Bosch Bulaşık Makinesi Su Besleme Puntosu Sorunu

31 Mart 2024 13:162.133

Bulaşık makinesini özenle kullanmama ve kaliteli parçaları olmasına rağmen (Bosch Serie 4) altıncı yılımızda makinenin iç arka kısmında bulunan su besleme noktası herhangi bir darbe almamasına rağmen hasar görmüş ve yukarı çekmeceyi çektiğimde ani bir ses çıkararak ön tarafa doğru geliyor. Zamanla tamamen kırılacağını düşünüyorum ve bu soruna nasıl bir çözüm bulacağımızı bilemiyorum. Bosch gibi bir markadan bu kadar kısa sürede böyle bir temel hata nasıl yaşanabilir? Markanın kalitesine güvenerek tüm beyaz eşyalarımızı Bosch markasından aldık. Müşteri hizmetlerini aradığımda ve gelip bakmalarını istediğimde servis ücretinin 400 TL gibi bir tutar olduğunu belirttiler. Garantisi olmadığı için bu hatanın maliyetini bizim karşılamamız gerektiğini söylediler. Bu hata bizden kaynaklanmadığı halde neden böyle bir durumla karşı karşıya kalmalıyız, ne yapmamız gerektiğini anlayamıyorum. Mağdur durumdayız. Üst su besleme ünitesinin de yakında kırılacağından endişeleniyorum.

31 Mart 2024 12:56

Ayrıca bu su besleme yeri 1 Punto ile lehimlenmiş bu diğer markalarda da mı bu şekilde merak ediyorum çok az değil mi bu durumda biz bu makineleri zaten uzun yıllar kullanamayacağız demektir çünkü

1 Nisan 2024 10:06 (Şikayetten 20 saat sonra)

1 Nisan 2024 10:25

Evet benimle iletişime geçildi ama garantisi dolduğu için bunu ücretsiz tamir etmeyecekleri yetkili servis çağırıp ücret karşılığı ( Punto takılması bile değil arkaya bir vida benzeri bir yapıyla) yapılabileceğini söylediniz yani buralara yazmanın size bir sorun iletmenin bir anlamı yok demek ki sadece hızlı dönüş yapıldı bu iyiydi. Saçmalık çünkü bu bir ana hatadır ki şu anda da bu yüzden makinenin ustu sokulup yerine Punto tekrar yapılamıyor bu da kanıtı. Ben 6 yildir kullandığımı söylediğimde makinenin zaten ömrünün az kaldığını bunların normal olduğunu söylediniz hayır ben makineme son derece dikkat edip bakımını sürekli yapmakla uğraşmayım o zaman böyle açıklamayı ben kabul etmiyorum markayı modeli hiç tavsiye etmiyorum hepsini Bosch almama rağmen.

1 Nisan 2024 12:04

Bosch yetkilileri lütfen beni fiyat belirtmek için aramayın ben zaten bunu istesem yetkili servisinizi çağırır ücret bilgilendirmesi isterim tekrar söylüyorum bu ana bir hatadır şu an geçici çözümler buluyorsunuz Çünkü sizde biliyorsunuz makine sökülmeden bu hata düzeltilemez o yüzden bende bunu üretim hatası görüyorum 2 Punto atmak çok zor olmasa gerek kendime çözüm bulamasam bile Bosch alacak diğer insanları mağdur etmeyin diye buraya şu an yazıyorum ve Tabi ki ücretsiz hatanızı telafi etmenizi bekliyorum ben kamerayla çekmek için bile ulaşamadığım bir yeri kıramam çünkü sizler biliyorsunuz ki makineler yüksek ısıda çalışıyor bir makinenin zaten ömrü yaklaşmış 6 yıl gibi bir sürede bu sorunu verir ifadesi bana çözüm olarak sunulamaz. Bana bildirilen 2000 gibi bir ücret karşılığı ben makinemi Bosch yetkili servisinde yaptırsam bile ben burada bu konuyu dile getireceğim çünkü biz müşteriler haksız değiliz ben kırmadım kötü kullanmadım sonucuna ben katlanamam bu durumun. Sizler o zaman marka değerimiz kaliteli ürün satıyor dememelisiniz çünkü ürününüz 6 yılda alarm verdi.

1 Nisan 2024 18:36

Sanırım bu iş böyle benim buraya yazıp müşteri temsilcilerinin arayıp yanıt vermesi şeklinde ilerleyecek ben hala tam bir cevap alamıyorum hayır yani 2000 lira verdiğimizde makineye muadil değil aynisini yapsanız gene umutlu olacağım muadili a şubesi de yapar. Muadili ile zamanla makinede görünmeyen kısımda pas ve küf oluscaktir biz bu durumda da makine alacağız sanırım değil mi. Bizler yetkili servisten orijinal parça bile temin edemiyorsak muadil yaptırıyorsak vida benzeri yapı bu durumda neden a şubesi değil de sizi arayalım. Anlaşılan o ki ürünün belli bir sureden sonra ömrü tamamlansın diye bayağı çaba var. Teşekkür ederiz sorunum çözülmedi

2 Haziran 21:41

Aynı sorun benim makinede ortaya çıktı. Punto kopmuş, su besleme borusu sepetle birlikte ileri geri oynuyor. Sepeti itince çoğunlukla boru yerine geçmiyor. Bu durumda da üst sepet yıkanmıyor. Servis çağırıp 3-5 bin tl vermek mi yoksa daha makul bir fiyatlı bulaşık makinesi almak arasında kaldım.

25 Şubat 2024 13:2210.614

2023 Şubat ayında Bosch markasının Serie 4 model bulaşık makinesini satın aldım. Aldığım günden beri bulaşıklar temiz çı...

3 Destek1 Yorum

Bosch Seri 4 Bulaşık Makinesi Su Borusu Tutma Aparatı Kopma Sorunu

6 Ocak 2024 14:405.244

Yaklaşık 4,5 yıl önce kaliteli ve sorun çıkarmaz diye düşünerek Bosch marka bulaşık makinesi almıştım. Aynı zamanda çama...

Bosch Seri 4 Bulaşık Makinesi Su Borusu Tutma Aparatı Kopma Sorunu
1 Destek

Bosch Bulaşık Makinesi Üst Sepet Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri Memnuniyetsizliği

12 Şubat 2025 09:582.149

"Belirttiğim arıza ile ilgili Bosch Genel Müdürlüğü müşteri temsilcisi arkadaş bizlere ulaşarak yardımcı oldu. Bulaşık makinem ücretsiz bir şekilde aynı gün tamir edildi. Titizlikle çalışan yetkili servisteki arkadaşa ve sorunumuzu dinleyerek çözüme ulaştıran müşteri temsilcisine teşekkür ediyorum."

Tümünü Gör
Bosch Bulaşık Makinesi Silence (Sessiz) Güya!

Bosch BulaşıkMakinesi Silence (Sessiz) Güya!

Fatih
Bosch Bulaşık Makinesi Sıkıntısı!

Bosch BulaşıkMakinesi Sıkıntısı!

Nuray
Bosch Mağduriyetimin Giderilmesini İstiyorum!

BoschMağduriyetimin Giderilmesini İstiyorum!

Ercan
Bosch Bulaşık Makinesi Kurutma Sorunu

Bosch BulaşıkMakinesi Kurutma Sorunu

Sude
Bosch SMS26DW00T Bulaşık Makinesi Ağır Yanık Plastik Kokuyor!

Bosch SMS26DW00TBulaşık Makinesi Ağır Yanık Plastik Kokuyor!

Uğur
Bosch Bulaşık Makinesinin Leke Problemi Çözülemiyor