Trendyol'da Ki Sahte Yorumlar

09 Ekim 2023 21:05

Trendyol'da firmalar ürünlerine yalandan iyi yorum yaptırıyorlar. Ne zaman çok sevilen bir ürün bulsam o ürünle ilgili Şikayetvar'a girdiğimde bir sürü şikayet buluyorum. Bunca şikayet varsa o iyi yorumlar neden var? İnsanları bu şekilde yanıltarak para kazanamazsınız. Trendyol'dan bu sahte yorumlara dikkat etmesini ve tespit etmesini bekliyorum.

profile profile profile

Sinan
Sinan

Konu ile ilgili araştırma yaparken paylaştığınız şeye denk geldim. Bugün incelediğim 1 tane üründe aleni şekilde yüzlerce manipülatif sahte yorum olduğunu fark ettim. Düşük puanlı bazı yorumlarda da bizler gibi başkalarının da durumun farkında olduğunu görünce emin oldum. Trendyol platformu buna göz göre göre müsaade etmiyordur diye umuyorum, fakat yinede çok iyi analiz yapıp bu tarz manipülatif yöntemler ile haksız rekabet yaratan satıcıları sitesinden bir an evvel uzaklaştırmalı ve bu konuda tavrını çok net bir şekilde koymalıdır. Aksi halde uzun vadede Trendyol bu işten zararlı çıkar diye düşünüyorum. Hiçbir zaman müşterinin zekası ile dalga geçmemek gerekir diye düşünüyorum. Trendyol alışveriş güvenirliğini ciddi derecede azaltan bir durum. Yakışmıyor. Konu ile ilgili Trendyol'a durumu izah edebilmek adına satıcıyı şikayet etmek istedim ama basit geri bildirim dışında herhangi bir şekilde sorunu detaylıca kendilerine ulaştıramadım. Arzu etmeleri halinde satıcı detaylarını kendilerine iletirim.

Filiz

Bu arada Trendyol u zaten terekeden kişi sayısı fazla bu illegal işlerinden ötürü, ayrıca o hediye çarkları, 3-5 TL'ye araba eşya vs kampanyalardan da çok büyük para kaldırdılar ve maalesef ki o da yalandı

Filiz

Tabii ki biliyorlar Telegram adlı uygulama da görmüştüm yanlış hatırlamıyorsam, sırf bunun için gruplar kurulmuş sahte beğeni ve sahte yorumlar gözümle görmüştüm ve çok şaşırmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam İnsanlar o grupta sahte yorumlar yapacak kişiler aradığını yazıyorlardı aleni şekilde linkler paylaşılıyordu

Şebnem sonuçtan hiç memnun değil

Şebnem