24 Kasım 2023 22:07

Samsung buzdolabım 6 yılda bozuldu. Samsung, müşterileriyle dalga geçiyor gibi bir izlenim bırakıyor. Benden 38 bin TL istiyorlar. 6 yıldır kullandığımız Samsung buzdolabı için 'Onarımı Mümkün Değildir' raporu düzenlendi ve bana piyasada 32.999 TL'ye satılan başka bir Samsung buzdolabını Samsung Genel Müdürlüğü, 37.920 TL'ye değiştirme teklifinde bulundu. Onaramadıkları eski buzdolabımı alacaklarını, bana piyasanın 5 bin TL üzerinde fiyat belirledikleri buzdolabını vereceklerini ve böylece mağduriyetimi gidereceklerini söylediler. Gelen firma tarafından düzenlenen bu servis formunu bana teslim ettiler. Şüphe duyanlar veya inanmayanlar için alt tarafta resimlerini de paylaşacağım. Kısacası, Samsung Buzdolabı Kullanım Kılavuzunun 50. sayfasında 'Ürünün kullanım ömrü olan on (10) sene boyunca yetkili servislerimizce yedek parça tedariği ile bakım ve onarım işlemleri yürütülecektir' yazmaktadır. Sayın Samsung yetkililerinden talebim; kullanma kılavuzunda belirtildiği gibi 6 yılda bozulan ve 10 yıllık kullanım ömrü dolmayan buzdolabımı ya tamir edin ya da teknik servis personelinizce 'Onarımı Mümkün Değildir' raporu düzenlenen buzdolabımızı 6502 sayılı kanunun 8. maddesi gereği satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme hakkına istinaden birebir veya benzer modeli ile değiştirin. Yasal haklarımın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Süreci uzatmak istediklerinin de farkındayım ancak sonucun lehime sonuçlanacağından eminim. Bu yüzden öncelikle bugün küçük bir buzdolabı alarak kullanmaya başladım. Tüm yasal yollara başvuracağım. Ayrıca diğer sosyal medya platformları ve forum sitelerinde yaşadığım süreci, zaman zaman paylaşacağım. Bu şikayeti Samsung'un Güney Kore'de bulunan merkezine de e-posta yoluyla ileteceğim. Çözüm sunacaklarına inancım tamdır. Türkiye'deki Samsung temsilciliklerinin müşterilere yaşattığı mağduriyetten haberdar olmadıklarını ve problemin kendilerine aktarıldığı andan itibaren çözüm sunulacağından emin olduğumu belirteceğim. Tüm yaşadıklarımı anlatacağım. Tüketici Hakem Heyeti başvurum, Ticaret Bakanlığı'na yapacağım şikayet ve Samsung Güney Kore merkezine atacağım e-postalar hakkında bilgiyi yine buradan ve diğer platformlardan paylaşacağım.

04 Aralık 2023 21:07

Sonuç olarak: Yaptığım araştırmalarda, buzdolaplarında gövdede dayanıklı/bakır boru kullanılmadığından dolayı, gövde gaz kaçaklarının oluştuğu: bu yüzden kullanım ömrü olan 10 yılı tamamlayamadığı. Yüzlerce böyle şikayet olduğunu gördüm, işte bu yüzdendir ki; bana göre üretilen Bu ürün ler Ayıplı mal kategorisindedir. Yetkililere sesleniyorum, insanlara göz göre göre ayıplı mal satmaya devam ediyorlar. Benim buzdolabımın modelinden hala Samsung mağazalarında satılıyor. Bir ürün alıp baksınlar incelesinler, ne demek istediğimi anlarlar. Bu sitede benzer şikayette bulunan insanlarla iletişime geçilirse durumun ciddiyeti ortaya çıkacaktır. Ayıplı Mal Nedir? …. Muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir.” Yani ürün aslında ayıplı bir mal İnsanlar her 5-6 yılda bir buzdolabı almak zorunda değil, Bu ürün kullanıcı hatalı bir ürün değil, gözümle bile görmediğim bir yerde borular gaz kaçırıyor. Buradan bu ürünleri alacak insanlara, Samsung markasına güvenerek hata yaptığımı, ürün kullanma kılavuzundaki taahhütlerin yerine getirilmediğini, verilen sözlerin tutulmadığını. Hiçbir şekilde Müşterileri ile Empati kurulmadığını, ilgisiz olduklarını, benim durumuma düşmemeleri için kendilerininde, yazılan şikayetleri göz önüne almalarını umuyorum. Yetkili kurumlara da bu duruma el atarak cezai müeyyide uygulamalarını talep ediyorum.

