Trendyol Yanlış Sipariş Verdim. İadesi

Armağan
24 Eylül 2024 17:40

Trendyol.com da bir mağazam var ve züccaciye ürünleri satıyorum. Trendyol'un koşulsuz iade hakkı tanıması ve aşırı rekabet ortamı oluşturmasından kaynaklı büyük sorunların olduğunu ve hiçbir şekilde satıcıdan yana olmadığını bu konu hakkında satıcı hiçbir şekilde talepte bulunamadığından şikayetçiyim. Durumu şu şekilde özetlemek istiyorum. Sattığımız bir üründen müşteri (bizler rekabetçi firmaların kasıtlı yaptığını düşünüyoruz.) toplu sipariş oluşturuyor ve bizler ürünü kargoluyoruz. Ürünü sorunsuz teslim alıp 1 hafta sonra iade talebi oluşturuyor. Yanlış sipariş verdim diyerek iade ediyor. Bu durumda ortalama 200 ile 500 lira gibi boşu boşuna kargo parası ödüyoruz. Trendyol.com bununla ilgili satıcı firmaya hiçbir yaptırım hiçbir tazmin oluşturma hakkı tanımıyor. Destek hattını aradığımızda ise sözleşmenizde bu yazıyor herhangi bir şey yapamazsınız gibi bir geçiştirmeci cevap alıyorsunuz. Şikayet ve destek talebi oluşturmanıza dahil müsaade edilmiyor. İade sistemi bu şekilde giderse durum şuna dönüşecek rekabet eden firmalar birbirlerinden toplu bir şekilde sürekli sipariş verip iade edecekler. İşin sonunda kargo şirketide tex olduğu zaman yine Trendyol kazanacak belki ama süreçten bıkan satıcılar tek tek mağaza kapatmak zorunda kalacak.

Mehtap sonuçtan hiç memnun değil

Trendyol Satıcıların İade Ve Kargo Ücretleri Konusunda Mağduriyeti

Mehtap
02 Mayıs 2025 17:32
Damla sonuçtan hiç memnun değil

03 Mart 2024 15:37

Abdülselam