Sezer sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Kurutma Makinesi Temizlik Ücreti İstenmesi

Sezer
02 Mayıs 2024 13:03

04.07.2024 tarihinde Bosch yetkili satıcısı Media Markt'a giderek kurutma makinesi almak istediğimi söyledim ve tavsiyelerini dinledim. Kendim alttan manuel temizlenebilen modellere bakarken, Bosch markasının temsilcileri tarafından WTW85420TR modeli önerildi ve incelemeye başladık. Özelliklerinden bahsederken, diğer ürünlerde olmayan Self cleaning Condenser özelliğinin bulunduğu ve bizim sadece tüy toplama filtresi temizliği yapmamız gerektiği, makinenin başka bir temizliğe ihtiyaç duymayacağı ifade edilerek cazip hale getirildi ve ürünü almak istedim. Ellerinde sadece teşhir ürünü kaldığı için online siteleri üzerinden siparişimi oluşturdum ve satın aldım. Alalı 9 ay olmasına rağmen yaklaşık 1 hafta önce ürün çalışır vaziyetteyken 'su dolu' uyarısı aldık, ancak su tankı henüz tam dolu değildi. Yine de tankı boşaltıp geri taktığımda hala uyarıyı vermeye devam etti ve sürekli arıza modunda kaldı. Tekrar kapatıp çalıştırmayı denememe rağmen bir süre sonra aynı hata tekrar etti. Konuyla ilgili servis kaydı oluşturdum ve 02.05.2024 tarihinde teknik servis geldi. Makinenin iç temizliğinin yapılması gerektiği ve bunun garanti kapsamında olmadığı belirtilerek 2279 TL bir ödeme yapmam gerektiği söylendi. Öncelikle, ben 7-8 ayda bir bu tutarı ödeyeceksem, bu self cleaning özelliği kullanıcı için hiçbir anlam ifade etmiyor ve ürün satılırken veya kullanım kılavuzunda bu temizliğin yetkili servis tarafından ücretle yapılacağı belirtilmiyor. Her sene bu tutarları ödemek zorunda bırakılacaksa, neden fazladan para ödeyerek Bosch kalitesini tercih ettik? Ekleyeceğim resimlerde aldığım tarih, firmanın kendi sitesinde yer alan ürünün özelliğini anlatan bölümün ekran görüntüsü ve karşılaşılabilecek hataların ekran görüntüsü yer almakta. Kullanım kılavuzunda, benim problemimle ilgili gösterge ikaz bölümünde veya herhangi bir yerde servisin böyle bir temizlik yapması gerektiği belirtilmiyor. Bu durumu müşteri aldatmaya yönelik buluyorum ve bu ücreti ödemek istemiyorum. Garanti kapsamındaki ürünümün ücretsiz bir şekilde gerekli işlemleri yapılarak tarafıma gönderilmesini talep ediyorum.

02 Mayıs 2024 13:17 (Şikayetten 14 dakika sonra)

Sezer
02 Mayıs 2024 14:16

Yapılan dönüş neticesinde sadece eksik bilgilendirme yapıldığı ve problemle ilgili yapacak bir şeylerinin olmadığı söylendi. Ücreti mecbur ödeyerek acil ihtiyacım olan cihazı yaptırmam gerekecek. Konunun takibini yaparak yasal yollarla devam edeceğim. Bosch markasının kurutma makinesi beni maddi ve manevi zarara uğramıştır. Asla tavsiye etmiyorum

Ekrem

Aynı sorunu bende yaşadım ve yaşıyorum satarken hiçbir şekilde yılda bir kez temizlik yapılması gerektiğinden bahsedilmedi kendini temizlemeyen makine kullanıcıları hiçbir sıkıntı yaşamazken biz her yıl para verip makine temizletecekmişiz.

Ömer

Anneler Günü için kurutma makinesi düşünüyordum. Bütün beyaz eşyalarım Bosch. Şimdi kafam karıştı. Dünya markası bir firma böyle yaparsa kime güveneceğiz. Alternatif markalara baksam daha iyi olacak.

Emel sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Kurutma Makinesi: Yanıltıcı Self Condenser Sorunu

Emel
13 Mart 10:34
Bosch Kurutma Makinesi: Yanıltıcı Self Condenser Sorunu
Burcu sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Kurutma Makinesi Bakım Ücreti Hayal Kırıklığı

Burcu