25 Kasım 2023 08:46 (Şikayetten 10 saat sonra)

04 Aralık 2023 20:11

Samsung ayıplı mal satıyor. Bunu kanıtlayacağım. Samsung müşterisi ile dalga geçmeye devam ediyor. Tekrardan herkese merhaba: Samsung müşteri hizmetleri yetkilisi ile yaptığım tüm konuşmalar kayıt altına alındığı için, yazdıklarımın tamamını tarih ve saati ile yazacağım. Şikayetvar.com a şikayetimi yazdıktan sonra 27.11.2023 günü 13.31 de 4447711 numaradan arayan ve Samsung Müşteri İletişim Merkezinden gül hanım olduğunu söyleyen kişi ile görüşme yaptık. Gül hanım ile yaptığımız her görüşmede kendisi ; bana hitaben konuşmaların hizmet kalitesi gereği kayıt altına alındığını belirterek konuşmaya başladı. Kendileri benden onaramadıkları buzdolabımın faturasının resmini; [email protected] mail adresine atmamı istedi. Fatura resmini belirtilen adrese 1 saat içinde attım. Bir gün sonra 28.11.2023 günü 12:21 de 4447711 numaradan arayan yine gül hanım : Genel müdürlük tarafından Samsung rt 62K7040SL buzdolabı için bana bir teklif belirlendiğini, bunu aktarmak için aradığını söyledi ve devam etti. Samsung rt 62K7040SL sıfır ve garantili buzdolabı için toplamda 14.801 TL peşin ödeme yapmam durumunda yeni buzdolabı getireceklerini söyledi. Bende ilerde aynı sorunu bir daha yaşamamak adına garanti uzatma hakkım olup olmadığını vs. Sordum. Bana o konuyu bilmediğini. Servise sormam gerektiğini söyledi. Düşüneyim dedim. Ben fikrimi bir iki gün içinde açıklayayım dedim. Tekrar aranacağım söylendi. 30.11.2023 günü 14:38 de 4447711 numaradan arayan gül hanım görüşmelerin yine kayıt altına alındığını söyleyerek: tekliflerini kabul edip etmediğimi sordu. Bende 10 bin tl olmasını teklif ettim. Fiyatın Genel Müdürlükçe belirlendiğini kendisinin buna müdahale edemeyeceğini söyledi. Kendisi bana teklifi tekrarladı ve: Süleyman bey Adana da bulunan emin elektronik isimli Samsung servisine 14.801 TL ödeme yapmanız durumunda sıfır ve garantili Samsung rt 62K7040SL buzdolabının bana getireceklerini söyledi. Başka ödeme olup olmayacağını ve peşin olup olmayacağını sordum. Yalnızca 14.801 TL ödeme yapacağımı ve servisin taksit yapmadığını söyledi. Kayıtları dinleyebilirsiniz. Devamı aşağıda...

