TCDD

• Videolu
  • Fotoğraflı

TCDD 65+ İndirimi Yapılmadı

3 gün önce

Bostancı-Antara 22.09.23 saat 11:08 seferi için economy sınıfı iki bilet aldım (PNR:S23KXV9LF). Yolcuların her ikisi de 65+ yaşında olmalarına rağmen, sisteminiz indirim uygulamadı. Fazla tahsil edilen 430.00 TL'nin iadesi için ne yapmalıyım? Saygılarımla Zühtü E***

TCDD Bilet İadesi ve Değişiklik Mağduriyeti

3 gün önce

Biletimi öncelikle 17 Eylül tarihine almıştım üniversitem o zaman açılacağı için daha sonra üniversitelerin ertelenmesi sebebiyle biletimi açığa alıp değiştirmem gerekti ve 1 Ekim tarihine değiştirdim tekrardan 1 Ekim tarihinde direksiyon saatim ve babamın askeri personel olarak görev sebebiyle saat...

TCDD Samsun Amasya Zamları

3 gün önce

Şikayetim Samsun Amasya treni ile alakalı olacaktır. 10 yıldır trensiz kaldık. Göreve başlayalı 1 yıl kadar oldu. Sürekli zam üstüne zam yapıyorlar. Biletlere zam yılda bir sefer olması gerekirken utanmasalar her ay yapacaklar. Vagonlar kaç aydır 2 vagon şeklinde gidiş dönüş yapıyordu. Şikayetlerimi...

TCDD Samsun Amasya Zamları

TCDD Trenler Çocuk Parkı Değil. Kimse Çocuğunuzu Çekmek Zorunda Değil.

3 gün önce

Sivas Anakara ve Ankara Sivas arası seyahat ettim. İnanılmaz kötü bir deneyimdi a hır gibiydi. Tren yolculuğunda çocuklar serbesti ve tepemizde gezdiler. Duyarsız anne babaların trene çocukla binmeleri yasak olmadıkça trene binmem. Bu kadar kötü olamaz. Hem giderken hem de gelirken esk parkı gibiydi...

4 gün önce

Dün kullandığım TCDD 2 kişi 150 lira iken bugün 2 kişi 210 lira olmuş ve saat 5.59'da gelmesi gerekirken saat 8.00'da geldi. Saat sabahın 6'sından beri beklediğime mi yanayım, yediğimiz zaman mı yanayım? Yazık günah ya, zamanım boşa gitti ona mı yanayım, yapılan muameleye mi yanayım?

4 gün önce

Vezneler kapalı olduğu için trenden bilet aldık ama internetteki ücret az iken çok aldılar madem çok alacaklar vezneyi açsınlar ki normal fiyat alınsın zam geldi. Bahanesine sığınıyorlar. Daha dün gelmeme rağmen elimde fazla aldıklarına dahil belge var.

TCDD WC Hijyeni Sorunu

4 gün önce

Isparta İzmir arası hattındaki tren resmen bir facia. Tuvalet hijyeni sıfır, koridorlar ve vagonlar çok ağır idrar kokuyor. Günde kaç tane insanın girdiği belli olmayan tuvalet nasıl temizlenmiyor gerçekten aklım almıyor. Lütfen artık bir çözüm mü bulsanız buna?

TCDD Bilet Fiyat Artışı

4 gün önce

Daha yeni gelen zamların arkasına tekrar yine sessizce gelen %30' luk zam nedir. Neyin zammı dolar mı arttı bir şey oldu da biz mi bilmiyoruz durduk yere bu zam nedir? %30 size az mı geliyor ayda 3-4 sefer yapıyorum az da değil. Bu zammın sebebi nedir? Açıklama yapmak zorundasınız.

TCDD Kayıp Çanta Sorunu

5 gün önce

Denizli'den İzmir'e geliyordum. İki gün önce saat yedi ile dokuz arasında trende kaybettim. Kayıp bir çanta.

TCDD Tren 1 Saat 15 Dakika Geç Geldi

5 gün önce

16.09.2023 tarihinde saat 10:46'da Çerkezköy Halkalı arası bilet aldım. Saatimde tren istasyonunda olduğumda, trenin yol çalışmalarıyla ilgili geç geleceği söylendi ve ne kadar geç geleceği hakkında, sistem üzerinde bir bilgi veya uyarı yapılmadı. 1 saat 15 dakika boyunca, tren istasyonunda bekletil...

TCDD Trende Çok Gürültü Var Çok Rahatsız Oldum

5 gün önce

Ben böyle bir terbiyesizlik görmedim roman dediğimiz insanlar çok gürültü yapıyor medeniyet sıfır. İlk ve son tren yolculuğum olacak. Rahat rahat yolculuk yapamadım herkes çok rahatsız ama kimse dile getiremiyor gerçekten trenle yolculuk yapanlara üzülüyorum.

