Garanti Kredi Kartı İle CVV Kodu Sorunu

16 Aralık 2024 20:18

2 gündür Garanti kredi kartımla internet üzerinden alışveriş yapmaya çalışırken CVV kodunu doğru girdiğim halde yanlış girildi uyarısı alıyor ve işlem yapamıyorum. Sorunun neyden kaynaklandığını ve nasıl çözüleceğini anlayamadım. Sorunun çözümü ile ilgili Garanti Bankası müşteri temsilcisinin yardımını rica ediyorum.

Ayça

+ Arkadaşlarım da aynı şikayeti Garanti Bankası'nı arayarak ilettiler ama benimle konuşan müşteri temsilcisi çalışanlar ''hiçbir şekilde böyle bir şikayet tarafımıza ulaşmamıştır'' yanıtını yalan beyan ile tarafıma ilettiler. Öncesinde siber saldırıya maruz kaldığımızı düşünüp temizlik ve cihaz değişikliği işlemlerini yaptık. Ama IT-Yazılım ekibim tespit ediyor ki bunun bizzat Garanti Bankası'ndan kaynaklı bir engelleme olduğunu öğreniyoruz. Bu hukuken suç. Garanti Bankası'ında çalışan arkadaşımız olması sebebi ile özelden kendisine ulaştığımızda da bankanın Kasım-Aralık indirim alışverişlerinin ülke genelinde çok fazla olması sebebi ile kullanıcılara engel getirildiğini, fakat müşterilere bunu söyleyemediklerini iletiyor. Bence sorun çok daha ciddi ve arka planda çok daha başka şeyler var. Bu cidden bir skandal. Diğer bankalarda hiçbir sorun yok. Hukuki olarak bu suç.

Ayça

Aynı sorunu bugünden itibarn ben de yaşıyorum. 5-6 ayrı kuruma ait internet alışverişimde bankadan kaynaklı bir sorun olduğuna ve ödemenin yapılmadığına dair uyarı alıyorum. Bunun için iki kere müşteri temsilcisi ile konuştuk. İlk görüşmemde bilerek ''neden'' belirtmeyerek e-posta yolu ile alışverişiniz kapalı olması sebebi ile bunun olduğunu iletti, bir önceki geceye kadar bu işlemde sorun yokken bunun olmasının saçma olduğunu ve bu ayar ile alakalı olmadığını ilettim. Zorla bu ayarı açtırdı ama sorun devam etti. Tekrar aradığımda da bu sorunun kurumdan kaynaklı olduğunu iletti. 5-6 ayrı kurumdan denedim, sitede bakım çalışmasının olup olmadıklarını sordum, yanımda bulunan ve Garanti Bankası Kredi Kartına sahip tüm arkadaşlarım da benim gibi işlemleri yeniledi daha farklı birkaç kurumdan ve aynı sorunları onlar da yaşadı. Başka bankaya ait kartlarda bu sorun olmamakta ve sorunsuz alışveriş yapmakta olduğumuzu da gördük.

CVC Kodu Sorunu: Alışveriş Yapamıyorum

16 Ekim 2024 19:10