23 Şubat 2024 06:35

Trendyol'da 916640 ıd numaralı berat Home Store isimli mağazayı işletiyorum. Sipariş kodu 2435924633 olan Lisanslı Fenerbahçe taraftar battaniyesi siparişi geldi ve ürünü kargoya verip gönderdim. Daha sonra iade olarak ürün geldi. Yanlış ya da hatalı bir ürün değildi. Trendyol'da açıklama resim vs. Bütün bilgilerde ne yazıyorsa hiçbir yanlış ve üründe hiçbir sıkıntı yoktu. Neyse müşterinin canı sıkılmış herhalde ürünün boyu büyük geldi diye iade etmiş. Ürün standart ölçülerde ve Trendyol mağazamda ne yazıyorsa hepsini karşılıyor. Ben iadeyi reddettim. Çünkü Trendyol iade olduğunda kargo ücretini bizden alıyor ve müşterinin sipariş verip benim emek harcayıp müşterinin keyfi için zarar etmek için bu işi yapmıyorum. Çocuğumun hakkı benim hakkım kusura bakmasın diyerek reddettim. Neyse sorun burada başlıyor ben reddettiğim halde Trendyol kendine %20 komisyon veren küçük işletmelerini zarara sokmak için elinden geleni yapıyor ve iadeyi kabul ediyor. Ne sebeple kabul edebilirsiniz hiçbir sorunu problemi olmayan bir ürünü. Battaniyenin boyu büyük gelmiş sözde tek kişilik battaniyeler zaten standart ölçüde onu geçtim zaten ürünün boyu ebatı yazıyor satın alırken mağazam da. Bununla bitmiyor tabi Ürün açılmış dış ambalajı yırtılmış sonra kargo bandı yapıştırılmış ve battaniyenin çantası kullanılamaz hale gelmiş. Şimdi benden 338 lira kargo ücretini kesiyorlar. Ayrıca başka bir müşteriye satamayacağım lisanslı ürünü ise geri bende kalıyor. Hak mı bu? Müşteri temsilcileri ise dis kabini kargo şirketi ile görüşün diyor. İlgilenmiyorlar komisyon mutabakatı filan deyip daha önce 1200 lira sattığım bir ürünün hakedişi olarak 1 aylık vadeden sonra hesabıma 122 lira yatıyorlar. Nasıl bir iş anlamadım ben resmen bir şey yapmadan Trendyol Sürat Kargo kazandı ben zarar ettim. Kargo ücretlerinin ve geri iade edilen üründen kestiğiniz komisyonu tarafına ivedi bir şekilde iade edilmesini istiyorum.

Sultan sonuçtan çok memnun

Trendyol Yanlış Ve Eksik Gönderilen Ürün Nedeniyle İade Sorunu

Sultan
01 Kasım 2025 12:53
"Ürünün faturasını talep ettim. Talebime karşılık olarak olumlu ve ya olumsuz bir cevap verilmedi. Fakat 1 gün sonrasında ürün iadem kabul edildi ve ücret iaden tarafıma gerçekleştirildi. Bu noktada satıcı adına üzülürken Trendyol'un müşterilerinin şikayetine karşı bir tık geç kalınsa bile çözümcül aksiyon alması mutlu edici. Süreç uzadığı için güvenim kırılmış olsa da Trendyol'un desteğiyle iademi aldığımı düşünüyor, buradanda sorunumla ilgilenen çalışanına teşekkür ediyorum."
trendyol-yanlis-ve-eksik-gonderilen-urun-nedeniyle-iade-sorunu-3.jpg
trendyol-yanlis-ve-eksik-gonderilen-urun-nedeniyle-iade-sorunu-2.jpg
trendyol-yanlis-ve-eksik-gonderilen-urun-nedeniyle-iade-sorunu-1.jpg
Şeyma sonuçtan hiç memnun değil

Şeyma
16 Eylül 2023 12:58
Nurdan sonuçtan hiç memnun değil

Nurdan
13 Şubat 2025 01:29