TCDD Yersiz Zam Ve Tutumsuzluk

5 gün önce

TCDD Firması ayda bir 100 TL zam yapmaktadır. Neye göre kime göre yapılmaktadır. Bilinmez sürekli Ankara İstanbul arasında gidip gelen biriyim herkes susup kabulleniyor artık yeter bu 10 gün önce 330 TL olan bilet bugün 430 TL Allah'tandamı korkmuyorsunuz buna bir dur deyin lütfen desteklerinizi bek...

TCDD Yersiz Zam Ve Tutumsuzluk

TCDD Bilet Paramı Yaktı

5 gün önce

Ayın 16 Sina gidiş dönüş seçtim bozuk siteleri gidişi 14'üne attılar dönüşü 16 Sina aldılar 4 biletimi yaktılar insan anlam veremiyor iade olmuyormuş binmediğim bilete dönüşleri iade ederken bilet başı 35 TL kesti, kibar insanlarda değiller. Çalışan kişiler nereye şikayet edeceğim bilmiyorum 🙃

TCDD Beklenen Ve Gelmeyen Tren

5 gün önce

Kayseri'den Doğu Ekspresi olan saat 01.14'te gelmesi gereken Doğu Ekspres treni saat 02.00 olmasına rağmen hala gelmemiş. Danışmayı saatler öncesinden aramamıza rağmen saatinde değişiklik yok, vaktinde gelecek diye bilgi verilmesi ve onca insanları mağdur etmesine demeli yazı.

TCDD Trende Tuvalet Kokusu

6 gün önce

15 Eylül 15.50 Denizli-İzmir seferi İzmir yönüne gitmekte olan trene bindik. Trende durulamayacak kadar yoğun tuvalet kokusu vardı özellikle 3. ve 4. vagonda buna nasıl müsaade ediliyor. Midem bulandı koltuğumuzdan kalkıp ön vagonlarda ayakta gitmek durumunda kaldık. Bu denetlenmiyor mu böyle bir şe...

TCDD Edirne - İstanbul Hattı

6 gün önce

Hayatınızda karşılaşabileceğiniz en kötü, yavaş, kalitesiz, gariban ulaşım şekli. İki kişi arkadan ittirse daha hızlı gidebilir. Resmen 10 km/s hızla gidiyor. Vagonların çoğunda koltuk yatırma yok, havalandırma yok, açılır cam yok, vagonlar arası kapılar bile kaldırılmış çok gürültü geliyor. Edirne'...

TCDD Personellerin Keyfi Hareket Etmesi

6 gün önce

İzmir Selçuk tren garı personellerinin ellerinde çayları kahveleri muhabbetleri ama yanı başında çalan telefona asla tenezzül edip bakmıyorlar. Gerçekten çalışmak isteyen insanlar boşta çalışmak istemeyenler asla çalışmıyor. Devlet boşuna para veriyor bir çok memuruna.

TCDD Marmaray'da Bekleme Süreleri Neden Çok Fazla, Neden Araç Gelmiyor!.

6 gün önce

Bu sabah kızımı okula götürmek için Yenikapı'dan Halkalı yönüne giden araca binmek istedik. 07:45 aracını saniyelerle kaçırdık. "Olsun, 07:53'e bineriz" dedik. Ama beklenen o araç gelmedi, Godot misali ekti bizi ey TCDD!. Aracın neden teşrif edemediğiyle ilgili tek bir anons ya da açıklama yok. An...

TCDD Ceza Ve Sefer

6 gün önce

Ben Sadık Yılmaz, 150*****878 engelliyim. Çerkezköy'den İstanbul'a tren bileti aldım. 10 Ekim gece saat 10'da geldim, fakat ana seferi kaçırmıştım. Dönüş bileti aldım, 18:00'de istasyonda bekledim, fakat hiç kimse gelmedi ve 180 gün ceza aldım. Hakkımın iade edilmesini ve mağduriyetimin giderilmesin...

TCDD Bilet Alamama Sorunu

6 gün önce

1.5 saattir TCDD sitesi ve mobil uygulamasından bilet almaya çalışıyorum. Kişi ve ödeme bilgileri doğru olduğu halde 4 farklı cihaz ve 3 farklı kart kullanmama rağmen biletimi alamadım. Sistemsel bir hata olduğu çok açık. Müşteri hizmetlerinden dahi yardım aldım ama 2 bileti alamadım.

Marka Profili

TCDD bugüne kadar marka profili oluşturmadı.info
TCDD henüz marka profili oluşturmadığı için Şikayetvar üzerinden şikayet cevaplamıyor ve buradaki müşterileriyle iletişime geçmiyor. Her firma Şikayetvar'da marka profili oluşturabilir.
Son 1 yılda şikayetlerin henüz hiçbirine cevap vermedi.
Marka Karnesini Gör

