Serap sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Türk Kahvesi Makinesi: Yanık Tat, İletişim Sorunları Ve Kusurlu Ürün

05 Aralık 2024 18:09

01-11-2023 tarihinde Arçelik'ten tkm 9961 b Telve Türk kahvesi makinesi aldık. ( hani şu 2 cezveli, bolca reklamı dönen. ) Yeni evliyiz ve çalışan insanlarız. Evimize misafir namına kimse gelmiyor. Zaten birkaç ayda bir seyahatteyiz. Aylar sonra eşimle kahve yapmak üzere ilk deneme yapalım diye bu makine ile kahve yapmayı denedik, içemedik. Yakıyordu. Kahvedendir diyerek farklı kahvelerle de bir iki kere deneme yaptık. Kahve resmen yanık tadında oluyordu köpüksüz. Anladık ki ürün kusurlu. Arçelik müşteri hizmetlerine döndü eşim. Servis yönlendiririz ama kullanıcı hatası ise 400 TL alacaklar diye bilgi verildi. Bizim açımızdan caydırma namına söylenen bu durum kayıtsızdı çünkü kahve makinesini kullanmamıştık bile. Sıkıntı yok diyerek tamam dedik. Servis geldi. Aldı makineyi. Hiçbir şekilde iletişim dahi kurulmadan, ana kart değişimi yapılmış. 3 parça ürün değiştirmişler. Yani sıfır ürün alıyorsunuz, ana kartı değişiyor :) 12 Kasım da Arçelik'i tekrar aradım. Ürünün bana satılırken kusurlu olduğunu ilettim, ana kartı değişiyorsa ürünün sıfır ürünle değişimini talep ettim. Emaar da bulunan Soyak isimli servis danışmadan, kendiliğinden tamirat sağladı diye de bilgi verdim. Prosedürleri çok komik. Bana sormadan değişim yapan servis onay verirse, ürün değişimi oluyormuş. Neyse benim ısrarlı aramalarım sonucunda servisten C**** isimli bir kadın aradı. Durumu ilettim, üründe değişim olacak Arçelik bu şekilde kayıt açtı dedim. Kii konuştuğum müşteri temsilcisi bu şekilde onay verdi. Biz bir kayıtları dinleyip dönelim dedi. Aradan 1 hafta geçti. Ses yok. Beni aradığı numarayı aradım. Meşguldü, sonra aradım cevapsız. Wpden yazdım. Ne aramama dönüldü, ne de WP den yazdığıma. O yanıt vermeyince Arçelik i tekrar aradım. Yani işi gücü bırakıp top gibi, ikisinin arasında gittim geldim. Ben oraya kayıt bırakınca Soyak servisten C**** isimli kadın aramak zorunda kaldı. Sizin ürününüzü aldığımız tarihte alındı sandık, aslında 1 yıl olmuş ve 1 yıl olunca ürünlere direkt tamir yapıyoruz. İlk 6 ay değişim talep edebiliyorsunuz diye saçmaladı. Kendi kendini yalanlıyor. Madem yeni sanıyordun kii bu ürün 2 kez aynı servise gitti, böyle bir durum imkansız. Tamamen durumu lehine çevirme çabası. Madem bu ürünü yeni aldım ve size geldi, neden tamir ediyorsun? Değişim hakkıma neden saygı duymadın derler adama. 1 yıllıkmış bu sebeple direkt tamire giriyor. Dersen de neden ilk aradığında bunu belirtmedin, değişim isteniyor. Denince neden araştırma zorunluluğu hissettin?

05 Aralık 2024 17:47

Gayet rahatsız edici bir tavırla ben size bilgi verdim. 6 ayı geçti istediğiniz hukuki hakkı kullanın diye insanların sinir uçlarına basıyor. Arçelik i tekrar aradım hukuki hakkımı kullanacağımı ilettim, ayrıca herkese duyuracağımı da. Arkadaşlar ürün alırken bir daha düşünme yoluna gidin. Bazı firmalar var ki, ana kart arızasında ürününün arkasında duruyor ama Arçelik o firmalardan değil maalesef. Bütün beyaz eşyalarımı onlardan aldım ve pişmanım. Birinin başına bir şey gelse, karşılaşacağım muamele bu şekilde. Müşteri hizmetlerinde sadece not alan çalışanlar ve muhatabınız hiç tanımadığınız servisler. Bayii bile muhatap değil. O derece. Bugün kendilerine de tüketici olarak her türlü hakkımı arayacağımı belirttim.

06 Aralık 2024 11:25 (Şikayetten 17 saat sonra)
16 Aralık 2024 12:15

Sorun çözümü, benden izin alınmadan tamir ettikleri ürünü, servisten alabilirsiniz mesajı :) alın kendiniz kullanın. Biz mahkeme yoluna gideceğiz.

Pınar
23 Nisan 2024 14:49
Arçelik - Beko - Ayıplı Ürün -tkm 9961 B Telve - Türk Kahve Makinesi

Pınar
11 Mayıs 2024 18:04
Erman sonuçtan hiç memnun değil

08 Mart 2024 11:17
Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

23 Haziran 2024 12:28
Arçelik.com.tr Den Şikayetçiyim
Arçelik.com.tr Den Şikayetçiyim
Ethem sonuçtan hiç memnun değil

23 Eylül 2024 12:29

Arçelik Kategorileri