Dilek sonuçtan hiç memnun değil

10 Ocak 2024 11:15

Arçelik 2772KT kurutma makinemden depo boşaltılmasına rağmen bütün banyoyu kaplayacak kadar su akıntısı geliyordu. 4 Aralık'ta servis çağırdım. Gelen servis bir sorun olmadığını söyledi. Israrıma dayanamayıp arka kısmını söküp (bizim normalde açamayacağımız) oradaki tüy ve su birikintisini temizledi. Sorunun çözüldüğünü belirtti, servis ücretini alıp gitti. Aradan 1 hafta geçmeden aynı sorunu yaşadığımı, sorunu çözmelerini istedim. 13 Aralık'ta alacaklarını atölyede inceleyeceklerini söyledikleri kuruma makinesini 18 Aralık'ta alabildiler ancak. Bugün 9 Ocak 2024 ve ürün bugün teslim oldu. Parça değişimi için onay alınmadı. Herhangi bir bilgi verilmedi. Ben aradığımda ulaşmaya çalışıp parça beklediklerini ve bunu nasıl sormadan işleme aldıklarını, bedelini onaylamadan nasıl yapacaklarını söylediğimde garantide dediler. Fakat ürün garantisi devam etmiyor. 1000₺ karşılığında ürün değişip getireceklerini ilettiler, o kadar yıldım ki peki dedim. Bugün evime gelip makineyi taktılar, sorun devam edermi bilmiyorum ancak. 1000₺ ödeme alıp mesaj olarak fatura bilgisi gelecek dediler. Evet geldi açıklama ise ürün atölyeye alındı ürün teslim edildi 1000₺ nakit alındı. Peki ama herhangi bir ürün değişimi belirtilmemiş, taktıkları parçanın 1 yıl garantisi olacağını söyledikleri parça adı bile yok ortada. Gerçekten isim yapmış Arçelik firmasının bu şekilde satış destek ekibinin olduğuna inanamıyorum. Aynı gün evime çamaşır makinesi içinde gelindi fakat garantide olmasına rağmen hala aksiyon alınamadı. Çamaşırlar lekeli çıkıyor bu mağduriyeti kim karşılayacak acaba?1,5 yıllık çamaşır makinesininde komple iç aksamının değişmesi, lastiğin yenilenmesi kararı veren yetkili servisin kararına saygı duyan bölge müdürlüğü hiçbir araştırma yapmadan birebir değişimine onay vermedi. Bununla ilgili Tüketici Hakem Heyeti'ne de başvurdum cevap bekliyorum.

09 Ocak 2024 20:51

Arçelik 2772 kt kurutma makinem için 4 Aralık 2023 tarihinde banyo yüzeyini kaplayacak kadar su akıttığı için servis çağırdım ve geldi. Yetkili servis elemanı bir sorun olmadığını belirtti, ısrarıma karşı arkada bizim açamayacağımız bir bölmeyi söküp biriken tüy ve su birikintisini temizleyip sorunu çözdüğünü söyledi, servis bedelini aldı ve gitti. Aradan 1 hafta geçmeden arayıp sorun devam ediyor banyo sırılsıklam dediğimde 13 Aralık ta verdikleri randevuya çeşitli sebeplerle gelemeyip 18 Aralık'ta gelip ürünü alıp atölyeye götürdüler. Yine hiçbir bilgi vermeden beklettiler. 25 Aralıkta aradığımda parça değiştirip deneyip getireceklerini söylediler. Bu işlemi bize sormadan, ücret söylemeden nasıl yapacaklarını sorduğumda garantide olmayan ürünüm için garantide dediler. Ki faturadada bu şekilde girmişler. Sonrasında ben söyleyince düzeltip 1000₺ parça değişimi dediler. O kadar uzadı ki peki ürün değişiminden sonra olmazsa bedeli ödemiş olacağım dedim yok kontrol edip yollayacağız dediler. Bugün 9 Ocak 2024 ürünü evime getirip teslim ettiler. Fatura ürün değişimi mesaj olarak gelecek deyip ücreti alıp gittiler. Gelen fatura suretinde ürün atölyeye alındı, ürün teslim edildi,1000₺ nakit alındı yazıyor. Ne bir ürün değişimi ibaresi, ne değişen parça adı hiçbir şey yok. Bununla ilgili açık açıklama bekliyorum. Ben sorun çıktığında hangi parça için kiminle muhatap olacağım acaba. Ayrıca aynı gün çamaşır makinem içinde gelen yetkili servis 1,5 yıllık makine için tüketici kaynaklı bir problem olmadığını belirtip tüm iç aksam olan kazanın ve lastiğin değişimi kararı verdi. Çamaşırlar lekeli çıkıyorlardı. Bunu kabul etmeyip birebir değişim istediğim de bölge müdürlüğü yetkili servis kararıyla ilerliyor dendi. Bölge müdürlüğü hiçbir inceleme yapmadan makineye dahi personel gönderip bakmadan onay vermedi. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum bekliyorum ancak bu sürede ürün garantide diye değişime onay verdim. Bugün 9 Ocak ve hala bunun içinde parça temini bekleniyor. Bu denli isim yapmış Arçelik firmasının satış destek ekibinin bu kadar kötü işlemesi inanılır gibi değil gerçekten ve ürününün bu kadar arkasında durmaması. Bugüne kadar lekeli çıkan çamaşırların mağduriyetini kim karşılayacak peki? 1 ayı geçmiş Arçelik le harcadığım zamanı bırakın, elimde çözüm namına hiçbir şey yok. Artık gerçek bir yetkili, gerçek bir çözüm ve dönüş bekliyorum

