Haksız İhlal Puanı İle Mağaza Kapatma Ve Kazanç Kaybı

Haksız İhlal Puanı İle Mağaza Kapatma Ve Kazanç Kaybı
25 Kasım 2024 23:397.259

Trendyol'da 2019 yılından itibaren satıcıyım, 25 Ekim 2024 tarihinde Trendyol'dan ihlal puanı konulu bir mail aldım. Mail'in içeriğinde 48 ihlal puanına ulaştığım ve bunun neticesinde satıcı sözleşmemin feshedildiği yazıyordu. Yapılan tespite istinaden Platform Kuralları uyarınca hesabınız derhal askıya alınmış ve ödemeleriniz askıya alma anından itibaren 3 ay süre ile tutulmuştur. Fesih sebebi "satıcının listelediği/satışını gerçekleştirdiği ürünün orijinal olmadığının veya kuvvetli orijinallik şüphesi taşıdığının tespit edilmesi ürün satmak olarak açıklanıyor." Mağazam haksız yere kapatılarak kazanç kaybına uğratıldım. Hiçbir talep, hiçbir belge, hiçbir açıklama istenilmeden ayrıca hiçbir uyarı olma'dan sözleşmem haksız yere feshedilmiştir. Hem de kasım kampanyalarını başlayacağı tarihte mağazam kapatılıyor. Yetkililerin sorunumu çözmesini rica ediyorum. Satıcı ıd /112672

26 Kasım 2024 09:38

Trendyol'da 2023 yılından itibaren satıcıyım, 26 Kasım 2024 tarihinde Trendyol'dan ihlal puanı konulu bir mail aldım. Mail'in içeriğinde 48 ihlal puanına ulaştığım ve bunun neticesinde satıcı sözleşmemin feshedildiği yazıyordu. Fesih sebebi "satıcının listelediği/satışını gerçekleştirdiği ürünün orijinal olmadığının veya kuvvetli orijinallik şüphesi taşıdığının tespit edilmesi ürün satmak olarak açıklanıyor." Mağazam haksız yere kapatılarak kazanç kaybına uğratıldım. Hiçbir talep, hiçbir belge, hiçbir açıklama istenilmeden ayrıca hiçbir uyarı olma'dan sözleşmem haksız yere feshedilmiştir. Hem de kasım kampanyalarını başlayacağı tarihte mağazam kapatılıyor. Yetkililerin sorunumu çözmesini rica ediyorum. Satıcı ıd /864951

Yorumlar(9)

Rauf
Benzer Şikayeti Var
23 Aralık 2024 11:42

Arkadaşlar selam 2024 eylül 12 sinde mağazam kapandı 600 bin tl bakiyem içeride mevcut 3 ay süre vs de hikaye 4. Ayım bitti ve hala ödemem banka hesabıma aktarılmadı geçmiş olsun hepinize bir gelişme olursa buradan yazarım

9 Aralık 2024 17:03

Bende aynı durumdayım. 21 Ekimde tam Kasım kampanyaları öncesinde mağazam kapatıldı. Ne bir açıklama var ne bir muhatap var. Haklarımı hukuki yollardan arayacağım. Binlerce liralık zarara uğradım. Hakedişimde ödenmediği için ticari itibarım sarsıldı.

30 Kasım 2024 09:31

Ne satıyordunuz acaba bu durum yaşandı? Bizim girdiğimiz listeyi de Trendyol kafasına göre orijinal ürünlerle eslestirdi. Bizim koymadığımız fotoları kendisi koydu.

26 Kasım 2024 19:37

Bende de aynı durum söz konusu ne yapmamız gerek acil destek gerekli. Mağazamızda bu zamana kadar hiç ihlal puanı almadık 0 puandan direk 58 olup mağazamız kapatılmıştır. İlgililere duyurulur.

26 Kasım 2024 19:11

Ben de aynı durumdayım çözüm bulabildiniz mi acaba cevap verirseniz çok mutlu olurum

Haksız Sözleşme Feshi Ve Kazanç Kaybı

22 Ekim 2024 01:427.800

Trendyol'da 3 yılı aşkın bir süredir satıcıyım, 21 Ekim 2024 tarihinde saat 18:21'de Trendyol'dan ihlal puanı konulu bir...

1 Destek2 Yorum

Trendyol Mağaza Açılışında Haksız İhlal Puanı Ve Mağaza Kapatma Sorunu

31 Aralık 2024 21:354.197

Trendyol'da 30.12.2024'de mağaza açılışı yaptım ve ilk defa mağaza açıyorum. Mağazama eklediğim ürünlerden birisini hiç ...

Haksız İhlal Ve Hesap Kapatma Sorunu

4 Aralık 2024 17:303.664

Trendyol Kasım kampanyası için stok çektim ve 25 Kasım 2024 tarihinde; Sayın İş Ortağımız, Trendyol partner Satıcının li...

4 Yorum

Tümünü Gör
Trendyol Plus Ürünümle Beraber Satıldı

Trendyol PlusÜrünümle Beraber Satıldı

Himmet
Trendyol Mağazam Haksız Bir Şekilde Kapatıldı!

Trendyol MağazamHaksız Bir Şekilde Kapatıldı!

Erkan
Trendyol Plus Üyelik Sorunu