Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Yetkili Servisine De Artık Güvenmeyeceğim

27 Mayıs 2024 20:12

3.5 yıl kadar önce Arçelik 9485fi bulaşık makinemin altından su geliyordu. Şikayetim üzerine servis kaydı açtım. Servis geldi ve hortumun değişmesi gerektiğini söylediler. Hortumu değiştirdiler fakat aynı arıza tekrar edince tekrar geldiler ve 3 yollu vananın değişmesi gerektiğini söylediler. 270 TL istediler ancak beni 25 gün beklettikten sonra parça geldi diyerek makineyi alıp götürdüler. 1 hafta test ediyoruz yalanıyla beklettikten sonra makineyi getirdiler ve dedikleri gibi 270 TL değil 310 TL aldılar.

Bu durumu Arçelik müşteri hizmetleri ile görüştüm ve buraya da yazdım fakat şikayetim yayımlanmadı ve yayımlanan da Arçelik tarafından kaldırıldı. Bu olayları 3 gün önce fark edip geçmiş görüşmelere bakınca hatırladım fakat önemli olan bu süreç değil bundan sonrası. 2 ay kadar önce makinem tekrar 3 yollu vana arızası verdi ve ben bu olayların hepsini hatırlamadığım için tekrar müşteri hizmetlerini aradım ve parçayı sordum. Ürün 10 yılı geçtiği için bulunmadığını söylediler.

Ben de dışarıda iş yaptırmak istemediğim için ürünü kenara aldım ve başka bir marka sipariş ettim. 3 gün önce makineyi ben tamir edip kullanırım diyen ihtiyacı olan birisine verdim ve beni ertesi gün aradı. 'abi bu makinedeki 3 yollu vana buna ait değil, basma bir ürün takmışlar ve onu da tam yapamamışlar, baştan savma bağlamışlar' deyince ben uyandım. Meğerse 3.5 sene önce parçayı bulamamışlar, yanımda yapamayacakları için makineyi götürüp başka bir vanayı benim makineye takmışlar ve uyumsuz olduğu için sorun yaşadılar.

Bu sebeple de beni 'test ediyoruz' yalanıyla 1 hafta oyaladılar ve makineyi o şekilde teslim ettiler. Tabi böyle özensiz işçilik 3.5 sene dayanabilmiş. Ben de müşteri hizmetlerini aradım, servisi şikayet etmek için ama servis kaydı açmadan işlem yapamayız gibi saçma bahaneler ile beni reddettiler.

Ben de o zaman Şikayetvar'a yazacağım, mecburen sizin sorunumu çözme niyetiniz yok diyerek kapattım. Servis ihtiyacım yokken neden bir de servis kaydı açıp ücret ödeyeyim? Demek ki Arçelik'in müşteriyi reddetme yöntemi bu. Kısacası Arçelik servisine artık güvenmeyeceğim ve makinemi evden çıkarttırmayacağım. Arçelik'in bu servis ile ilgili gerekli yaptırımı yapmasını istiyorum.

28 Mayıs 2024 15:29 (Şikayetten 19 saat sonra)
01 Haziran 2024 13:25

20 dakika arayla 2 defa aradılar ama sanki iş olsun diye aradılar. Çünkü daha telefonu cebimden çıkaramadan ergenler gibi 2-3 defa çaldırıp kapattılar. 30 yıldır kullandığım ve eş dost akrabalarıma kullandırdığım markayı artık almayacağım çünkü bu durumdan anlaşılan Arçelik müşteri memnuniyetini rafa kaldırmış. Bizzat Arçelik yetkili servisi söylemişti zaten artık Arçelik'in eski kalitede olmadığını bozulmayan ürünü olmadığını. Demek ki doğruymuş.

Merve sonuçtan çok memnun

23 Kasım 2023 12:45
"Özellikle Çayırova yetkili servisteki Furkan beye teşekkür ederim sorunu ve çözümü bulan o oldu. Böyle personeller başarısından dolayı ödüllendirilmeli düşüncesindeyim"

19 Ekim 2023 11:18

A. Parlar