Arçelik Buzdolabı Tamirinden Sonra Performans Sorunu!

05 Ağustos 2024 23:30

Arçelik marka, 5276 nhiy model 8 yıllık buzdolabımız geçen yaz bozuldu, kompresör arızası sebebiyle kompresör değişimi yapıldı. Ancak parça değişimi sonrası eski performansından eser yok; ne normal bölüm panelde yazdığı gibi 5 derece, ne dondurucu bölümü -24 derece, içi ancak serin denecek durumda yani. Havalar ısınınca da iyice performansı düştü, tekrar servisi çağırdık. Servisin söylediği; buzdolabının yaz aylarında yüksek sıcaklıktan performans düşmesi normal, daha serin hava alacak bir yere koymalıymışız! Başka gaz kaçağı vb. Sorun da olabilirmiş ama onu tespit etseler de tamir edilemezmiş, üstüne bir de gaz dolum parası vermemiz gerekirmiş! Sabit servis kontrol ücretini alıp gittiler, bu kadar, gerçek kesin bir çözüm falan yok. Arkadaş senelerce, aynı köşede, ne sıcaklarda bu buzdolabı tık demedi, canavar gibi soğuttu, evet nihayetinde her parçanın bir ömrü var tamam, bozulabilir, arızalı parça kompresör dediniz, verdik parasını ve yetkili servis tarafından değiştirildi; e sonuç? Aynı yerde, aynı sıcaklıkta çalışan dolap artık eski performansının yanına yaklaşamıyor. Yani gerçek anlamda bir tamir falan söz konusu olmadı. Yani Arçelik diyor ki benim ürünlerim bir kere bozulduktan sonra hayır gelmez, atın yenisini alın. Firmaya olan tüm güvenimiz sarsıldı.

06 Ağustos 2024 17:23 (Şikayetten 17 saat sonra)
11 Ağustos 2024 13:27

Servis tekrar geldi ve gaz bitmiş olma i bu defa ücretsiz! Olarak gaz şarjı yapıldı. Ne hikmetse daha önce geldiklerinde; "bu sıcaklarda normal, dolabı daha serin yerde çalıştırın, yeni buzdolaplarında da bu sorun oluyor" vs. Dediği halde kontrol edince dolabın gazının neredeyse kalmadığını söyledi! Yani görünen o ki ya geçen sene kompresör değişimi yapan başka bir servis elemanı gaz dolumu sonrası boru kaynağını tam yapamadı ya da dolabın tespit edilemeyecek iç kısımlarında bir yerde gaz kaçağı var. Ancak şimdi de gaz dolumu yaparken yanlışlıkla kompresör fanının kanadını kırdılar, ertesi gün yedek parça ile gelip değiştireceklerini söylediler ama cumartesi gelmedikleri için iş pazartesine kaldı. Bu şekilde geçici olarak çalışabileceğini söylediler ama öyle bir zarıldıyor ki fan bu şekilde çalıştıramadık dolabı yani iki gündür dolabı kullanamıyoruz. Acilen şu fan işinin de çözülmesini bekliyoruz, ondan sonra performans ne olmuş göreceğiz bakalım.

Alaattin
21 Kasım 2024 11:04

18 Aralık 2023 11:04

Buzdolabında Gaz Kaçağı Sorunu Ve Servisin Tamir Etmemesi

Hatice
27 Mayıs 2025 16:56

Arçelik Buzdolabımın Kompresör Arızası Ve Garanti Mağduriyeti

22 Temmuz 2025 14:07
Murat sonuçtan hiç memnun değil

17 Temmuz 2023 14:22
Arçelik Kategorileri