Trendyol'da İade Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu

Trendyol'da İade Ve Müşteri Hizmetleri Sorunu
13 Aralık 2024 21:08

Trendyol.com dan Karaca hüp kahve makinesi aldım. Almaz olaydım. Sözde sutlu ve diğer kahveleri de yapan makine sade Türk kahvesinde dibini tuttu, alan tüm müşteriler bu durumdan şikayetçi, iade oluşturup zamanında iade ettim. Ücret iadem 1 aya yakin sure geçtiği halde hala yapılmadı. Neymiş ürün incelemedeymiş. Ürünü ürettim esnasında inceleseydiniz. Trendyol müşteri hizmetlerini aradım. Ve ürünü 1 ay içerisinde sebepsiz dahi iade hakkımın olduğunu belirttim. Anayasa ve tüketici haklarını tanımayan Trendyol kendi süreçlerinin bu şekilde olduğunu belirtti. Kendi süreçlerinin değil Anayasanın geçerli olduğunu belirttim. Israrla talep almıyorlar. Talep almamalarının yasal suç olduğunu belirttim. Zar zor talep açtırdım ve aranılmak isterdim. 3 hafta oldu aranmadım, tekrar arayıp konuyu aktardım, yine bu konuda bir talep açma yetkimiz yok gibi bir cümle kursa da müşteri hizmetleri tarafından geri dönüş yapılmadığı ve arama beklediğinizi ileteyim deyip talep açtı. Trendyol yeklilileri ise yaptıkları işlemin kanuni olmadığını bildiğinden mail atıp
Talebiniz üzerine müşteri deneyimi ekibimiz ile yaptığınız görüşmeyi inceledik. İncelememiz sonucunda, gelişim alanlarını tespit ettik ve ekip arkadaşımıza konuyla ilgili geri bildirim vereceğiz. Gelişimimize katkı sağladığınız için çok mutluyuz. Gibi saçma bir mesaj attı.
1. Talep açılmaması, dilekçe hakkınızın ve bilgi edinme kanunu kapsamındaki tüm hakların ihlalidir.
2. Arama yapılmaması, bilgi edinme haklarının ve talebinize cevap verilmemesi hak arama özgürlüğünün ihlalidir
3. Elektronik eşya da olsa kusurlu üretilmiş bir ürün olmasını da geçin. Her üründe tüketicinin 15gün -1 ay içerisinde iade hakkı vardır. Ücret iadesinin yapılmaması Anayasaya karşı gelmek, Trendyol süreci diye süreç uydurmak, Anayasayı tanımayıp, paralel kanun üreterek tüm yasal haklarınızın ihlali demektir.
Sakin bu konularda kimseye taviz vermeyin. Durum hakkında hukuki süreçleri ve gelişmeleri paylaşacağım. Trendyol.com haklarımızı ihlal edip, aramamaya ve Anayasaya paralel kanun uydurarak, hak ihlaline devam ede dursun. Her gün ödenmeyen ücretiniz için de yasal faiz hakkımız saklıdır.

29 Aralık 2024 19:35

Trendyol.com dan gelen maile [ekte] yazdığım cevaptan sonra, ( ekte) ücret iademin gerçekleştirildiğine ilişkin mail aldım. Her ne kadar yasal faizi ile iade etmek zorunda olsalar da sadece ücret iademi yapmışlar. Bunu yazma sebebim, kimse yeni aldığınız kusurlu ürünü tamir edip, size geri gönderme konusunda diretemez, bu kesinlikle yasal değildir.

Çağla
22 Mart 2024 10:48
Trendyol Bozuk Ürün İade Reddi

Trendyol Deneyimi Ve Homend Kahve Makinesi

31 Temmuz 2024 17:51
Aleyna sonuçtan hiç memnun değil

Aleyna
08 Aralık 2024 01:52
Trendyol Ve Aras Kargo'nun Çözüm Üretmeyen Süreci
Zeynep sonuçtan hiç memnun değil

Zeynep
05 Şubat 2024 23:15
Seyhan sonuçtan hiç memnun değil

Seyhan
08 Mart 2024 23:52