Trendyol Mağazamın Haksız Yere Kapatılması

08 Mart 2024 11:43

Aylardır Trendyol iş ortağıyım ve 9.73 satıcı puanına sahip mağazam, 48 ihlal puanı aldıktan sonra süresiz olarak kapatıldı. Sebebini sorduğumda yasadışı ürün satışı olduğu söylendi. Biz her ürünü sisteme yükledikten sonra bir ön onay süreci bekliyoruz. Yani, her ürünün mağazaya yüklenmesinden sonra satışa açılması için Trendyol ekibinin onayını bekliyoruz. Sizin ekibinizin onay vermediği hiçbir ürünü biz satışa mağazamıza koymuyoruz. Ayrıca, yasadışı dediğiniz ürün aylarca satışta kalmış ve satılan her üründen yüzde 22.21 komisyon almışsınız. Eğer yasadışı ürün satmışsak, siz de bu suça ortaksınız. Biz hiçbir ürüne orijinal damgası vurmadık ve orijinal ürün fiyatlandırması da yapmadık; böyle bir iddia da bulunmadık. Sizin ekibinizin dediği markanın adı altında satışa açtık, yurt dışına dahi Trendyol üzerinden satış gerçekleştirdik. Tüm alıcılar, ürünlerin ne olduğunu bilerek ona göre tercih etti. Aksini iddia etmedik, kimseyi dolandırmadık. Bir mağaza kapatılmadan önce uyarı alır, insanca konuşulur, hata veya yanlış bir şey varsa 'Bu ürünleri satıştan kaldırıyoruz' denir ve izah edilir. 'İş ortağımızsınız' diyerek mağazamızı ilk açtığımızda günde en az beş defa arayıp yönlendirme yapan, satışlar artsın diye yön veren satıcı destek ekibiniz, mağaza kapatılmasını bir mesajla yapamaz. Herkesin üzerinden doğru veya yanlış dünyanın komisyonunu alıp sonra da mağaza kapatmak, haksız ve adaletsiz bir davranıştır. Dediğim gibi, önce uyarır, yanlış olan konuda çözüm üretmek yerine ticareti bu şekilde yönlendiremezsiniz. Bu konuda Trendyol bir çözüm üretip bir an önce bilgilendirme yaparak mağazamızı aktif hale getirmelidir.

profile profile profile

Tuğba
Tuğba

Merhaba bir çözüm bulabildiniz mi acaba

Aleyna
Aleyna

Merhaba aynı şey bugün başıma geldi herhangi bir açıklama yapmadan mağazamı kapattılar acaba sizin ki çözüme kavuştu mu bilgi verirseniz çok sevinirim şu an çok mağdur durumdayım

Kenan
Kenan

Öncelikle geçmiş olsun aynı şey başıma geldi. Açmadılar. Dün de noterden ihtar çektim. Daha sonrasında zarar ziyan tazminat davası açacağım. Devletin kademelerinede yazmaya devam ediyorum.

Gülşah

Umurlarında bile değil geçmiş olsun asla çözmek istemiyorlar

İlker
01 Mart 2024 11:48
Neşe sonuçtan hiç memnun değil

15 Mart 2024 19:04
Trendyol Haksız Yere Mağazamı Kapattı
Yusuf sonuçtan hiç memnun değil

16 Mart 2024 17:04

Trendyol Kategorileri