Sıkça Sorulan Sorular

TCDD müşteri hizmetleri numarası nedir?
TCDD müşteri hizmetleri numarası 444 82 33’tür. Herhangi bir konu ile ilgili TCDD şikayet ve yorumlarınızı dilerseniz Şikayetvar üzerinden yayınlayabilirsiniz.
TCDD bilet iptali nasıl yapılır?
Bilet iptali işleminizi tüm TCDD satış kanalları üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bilet iptali ile ilgili daha fazla bilgi almak için buraya tıklayarak Şikayetvar’da yer alan kullanıcı deneyimlerini inceleyebilirsiniz.
Biletimi İnternet ve Mobil uygulamadan iade, değişiklik veya açık bilete çevirme işlemini nasıl yapabilirim?
İnternet satış sayfası üzerinde bulunan “Online İşlemler” menüsündeki “Biletlerim” kısmından, PNR numarası ile soy isminizi yazıp bileti sorgulayarak ve çıkan bilet listesinden işlem yapmak istediğiniz bileti seçerek ilgili işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
TCDD bilet rezervasyonu nereden yapılır?
İnternet, mobil, müşteri hizmetleri ve TCDD acentelerinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.
TCDD tren saatleri nereden öğrenilebilir?
Satış ekranlarında seyahat edilecek parkur ve tarih seçilerek devam butonuna basıldığında gelen ekrandan istenilen bilgilere ulaşılabilir.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Hakkında

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları kısa adıyla TCDD, 1 Haziran 1927 tarihinde kurulmuştur. TCDD, Türkiye'deki demiryolu taşımacılığını düzenleyen, işleten ve kontrol eden resmi kurumdur. Demiryolu taşımacılığını serbestleşmesi, ve TCDD’nin yeniden yapılandırılması çalışmaları kapsamında 2013 tarihinde 6461 Sayılı Türkiye Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi hakkında kanun yayınlanmıştır. Bu kapsamda; TCDD altyapı işletmecisi, TCDD Taşımacılık ise tren işletmecisi kuruluş olarak tanımlanmıştır. 2017 yılı itibarıyla TCDD Taşımacılık’ın faaliyetlerine başlamasının ardından faaliyetleri; yolcu ve yük taşımacılığı, lojistik hizmetleri, feribot ile yük ve yolcu taşımacılığı olarak belirlenmiştir. Ayrıca yüksek hızlı trenler, konvansiyonel trenler, kent içi banliyö trenleri, Marmaray, Başkentray TCDD Taşımacılık tarafından işletilmektedir. Bu demir yolları ulaşım araçları ve genel olarak TCDD ile ilgili daha fazla fikir edinmek isterseniz sayfamızda yer alan kullanıcı yorum ve deneyimlerini inceleyebilirsiniz.

TCDD Taşımacılık Faaliyetleri Hakkında…

TCDD Taşımacılık tarafından 2017 yılından beri yürütülen faaliyetler kısaca; yolcu ve yük taşımacılığı, feribot ile yük taşımacılığı ve konvansiyonel trenler olarak açıklanabilir. Bunun yanı sıra; şehirler arası ulaşımda sıklıkla kullanılmaya başlanan yüksek hızlı trenler, şehir içi ulaşımda kullanılan banliyö trenleri, Marmaray ve Başkentray da TCDD Taşımacılık’ın işletmesini yürüttüğü demir yolu ulaşımlarıdır. Bunların yanı sıra; araç filosu ve bu araçların temini de TCDD Taşımacılık’ın sorumluluğu altındadır. Şehirler arası ulaşımda bölgesel ya da yüksek hızlı trenleri kullanmak isterseniz TCDD tren saatlerini web sitesi üzerinden görüntüleyebilirsiniz. TCDD bölgesel seferleri 7 farklı bölge ekseninde düzenlenmektedir. Yine bu bölgeleri de TCDD web sayfası üzerinden inceleyebilirsiniz. Şehirler arası ulaşımda büyük kolaylık sağlayan yüksek hızlı trenler ise; ekonomi, business ve yemekli olmak üzere 3 çeşit vagondan oluşmaktadır. Yine güncel yüksek hızlı tren saatleri de TCDD’nin yüksek hızlı tren sayfasında yer almaktadır. Karayolu ulaşımına kıyasla daha hızlı ve ekonomik seyahat etmenizi sağlayan yüksek hızlı trenler ile siz de şehirler arası yolculuğun en konforlu halini deneyimleyebilirsiniz.

TCDD Taşımacılık İletişim Kanalları Nelerdir?

TCDD Taşımacılık; merkezde 15 daire, taşrada ise 7 merkez (İstanbul, Ankara, İzmir, Sivas, Malatya, Adana, Afyonkarahisar), yüksek hızlı tren ve Marmaray İşletme olmak üzere iki işletme müdürlüğüne sahip bulunmaktadır. TCDD Taşımacılık faaliyetleri hakkında daha fazla bilgi almak, şehir içi ve şehirler arası ulaşım yolları hakkında bilgi almak ya da aklınıza takılan herhangi bir konuda TCDD Taşımacılık iletişim kanallarını kullanarak kurum ile irtibata geçebilirsiniz. TCDD iletişim kanalları arasında; TCCDD müşteri hizmetleri numarasını arama, WhatsApp iletişim hattından yazma ya da TCDD e posta adresine e-mail gönderme seçenekleri yer almaktadır. Herhangi bir konu ile ilgili TCDD şikayet ve yorumlarınızı ise sayfamız üzerinden yayınlayarak hem kurum hem de diğer tüketicilerle paylaşabilirsiniz.