10 Ocak 2024 13:22 (Şikayetten 2 saat sonra)
10 Ocak 2024 14:34

Merhabalar, Attığım maili buradan da paylaşmış olayım. Şikayetvar üzerinden şikayetlerimi sizlere ilettim. Müşteri hizmetleri arayıp beklenen yedek parça temininin firmadan beklendiği yasal süre azaldığı ve bu sürede geleceğini düşünmediğini söyleyerek ürün değişimi talebini yetkili servise ileteceğini belirtti. Bende en başta yapılması gerekende buydu. 1,5 yıllık makinede bu sorunun normal olmadığını ve tüketici kaynaklı olmayacağını bildiklerini ve buna rağmen süreci gereksiz yere uzattıklarını ve bizi mağdur ettiklerini söyleyerek değişim için bekliyoruz dedim. Arkasından servisi arayıp durumu sordum, hala parça beklediklerini ilettiler, durumu anlattım sisteminize düşer dedim. Haber bekliyorum. Ancak 4 Aralık tan bu yana yaşadığım sıkıntıyı da düşünerek artık gerçekten çözüm olacak bir değişim bekliyorum. Daha fazla bekleyecek bir durumum kalmadı. Bu denli büyük bir firmadan başka bir çözüm önerisi de beklemezdim açıkçası. Lütfen daha fazla zor durumda bırakmayın ve gereğini acil bir şekilde çözümleyin. İyi çalışmalar.

14 Ocak 2024 16:13

9 Ocak'ta teslim edilen kurutma makinemi birkaç gündür kullanıyorum. Bugün birkaç Damla Su akıtması tekrar yaşadım ama asil daha önce yaşamadığım şekilde makine sürekli duruyor ve tekrar basla tuşuna basmam gerekiyor, bunun nedenini acil olarak bekliyorum ben urunu servise gönderdiğimde bu şekilde değildi, bu sebeple urunu tamir için gönderip başka sorunla göndermenizi kabul etmiyorum. Çamaşır makineme gelince daha önce attığın maili de paylasmistim. Genel merkez arayıp servise onarım için yasal sure tamamlanmak üzere olduğu için artık değişim kararı maili atacağını belirtti. Ancak daha dun 13 Ocak ta servis arayıp 15 Ocak ta ürünün evden alınıp parça değişimi yapılacağını söyledi. Zaten salı günü 16 Ocak ta yasal sure dolacağı için ve ürün evime aynı gün test edilmeden gönderilmeyeceği ve genel merkezin değişim kararını neden ciddiye alıp devam etmediklerini sorduğumda cevap alamadığım için servisteki arkadaş görüşüp döneceğini söyledi. Hala değişen bir şey yok ve asla çözüm sunamayan bir firma ile karşı karşıya olmaktan ve bu mağduriyetten çok yoruldum. Lütfen artık gerekli yerler gerekli özeni gösterip sorunu cozsun.

15 Ocak 2024 08:30
arcelik-2772-kt-kurutma-makinesi-su-akitiyor-2.jpg

Dün güncellemiş olduğum bilgiyi bugün maalesef ürünü servise vermeden önceki problemimin tamamen aynen devam etmesi ve sabah banyoya girdiğimizde yine banyoyu su basması halinde gördüğümüz için yineliyorum. Ürünü zaten bu sebeple servise gönderdik, üstüne bir de çalışıyorken durma sorunuyla teslim almış olduk. Zaten daha önce de yazdığım gibi faturada değişen parça bile yazmayıp ücret alınıp ben şikayette bulunduktan sonra fatura tekrar düzenlenip bana iletilmişti. Ki bunu zaten yayınladım. Şimdi bu sabahki haliyle de iletiyorum. Bu durumda hiçbir sorunumu çözememiş yetkili servis ve gerekli desteği veremeyip bununla ilgili beni sürekli servise ve bölgeden cevap bekliyoruz diye günlerdir mağdur eden, ürününün arkasında durmaya Arçelik ten artık gerçek bir çözüm ve dönüş bekliyorum

