Ender sonuçtan hiç memnun değil

09 Ocak 2024 10:14

Arçelik k 3284 Gurme çay makinemiz artık demleme yapmadan doğrudan karafa su akıtıyor. Demleme yapmıyor. Hayatımda bundan daha fazla bakıma verdiğim ve başıma iş açan başka bir ürünüm olmadı. Daha önce 3 defa Kettle (su kaynatma) kısmını, 4 defa karaf kapağını, 2 defa karafın kendisini değiştirmiştik. Buraya daha önce 2-3 defa fotoğraflı/videolu şikayet oluşturmuştum. Ancak artık canımıza tak etti. Aletin değiştirmediğimiz sadece ana gövdesi kalmıştı artık veda etme zamanı geldi. Bundan sonra yakınından geçmem.

09 Ocak 2024 15:48 (Şikayetten 5 saat sonra)
20 Şubat 2024 19:05
Arçelik Gurme Çay Makinesi Demleme Yapmadan Karafa Akıtıyor

Demleme yapmadan doğrudan aktarım sağladığı için servise verdik. Yaklaşık 10 günlük bir servis macerasından sonra 1300 TL ödeyerek valf değişimi sağlandı. Bugün testleri yapılarak teslim edildi. Eve getirdik ve test ettiğimizde demleme haznesinde suyun yarısının akmadığını gördük. Bugüne kadar bu alete harcadığımız parayla 2 defa sıfır gurme çay demleme makinesi ya da onlarca farklı marka/model ürün alabilirdik. 1300TL'e farklı bir sıfır makine almayı tercih ederdim.

Elvan

Bende de demleme yapmadan su akıtmaya geçiyordu. Dediğim gibi sizde ki de termostat arızası. Ntc sensörünü değişimini yaptırın sorun ortadan kalkacaktır. Ben bütün yolları tek tek kontrol ettim ptc sensörleri sağlamdı en sonunda ntc sensörü arızalı çıktı. Ntc sensörü düzgün iletmediği için cihazın beyni karışıyor.

Elvan

Çayı demlemeden u3 hatası verip karafa su akıtıyormuş gibi yapması aslında termostat arızası. Ana kartını söktüm tek tek komponentleri ölçtüm hata yoktu. Ama termostat tek başına satılmıyor da değişimi de yapılmıyor. Servisler direk değişim yapmadan ürün satma derdindeler. Şu an fiyatı yaklaşık olarak 2300-3000 arasında. Yani çözüm sağlanmıyor. İnsanları zorla cam sürahiyi almaya zorluyorlar. Oysa cam sürahinin altında tam merkezde iç tarafta reziztans kısmında ntc termistor var. 5 TL fiyatı ama kimse değiştirmiyor. 1000 TL vermeye razıydım ama değiştirecek kimseyi bulamadım. Bende kendim sipariş ettim değişimini de dikkatli bir şekilde yaptım. Şu an canavar gibi çalışıyor. Bu arada makinem en az 13 yıllık :)

Ender

Sizin sorununuz farklıymış. Bizde U3 hatası falan vermiyordu. Demliyormuş gibi yapıyordu ama akıtıyordu. Bizim alet henüz 10 yıllık bile değil ama değişmeyen parçası kalmadı. Şikayetlerimden görebilirsiniz. Size de olduğu gibi başka hatalarda veriyor. Gerçekten pişmanlık oldu bizim için.

Musa sonuçtan hiç memnun değil

19 Temmuz 2023 13:15

22 Kasım 2023 21:37