04 Aralık 2023 20:24

Samsung müşteri temsilcisi Gül hanım 14.801 TL yi servise ödeyeceğimi ve taksit yapılmadığını söyledi. Kayıtları dinleyebilirsiniz. Yapılması istenen ödemenin miktarını (14.801 TL) mail veya mesaj ile atar mısınız dediğimde. Bunu sadece sözlü olarak yapacağını belirtti. Teklifi kabul ettiğim onayı alınınca bana artık Adana Seyhan da emin elektronik sizinle iletişime geçecek dendi ve sürecin fazla uzamamasını rica ettim. Telefonu kapattık. 01.12.2023 günü 12.48 de 4447711 numaradan arayan gül hanım; servisin süreci yürüterek, Stoklara baktığını söylemek için aradığını söyledi. Bende stoklarda olmayan bir ürünmü teklif ettiniz ki. Stoklara baktıklarını belirtiyorsunuz dedim. Vs. Akabinde Bugün 04.12.2023 saat. 14.53 te 4447711 numaradan arayan gül hanım: Adana emin elektronik servisinin beni arayıp aramadığını sordu. Bende aranmadığımı söyledim. Bana az önce emin elektronik personeli ile görüştüğünü ve beni aradıkları beyanını aldığını söyledi. Bende aranmadığımı tekrar ettim. Daha sonra Adana Seyhan emin elektroniğe gittim. Tam iş yerinin kapısında iken 04.12.2023 günü 15:29 da 4447711 numaradan arayan gül hanım. Bana emin elektronik ile görüştüğünü bana teklif edilen ücretin arttırıldığını ve ücretin 20.167 TL olduğunu söyledi. (yine bu siteden okumuştum; daha önceden de müşterinin birine stokta olmayan bir ürün önerilmiş. Akabinde o ürün kalmadı denilip başka bir ürün yine fahiş fiyatlar teklif edilmiş). Bu nasıl iş dedim. Gül Hanım; normalde fiyat artışının bana; emin elektronikte görevli Personelin söylemesi gerektiğini, ancak servisteki personelin yeni fiyatın kendisi tarafından iletilmesinin istendiğini söyledi. Gül hanıma; Kayıtlarda defalarca 14.801 TL ödeme yapmam durumunda 3 yıl garantili sıfır Samsung rt 62K7040SL buzdolabının evime getirileceğinin beyan edildiğini söylediğimde. Gül hanım ; evet o zaman söylemiştim, bende kabul ediyorum dedi vs. :emin elektronik isimli işyerinde personele bana arttırılan teklifin yazılı suretini alabilir miyim dediğimde. Yazılı veremeyeceklerini söylediler. Adana Emin elektronikte iken 04.12.2023 günü 15:40 da 4447711 i aradım ve konuyu özetle müşteri temsilcisine aktardım. Sonuç olarak Samsung liyakatsiz personelleri ile süreci eline yüzüne bulaştırdı. Kendi kullanma kılavuzlarında 10 yıllık ömrü var dedikleri ancak, 6. Yılında onarılamaz (çöp oldu) raporu tuttukları servis formunu her yerde paylaşıp, sizinle mahkemede hesaplaşacağım.

Süleyman

Aynı sorunu bende yaşadım hiçbir şekilde yardımcı olmadılar benden de 32.800 Tl aldılar 6 gün içinde teslim edeceğiz dediler fakat 6. Günün sonunda arayıp elimizde ürün yok yurt dışından gelecek dediler. Zorla iptal ettirip paramı iade aldım. Ve ayrıca emin olun kı cihazlarda gaz kaçağı sorunu yok. Yalan söylüyorlar. Cihazını fişten çekin mümkünse 24 saat çalıştırmayın sonrasında cihazı resetleyerek çalıştırın. Sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Ben şu an sorunsuz kullanmaktayım. Yüksel ihtimalle elektronik kartlarında bir kronik sorun ya da bilerek özellikle yazılımla cihazları bir müddet sonra bu şekilde arıza yapması için programlıyorlar. Resetleme işleme paneldeki en üst iki düğmeye 10-15 saniye basılı tutun ışıkların yanıp söndüğünü görün.

Halide

Sizin yaşadığınız sorunun aynısını birebir yaşıyoruz. 6 yıllık dolap gaz kaçağı sebebiyle tamir edilemez durumda dendi ve değişim yaparak, ödemede bulunduk. Birkaç gün içinde teslim edilecek dendi 2 haftadır ürün yok haber de yok tarih de verilmiyor. Ne zaman geleceği söylenmiyor. Mağdur ve rezil durumdayız.

Süleyman

Aynı sorunu bende yaşadım hiçbir şekilde yardımcı olmadılar benden de 32.800 Tl aldılar 6 gün içinde teslim edeceğiz dediler fakat 6. Günün sonunda arayıp elimizde ürün yok yurt dışından gelecek dediler. Zorla iptal ettirip paramı iade aldım. Ve ayrıca emin olun kı cihazlarda gaz kaçağı sorunu yok. Yalan söylüyorlar. Cihazını fişten çekin mümkünse 24 saat çalıştırmayın sonrasında cihazı resetleyerek çalıştırın. Sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz. Ben şu an sorunsuz kullanmaktayım. Yüksel ihtimalle elektronik kartlarında bir kronik sorun ya da bilerek özellikle yazılımla cihazları bir müddet sonra bu şekilde arıza yapması için programlıyorlar. Resetleme işlemi için paneldeki en üst iki düğmeye 10-15 saniye basılı tutun ışıkların yanıp söndüğünü görün.

Ekin sonuçtan hiç memnun değil

Ekin
16 Eylül 2023 14:40