Sevi sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik K3283 Çay Makinesi Paslanıyor

Arçelik K3283 Çay Makinesi Paslanıyor
13 Mart 2024 14:54

Arçelik K3283 Çay Makinesi'ni 02.12.2023 tarihinde aldım ve bir ay sonra kullanmaya başladım. Ancak 15 gün bile kullanmadan paslanmaya başladı. Pasın daha fazla yayılmaması için hemen 8 Şubat 2024'te servise götürdüm. Parça değiştiğini söylediler ve servis süresi en az 10 gün sürdü. Ancak cihaz geldikten bir hafta sonra tekrar paslandı. 4 Mart'ta tekrar paslanma problemi için servise götürdüm ve 12 Mart 2024'te aradıklarında verdikleri cevap şu oldu: 'Size daha önce geldiğimizde inox temizleyici kullanmanızı önermiştik, siz kullanmamışsınız, bu kullanıcı hatasıdır.' İtiraz ettiğimde 'Son kez biz inox temizleyiciyle temizleyip teslim edelim' dediler; yani parça değişimi yapılmayacakmış. Inox temizleyiciyle bir işlem yapıp geri gönderiyorlar. Servisten gelen ve temizlendiğini iddia ettikleri hali gösteren beyaz kağıtlı olan fotoğraflarda, 13.03.2024 tarihinde paslar hâlâ duruyor. Kullanıcıyı inox temizleyici kullanmaya mecbur bırakıyorlar ve bu da işe yaramıyor. Ben, günde en çok kullandığım ürünü inox temizleyiciyle kaplayıp, her su kaynattığımda kimyasal içmek zorunda mıyım? Eğer siz satarken 'paslanmaz' diyorsanız, ürün paslanmamalı; ancak Arçelik markasının 'paslanmaz' diye sattığı ürün paslanıyor. İlk defa çay makinesi kullanmıyorum. Dalga geçer gibi, 1 ay bile kullanılmadan paslanan ürün için 'inox temizleyiciyle temizlenmediği için paslandı' ifadesi kullanılıp, sorun baştan savma bir şekilde geçiştiriliyor. Başka bir markanın 10 yıldır inox beyaz eşyasını kullanıyorum ve paslanma sorunu yaşamıyorum; ancak Arçelik'in ürünü paslandı ve ürünün hatalı olduğunu kabul etmiyorlar. Ürün iki defa servise gitti. Arçelik'ten, kullanıcıyı inox temizleyiciye mahkum etmeyen ve paslanmayan bir ürünle değişimini talep ediyorum. Değişim yapılmaması durumunda yasal haklarımı kullanacağım.

13 Mart 2024 15:55 (Şikayetten 1 saat sonra)

Ayse sonuçtan hiç memnun değil

11 Mart 2024 16:16

Özlem