Durukan sonuçtan hiç memnun değil

Vodafone Hat Taşıma İçin Şahsi Telefon İle Kimlik Bilgisi Kaydediyor!

03 Mart 2024 22:17

Vodafone'un yalın fırsat 60 GB paketi için resmi müşteri hizmetlerinin sesli araması aracılığıyla başvuru yaptım. 26 Şubat 2024 pazartesi günü, nerede olduğunu bilmediğim bir şubeden gelen Vodafone kuryesinin getirdiği sözleşmeyi imzaladım. Daha sonra şahsi telefonundan kimliğimin ön ve arka yüzünün fotoğrafını çekti ve kaydetti. Ek olarak, isteği üzerine şahsi numarası olan +90 (505) 109 6*** numaralı telefonuna WhatsApp üzerinden ikametgah belgemi istedi ve paylaştım. Sim kartını teslim ederek adresten ayrıldı. Daha sonra, 28.02.2024 tarihinde Vodafone'dan, taşınacak hattın sahibinin babam olması ve verdiğim kimlik bilgilerinin bana ait olması sebebiyle kimlik uyuşmazlığından dolayı hat taşıma açısından ret aldım. Bugün, yani 03.03.2024 tarihinde, Vodafone'un Bingöl merkez ilçesinde bulunan genç Caddesi üzerindeki Miliamall AVM karşısında bulunan, sanırım Binmet isimli Vodafone ana bayisine, başta belirttiğim paket için hat taşıma başvurusu yaptım.

Bu sefer orada bulunan personel, telefonumda fotoğraf olarak bulunan hat sahibi babamın kimliğinin ön ve arka yüzünü ve babamın e-devletten aldığım ikametgah PDF'inde bulunan bilgileri şahsi telefonu ile çekti. Bu sırada bu bilgilerin standart olarak tablete kaydedileceğini düşündüm; zira daha önce farklı operatörlere bu şekilde hat taşımıştım. Benden son olarak, bir not kağıdına hat sahibinin (babamın) isim soy ismini, telefon numarasını ve hat taşıma için seçtiğim paketi not aldı ve şubeden sim kartını da alarak ayrıldım. Bugün, yani 03.03.2024 tarihinde, yaklaşık saat 20:00 civarında Vodafone müşteri hizmetleriyle görüştüm ve bu durumları aktardım. Baştaki kurye ile ilgili, sanırım bazı bayilerin hâlâ Anadolu İletişim aracılığıyla işlem yaptığından ve sözleşme imzalatabildiklerinden bahsetti. Daha sonra, 03.03.2024 tarihinde bahsettiğim Binmet ana bayisinde yaşadığım olaya istinaden bu şekilde de işlem yapılabildiğini belirtti ve konuşmayı sonlandırdım.

Kısaca, bu şekilde hat taşıma olayları yaşadım. Vodafone ile yaşadığım hat taşıma olayları ile ilgili düşüncelerimin devamı aşağıda bulunan 'gelişmeler' kısmının altında bulunan 'yanıt' kısmındadır.

03 Mart 2024 22:06

Bunları anlatmamın sebebi ilk olarak gelen kuryenin ve bugün yani 03.03.2024 tarihinde gittiğim Binmet Vodafone ana bayiisindeki personelin bu şekilde rahat rahat kimlik bilgimi ve babamın kimlik bilgisini rahat rahat telefonlarına kaydedebilmesi beni çok rahatsız etti. Ben personelinizin iyi veya kötü niyetli olduğunu nereden bilebilirim? Ki burada benim bilgilerimi bir nevi rızam dışında almasından kaynaklı KVKK kapsamında suç olduğunu belirtmek isterim. Belki de geçici bir işçiniz bile olabilir, ilerleyen zamanlarda işten çıkabilir insanoğlu bu sonuçta. Bu şekilde karşılaştığım olaylar neticesinde ilerleyen zamanlarda ve Vodafone' un varoluşu süresince ve sonrasında, KVKK kapsamında, alınan benim ve babamın kimlik bilgilerinin, personelinizin bilgilerimi paylaşabileceği 3. Şahıslar veya Vodafone' un kendisi ve personelinin yapabileceği rızam dışı yapabileceği tüm işlemlerden Vodafone a. Ş. Sorumludur. Paylaştığım kurye personelinizin ve Bingöl Merkez Binmet Vodafone ana bayisiinde bulunan personelinizin telefonunun incelemesini ve paylaşım vs. Yapması durumunda veya yapabileceği düşünülerek gerekli tedbirlerin alınmasını arz rica ediyorum.

03 Mart 2024 23:14 (Şikayetten 57 dakika sonra)
06 Mart 2024 18:31
06 Mart 2024 20:34

İyi akşamlar çözüm olarak belirttiğim gibi ileride oluşabilecek her türlü duruma karşı kanıt niteliğinde bir yazı yazdım buraya, umarım herhangi bir sorun oluşmaz.

Yusuf sonuçtan çok memnun

26 Kasım 2024 23:13
"Vodafone müşteri hizmetleri aradı sorunum çözüldü. 👍🏻. Teşekkürler..."
Yanlış Paket İşlemi Ve Teslimat Gecikmesi Mağduriyeti
Yanlış Paket İşlemi Ve Teslimat Gecikmesi Mağduriyeti
Senol sonuçtan memnun değil

24 Aralık 2024 00:11
Vodafone'un Numara Taşıma Sürecinde Müşteri Mağduriyeti
Mehmet sonuçtan hiç memnun değil

23 Aralık 2023 20:04

21 Aralık 2024 22:04