16 Ocak 2024 13:56

Arçelik dün yazdığım yazıya istinaden bir çok kez arayıp aynı şeyler tekrarlanıp bölgenin sebep belirtmeden değişime onay vermediği söylenip, çözüm bulunamayıp bugün servis ve onarım için iki ürünümü de evimden aldılar. Ancak çamaşır makinem garantide ve yasal onarım süresi bugün itibariyle dolmuştur. Makinenin garantisi devam etse de hiçbir kullanıcı hatası içermediği halde ürünün kusurlu olduğunu kabul edip değiştireceğine (yetkili servis eve ziyaretinde kendisi söylemiştir) tüm iç kazan motor sisteminin ve lastiğin değişmesi kararına artık ilerleyemediğimiz için tamam demiş bir tüketici olarak yinede sorunum giderilmemiştir. Öncesinde parça bekliyoruz diye oyalanmış sonrada değişim onaylanmıyor gerekçesiyle bekletilip yasal onarım süresi dolmuş olan makinemle ilgili acil cevap bekliyorum. Bu şartlarda sorunu zamanında giderilmemiş ürünün değişimden başka seçeneği kalmamıştır. Bu konuyla ilgili 1,5 aydır yetkili servisle, genel müdürlükle konuşmaktan ve çözüm bulunamamasından, kendi servis tutanaklarında ve şartnamelerinde onarım sürecini geçmiş ürün birebir değiştirilir ibaresi kullanan firmanın ürününün arkasında durmasını ve acil olarak gereğinin yapılmasını bekliyorum. Aksi takdirde dünde müşteri hizmetlerine ilettiğim gibi hakkımı dava yoluyla arayacağım.

22 Ocak 2024 20:19

Arçelik yetkili servis 16 Ocak 2023 Salı günü evimden gelip iki ürünümü de aldı. Kurutma makinemde herhangi bir işlem yapılmadan test edilip geri gönderildi. Çamaşır makinemin onarım süresi dolmasına rağmen kazan ve lastik değişimi yapılmış şekilde 19 Ocak Cuma günü teslim edildi, kısa bir ayar bakıldı ve gidildi. 21 Ocak Pazar günü çamaşır koyup çalıştırmaya çalıştığımda hiçbir program çalışmadı, su almadı ve kazan dönmedi. Gerçekten yaptığınıza inandığınız, kendi onarım sürenizi aşmanıza rağmen hala değişim sağlamadığınız makine için şimdi ne yapacaksınız acaba,? Müşterim hizmetlerini arayıp farklı servis istedim onu bile yapamayıp bana aynı servisi gönderiyorsunuz. 23 Ocak Salı günü tekrar servis gelip bakacak ama 1 aydır kullanamadığım makinenin mağduriyetini nasıl gidereceksiniz acaba? Tabi çamaşır makinesini kullanamadığım içim kurutmayı deneyemediğimden onun arızasının giderilip giderilmediğinden haberim yok bile. Hiçbir amaca hizmet etmeyen, müşteri memnuniyeti sağlayamayıp ürününün arkasında durmayan firma neye hizmet Ediyor? Ben anlatmaktan usandım, siz çözümsüz bırakmaktan yılmadınız pes ve kocaman yazıklar olsun

Serpil sonuçtan hiç memnun değil

Arçelik Kurutma Makinesi Performans Sorunu ve Çözüm Eksikliği

Serpil
07 Ekim 2024 22:04
Elif sonuçtan çok memnun

17 Mart 2025 21:06
"Paylaşımından sonra yetkililer tarafımdan arandım. Sorunumu haklı bulduklarını ve servisin tekrar montaj için geleceğini söyledi. Servis geldi kurutma makinesi çamaşır makinesi üzerine kurdu. Su giderini bağladı ve servis ücreti talep etmedi. Teşekkürler Arçelik."
Arçelik Kurutma Makinesi Montaj Sorunu Ve İletişim Eksikliği
Arçelik Kurutma Makinesi Montaj Sorunu Ve İletişim Eksikliği
Evin sonuçtan memnun

Arçelik Kurutma Makinesi Sorunu: Çözüm Bekliyorum!

02 Ekim 2024 01:56
"Yaşadığım yerdeki servis yetkileri haricinde çok güzel ilgilendiler müşteri temsilcileri. Uzun çabalarım sonucunda haklı olduğum kabul edilip ürün değişikliği yapıldı. İlgileri için müşteri temsilcilerine çok teşekkür ederim."
Gülşah sonuçtan memnun değil

Gülşah