve Arçelik servisi mağdurları'ndan destek bekliyorum.

30 Aralık 2024 10:15

Geçen süreç içerisinde değişen bir şey yok. Mağdur mağduriyeti ile kalıyor maalesef #arçelikpişmanlıktır

Şamil sonuçtan memnun değil

Şamil
27 Eylül 2023 14:18
Derya sonuçtan hiç memnun değil

04 Eylül 2024 22:38

İlknur
25 Kasım 2024 17:43
Arçelik Su Sebili Garanti Hizmeti Ve Teknik Sorun Mağduriyeti
Rıdvan sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Su Sebilinde Ilık Su Musluğundan Sürekli Soğuk Su Gelmesi Mağduriyeti

Rıdvan