Hepsiburada'dan Aldığım Kusurlu Ürün İade Edilmiyor

Hepsiburada'dan Aldığım Kusurlu Ürün İade Edilmiyor
23 Kasım 2024 12:18

Hepsiburada.com’dan bir süpürge satın aldım. Süpürge elime ulaştığında açıp kontrol ettiğimde ürünün kusurlu ve parçalarının eksik olduğunu gördüm. Aynı şekilde paketleyip gününde iade kaydı açtım. Ürün satıcıya ulaştığında, ürünün kusurlu olmasına rağmen parçalar eksik diye iadeyi reddetti. Satıcı platformu ve aracı firma olan, sözde her hakkımızı güvence altına alan Hepsiburada.com alışveriş sitesi, hiçbir destek sağlamadığı gibi 14 günlük cayma hakkıma ve gelen ürünün kusurlu olmasına rağmen bir tüketicinin hakkını açık açık yok saymaktadır.

15 Ocak 2025 17:17

Yazarken hala inanasım gelmiyor. Hepsiburada.com, Sözde Türkiye’nin en güvenilir alışveriş platformu, paylaştığım eklerde de apaçık görüldüğü üzere satın almış olduğum onlarca ürün arasından iki ürünüm ayıplı çıkmış olmasına rağmen hem ürünlerimi değiştirmeyip hem de para iadesi yapmadığı gibi, faturamıda kesmeyip Hepsiburada benim bütün yasal haklarımı kullanmamdan yoksun bırakmıştır. Ürünler için defalarca müşteri hizmetleri üzerinden talep bıraktım bir ürünümün parçası eksikti. Elimde teslim alırken video kaydı olduğunu belirttim ve kendilerine video kaydını attım. Bunun üzerine eksik parçanız gönderilecek denildi. Zaten paylaştığım fotoğraflarda bu talebin onaylandığını görüyorsunuz ama ne ürünüm gönderildi ne eksik parçam ne de para iadelerim yapıldı. Her seferinde aldığım cevapta çok enteresan “haklısınız onaylanmış ama elimizden bir şey gelmiyor” verdikleri cevap bu fotoğraflarda da zaten bu cevabı verdiklerini görüyorsunuz. Sözde güvenilir bu yerlerden alışveriş yaparken tekrar tekrar düşünün. Diğer ürünümü ise aldığım gün denedim bir saat içinde bozuldu hemen gününde iade talebi oluşturdum. Bana verdikleri cevap ürün kullanılmış bu yüzden ne iade ne değişim mümkün değildir şeklinde bir cevap aldım.

1736950612791.img-1237.jpg
1736950606868.img-1236.jpg
1736950602367.img-1235.jpg
1736950596603.img-1234.jpg
1736950586839.img-1233.jpg
23 Kasım 2024 15:16

Hepsiburada.com alışveriş platformundan yıllardır kalitesine güvenip günde onlarca alışveriş yapıyorum. Yıllarca güvenip alışveriş yaptığım bu aracı alışveriş platformundan bugün ilk kez bizden yapmış olduğunuz onlarca sipariş içerisinde bütün alışverişlerimde bu platformu tercih ettiğim için teşekkür edeceklerine “yoğun bir şekilde bizden alışveriş yapıp bizi tercih etseniz de birkaç iadeniz olduğu için aramızdaki mesafeli satış sözleşmesinde her ne kadar bu maddenin yer almamasına rağmen birkaç adet ürünü iade edemezsiniz bu sebeple iadeniz kabul etmiyoruz.” diye şaşırtıcı bir cevap aldım. Bu yaşadığım olumsuz deneyimi sizler de görün. Alışveriş yaparken seçtiğiniz adres yanlış, güvenilir olmayan ve düşük kalite bir alışveriş platformu olursa nasıl rahatlıkla mağdur edilebileceğinizi sizler de görün diye bu yaşadığım olumsuz deneyimi paylaşmak istedim. Israrla 14 günlük koşulsuz şartsız iade hakkımın aradaki mesafeli satış sözleşmesinde de geçtiğini, bana ürün geldiğinde kusurlu geldiği için gününde paketleyip iade talep ettiğimi belirtsem de, bunun hiç önemi olmadığını, günde onlarca alışveriş yapıp ve bunların içerisinde birkaç tane kusurlu çıkabileceğini ve benim de buna istinaden en doğal hakkım olan iade etme hakkımı kullanmak istediğimi belirtsem de kabul görmedi. Maalesef ve tamamen bütün alışverişlerimi bu siteden yaptığım için keyfi mağdur edildim. Bu siteden alışveriş tam anlamıyla pişmanlıktır. Ben bir hata yaptım, paramla rezil oldum. Sizler alışveriş yaparken tercih ettiğiniz platforma dikkat edin. N11, Trendyol bundan sonra alışverişlerimi bu sitelerden yapacağım. Yaşadığım bu olumsuz deneyimi siz de açık açık görselde paylaşmış olduğum verdikleri cevapta görebilirsiniz. İadeniz birden fazla ürün iade ettiğinizden kabul edilmemiştir diye cevap kanunun hiçbir yerinde yer almaz, elbette yasal haklarımı kullanacağım. Kendi sundukları mesafeli satış sözleşmesine aykırı hareket etmek ne demek, bu ayıbınızı her yerde paylaşacağımdan hiç şüpheniz olmasın.

23 Kasım 2024 12:21 (Şikayetten 3 dakika sonra)

26 Kasım 2024 14:41

Çiğdem
22 Eylül 2023 18:12
Gül sonuçtan çok memnun

04 Mart 2024 21:04
"Müşteri hizmetleri şikayet var desteği ile sorunumuzu giderdi kendilerine teşekkür ederiz. Satıcısı Satürn hakkında işlem yapmasınıda ayrıca rica ve temenni ediyoruz."

22 Mayıs 2024 11:10
Mahperi sonuçtan hiç memnun değil

27 Haziran 2025 17:41
Ela sonuçtan hiç memnun değil

26 Eylül 2024 22:21

Hepsiburada Kategorileri