25 Temmuz 2024 11:29

22.06.2024 tarihinde beyaz eşya almak amacıyla bahsi geçen Arçelik ağırbaşlı bayisine gittim. Seçtiğim buzdolabının sıfır paketli hiç kullanılmamış şekilde gelmesi talebinde bulundum ve gerekli ödemeyi kredi kartı ile yaptım. 18.07.2024 tarihinde aldığım ürünü teslimat ve kurulum için geldiler. Ürün kurulduktan sonra fark ettim ki ürün kırık, kusurlu ve yanları içe göçük, çizik haldeydi. Bunu fark eder etmez servisi aradık, randevu oluşturduk, gelmediler. Daha sonra tekrar aradık ve geldiler. Daha ürünü görmeden kapının önünde 'size 4 yıllık ek garanti verelim, buzdolabını değiştirmeyelim' dediler. Biz kabul etmedik. Daha sonra buzdolabına bakmaya başladılar. Ellerindeki fotoğraflara baktılar, müdürlerini aradılar. Müdürleri ise 'siz dolabı kırık kullanın. Size ek 4 yıl garanti verelim, bu garantinin ücreti yaklaşık 5000 TL ama size ücretsiz şekilde veriyoruz' dediler. Biz kabul etmedik, ellerindeki fotoğrafları göstermelerini istedik. Önce konuyu değiştirdiler. Sonra yine fotoğraflara baktıkları an hemen 'biz değerlendirme yapıp size dönüş yapacağız' dediler. Biz, daha kullanılmamış sizin taktığınız ürünü istemiyoruz, götürün, 15 günlük iade hakkımız var, istemediğimizi belirttik. Fakat onlar bizden haber bekleyin, müdürlerle görüşeceklerini söyleyip gittiler. Daha sonra müşteri hizmetlerini aradık, iade oluşturduk, bize gün içinde dönüş yapacaklarını söylediler. Sabah Arçelik'ten parça değişimi için sipariş verildiği mesajını aldık. Daha sonra aradık, tekrar parça değişimi istemediğimizi, dolabın her yerinin çizik ve kırık olduğunu söyledik ve iade talebimizi yineledik. Sonra aldığımız bayiyi aradık, onlara şikayetimizi belirttik. Bayi müdürü ise 'biz ürünü sattık, artık siz servis ile görüşeceksiniz' dedi. 'Bizlik bir şey kalmadı' dedi ve bize 'isterseniz 444 0 888 numaralı hatta şikayette bulunabilirsiniz' dedi. Bu numarayı aradık, parça değişimi istemediğimizi, iade talebinin tekrardan yapılmasını istedik. Onayladılar ve size dönüş yapacağız dediler. Bugün üçüncü gün ve hala dönüş yapacaklarını söylüyorlar. Bize yapılan bu muamelenin tek bir amacı olduğunu düşünüyoruz. Hakkımız olan 15 günlük iade süremizi bizi geçiştirerek doldurup, sonra da sürenin dolduğunu söyleyip bizi mağdur edeceklerini düşünüyoruz. Zaten bu yaz döneminde yeterince Arçelik tarafından mağdur edildik. Gerekenin yapılmasını arz ediyoruz.

26 Temmuz 2024 14:03 (Şikayetten 1 gün sonra)

Arçelik Buzdolabı Teslimatında Sürekli Hatalar Ve Zarar

Ertuğrul