Trendyol Deneyimi Ve Homend Kahve Makinesi

31 Temmuz 2024 17:51

Trendyol platformu üzerinden aldığım otomatik Türk kahvesi makinesi ilk çalıştırmam ile birlikte kahveyi düzgün pişirmediğini, yani piştiğini algılayan sensörlerin çalışmadığını fark ettim. Kahve, hazır olması gereken sürede durmuyor, kaynatmaya ve fokurdatmaya devam ediyor. Aynı model ürünü daha önce 2 sene kullandığım için arızalı olduğunu hemen anladım ve iade talebinde bulundum. Yaşadığım süreci özetliyorum; Trendyol asistan ve satıcı ile ayrı ayrı görüşmemde bana yetkili servise göndermemi ve servis raporu ile ürünü iade etmemi söylediler ki bu benim sorumluluğumda değil. Servisi (İzmir/Konak Altunbulak Ticaret) aradığımda aldığım cevap, 'Bize Homend firmasından kesin talimat var, rapor vermiyoruz, sadece tamir edip geri veriyoruz' oldu. Trendyol asistan ile tekrar iletişime geçip ürünü inceleme analiz adı altında geri gönderdim. Trendyol, satıcı firmaya gönderdi fakat ürünün üretimden kaynaklı bir sorun olmadığı gerekçesiyle iade reddedildi. Elimde ürünün kahve pişiremediğine ait videolar olan sıfır ürün için 'üretimden kaynaklı sorun' olmadığı gerekçesiyle geri gönderiliyor. Ne şahane bir deneyim değil mi? Ayıplı, kusurlu olan malı satıp devamında herhangi bir sorumluluk üstlenmemek, ürünün ayıbından daha çok ayıp bir durum. Tüketici hakkımın ne olduğunu biliyorum ve başka bir seçenek bırakmadığınız için hakkımı yasal yollardan arayacağım. Özet; Türkiye'nin en ünlü platformundan yine Türkiye'de hatırı sayılır bilindik bir marka ürün alıyorsunuz ve arızalı çıkıyor, ama ne Trendyol ne Homend servisi ne de satıcı ürünün arkasında durup sorumluluk kabul etmiyor. Lütfen online alışverişlerde kullandığınız platformu ve alacağınız markanın önemine dikkat ediniz.

12 Ekim 2024 02:06

22 Aralık 2023 18:06

14 Ağustos 2024 10:56
Trendyol Ve Homend Arasında Kalan Tüketici Mağduriyeti

21 Ocak 2025 19:52
Kahve Makinesi Mağduriyeti Ve Trendyol'un İlgisizliği
Seyhan sonuçtan hiç memnun değil

Seyhan
08 Mart 2024 23:52