Trendyol İş Başvurusu Sürecinde Yaşanan Güvenlik Endişeleri

14 Eylül 2024 23:10

14.09.2024 tarihinde Trendyol iş başvurusu için aradılar, 20.000 TL maaş artı primler ve SGK yapacaklarını söylediler. Eğitim olacak dediler. Sonra P**'dan ödeme olacağı için bana P**'dan hesap açtırdılar. NFC ile kimliğimi okuttu, kendileri şifre oluşturdu. İşlemler tamamlanınca hesabıma 105 TL gönderdiler. İş başvuru yapabilmem için geri iade etmemi istediler. Attıkları IBAN'a 102 TL iş başvuru ödemesi diyerek geri iade ettim. Sonraki süreçte yaptığım araştırmalar sonucunda süreçten şüphe duydum. Bu kapsamda adım, soyadım, doğum tarihim, T.C. kimlik numaram, aktif telefon numaram ve adıma açılacak herhangi bir hesap kartı, kredi hesabı, Papara hesabı veya tapu, arsa, iş yeri, çek, senet gibi şahsıma yapılacak herhangi bir işlemden sorumlu olmadığımı belirtmek isterim. Oluşabilecek problemlerden korunmak amacıyla bu şikayet dilekçesini oluşturuyorum. Burada vermiş olduğum bilgilerin kullanılarak yapılacak olan banka hesabı, banka kredisi, abonelik, adıma açılmış şirket veya yasa dışı herhangi bir işlemin, kimlik bilgilerim, onayım ve ıslak imzam olmadan gerçekleştirilmiş veya yapılacak herhangi bir işlemden yasal olarak hiçbir sorumluluğu kabul etmediğimi bildirmek isterim. Bu şikayetimle resmi olarak bilgilendirme yapıyor ve gereğinin ilgili kurumlarca yapılmasını talep ediyorum.

Betül

Şu an bu işte çalışıyor musunuz

Neşe

Hayır böyle bir iş yok ki

Şeyma
02 Eylül 2024 23:31