Senem sonuçtan hiç memnun değil

Zara Çalışanları İşlerini Müşterilere Yaptırıyor

29 Mart 2024 16:39

Hilltown Karşıyaka Zara'ya bugün yaptığım ziyarette gerçekten hoş olmayan bir durumla karşılaştım. İnsanların para alarak yapmaları gereken işleri müşterilere yaptırmaları beni gerçekten şaşırttı. Bunu başka sektörlerde görüyordum ama böyle büyük bir firmada karşılaşacağımı düşünmezdim. Yeni nesilin çalışma şekli bu sanırım. Kabine girerken, kabindeki iki kişi kabine giren kişilere askılama yaparak ürünleri teslim etmelerini söyledi. Ben çalışan insanlara saygımdan dolayı her zaman denediğim ürünleri askılayıp yerine kendim asarım ama bu benim yapmak zorunda olduğum bir şey değil, saygımdan yaptığım bir şey. Çalışanların bunu müşterilere söylemesi, itiraz eden müşterilere 'uygulamamız bu şekilde' demesi hiç hoş bir şey değil. Herkes ürünleri kendi askılayacaksa oraya iki kişi koymak ve bu kişilere maaş vermek anlamsız. Bazen insanların vakti olmayabilir. Birçok ürün denediği için hepsini askılayamayabilir. Ben sırada beklerken 20'li yaşlarında bir kız, elinde birkaç ürünle çıktı ve kızdan ürünleri teslim almadılar. 'Askılama yapın lütfen' dediler ve koyacak yeri olmadığı için kız kabinine dönüp askılama yaptı. Eğer böyle bir uygulamanız varsa çok çirkin bir uygulama bu. Eğer böyle bir uygulamanız yoksa ve çalışanlarınız iş yapmamak için kendi uydurdukları bir şeyse lütfen önlem alın ve çalışanlarınızı uyarın. 29 Mart saat 16 civarında oradaydım. Kabinden çıkan ve geri gönderilen kişi 15.45-16 saatleri arasında kadın kabinindeydi. Kameralarınızdan izleyebilirsiniz.

29 Mart 2024 20:08

Çalışanlar müşterilere resmen is buyuruyor ve is yaptirtiyorlardi çok şaşkınım gerçekten

29 Mart 2024 20:13

Eskiden kabinden çıkıp elimdeki ürünleri askıya asip vermek istediğimde çalışanlar elimden alır siz zahmet etmeyin biz yaparız derlerdi. Ne ara bu hale gelindi.

Dilek
Dilek

Aynı şekilde yine İzmir Hilltown Zara da hafta sonu alışveriş esnasında karşılaştım. 4 parça eşya denedim. 2 parça askıdaydı diğer 2 parçayı da kabinden alıp düzgün bir şekilde toplama alanına koydum. Çalışan bir karış suratla çok sert bir şekilde onları askılayıp asmak sizin göreviniz dedi. Şok oldum azar yediğim için. Ve böyle bir uygulama olabilir mi hayret bir şey dedim. Daha önce hiçbir mağazada karşılaşmadığım bir uygulama. Ayrıca çalışan bir de dövseydi üstüne beni. Paranla rezil olmak, kapitalizmin geldiği son nokta! Sonra asistana yazdım. Yapay zekanın verdiği cevap mağaza çalışanları bize ürün temini için varmış denenen ürünleri asmak müşterilerin sorumluluğundaymış! Şımardın sen Zara bir daha uğramam!

Bahar sonuçtan hiç memnun değil

Bahar
19 Nisan 2025 19:29
Ozlem sonuçtan hiç memnun değil

Ozlem
05 Haziran 2025 17:07