Neslihan sonuçtan hiç memnun değil

Vestel Kusurlu Klimayı İade Almıyor

12 Ağustos 2024 17:30

Vestel klima aldık 5 ağustosta montaj için geldiler. Aynı kullanmak için açtığımızda dışarıdan uçak sesi gibi bir motor sesi gelmeye başladı. Çıkıp bakınca motordan müthiş bir ses geldiğini gördük. Yatak odası için almıştık ve gece kullanamadık zaten komşulardan şikayet de aldık ses için. Ertesi günü montaj ekibi için memnuniyet anketi için Vestel aradığında motordan fazla ses geliyor şikayet aldık her şeyi geçtim biz aşırı rahatsız olduk sesten dedik ve hemen kayıt açıldı aynı gün aradılar ve 8 ağustosa Servis yönlendirdiler. Servis geldi ve sesin anormal olduğunu söyledi. Biz de yeni klima bu hiç kullanılmadı dedik. Her makine aynı banttan geçmiyor ben yalıtım bandı sipariş ediyorum muhtemelen 12 si pazartesi günü geliriz dedi. Servis gittikten sonra neden yeni aldığımız klima kusurluysa yaptırıyoruz ki diye düşündük sonuç olarak bu ürün bize kusurlu gelmiş kabul ediliyor ki malzeme sipariş ediliyor. Aynı gün hemen Vestel müşteri hizmetlerini aradım ve 14 gün iade hakkımızı kullanmak istiyoruz ve iade etmek istiyoruz bu ürün bize kusurlu geldi motoru açıp neden tamir ettirelim ki yılların motoru değil bu dedik. Ayrıca yan komşum da aynı klimadan aldı ve aynı gün kullanmaya başladı ben neden yazın ortasında bir haftadır kullanmadığım klimaya para verdim bir de üstüne sıcağı çekiyorum diye belirttim. Müşteri temsilcisi kaydı aldı iade talebimi çözüm merkezine ilettiğini söyledi bugün 12 si ve ne Servis aradı ne çözüm merkezi. Ben yine kendim aradım son durumunu öğrenmek için ancak iade talebinin göründüğünü ve dönüş yapılacağını söylediler. Servis numarası ve çözüm merkezi numarası gönderiler ben arayacakmışım. Hadi ona da tamam dedik çözüm merkezini aradık tabii ki de kimseye ulaşamadım. Sonuç olarak tam 1 haftadır kullanmadığım klimayla sürekli birilerini arayarak bekleyerek sıcaktan mahvolduk. Anladığımız şu 14 gün cayma hakkım var yasal olarak beğenmedim memnun kalmadım iade etmek istiyorum kabul edilmiyor kaldı ki benim klimam hatalı geliyor. Ben üstünde durmadım ancak satarken Wi-Fi var diye satılan klima modem aynı odada olmayınca da çalışmıyormuş. Ben neden seçtim o zaman bunu neden bana satarken söylenmiyor da montaj bitince haberim oluyor taksam buna da takıp iade hakkımı kullanırdım. Marka aşırı hayal kırıklığına uğrattı bizi ilgisizliğe inanamadık. 14 gün geçmeden bu işi bitirmek istiyoruz. Firma ilgilenmezse Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuracağız daha da uzarsa yasal haklarımızı kullanacağız. Yazın ortasında Vestel bizi paramızla rezil etti

16 Ağustos 2024 07:59 (Şikayetten 3 gün sonra)
21 Ağustos 2024 22:48

21 Ağustos oldu hala bir sonuca varamadık. Memnun değilim iade etmek istiyorum cayma hakkımı kullanmak istiyorum diyorum. İki gün önce Servis gönderiyorlar gaz ölçümü yapıyorlar sesi çekiyorlar sonuç yok dönülecek deniyor iki gündür ses yok. Şaka gibi 20 gündür sıcağın yazın ortasında düştüğümüz şu duruma bak. Klimayı 14 gün içinde iade edebilirsiniz diyorlar onay vermeleri bir ay sürüyor kullanmadığım şey odamın tepesinde duruyor. Süreç daha da uzarsa yasal yollara başvuracağım bayağı bayağı mağduruz çünkü defolu motor takılıyor üstüne bir ay olacak iade alınmıyor. Süreç böyle ilerliyorsa bir daha kapısından geçer miyim acaba.

10 Eylül 2024 16:07

10 Eylül oldu ve biz yazı bizden kaynaklanmayan bir sebepten klimasız geçirdik inanılmaz bir şey gerçekten. Hatalı motor geliyor iade etmek istiyoruz diyoruz hala ArGe departmanı diyorlar fabrikadan onay diyorlar Servis elemanı gönderip gaz ölçümü yapıyorlar. Ben 14 gün yasal cayma hakkımı kullanıp iade istiyorum beni gaz ölçümü ne ilgilendirir diyorum prosedür böyle diyorlar. Ben yazı klimasız geçirdim buna bir prosedürünüz var mı acaba. Lütfen artık işi hızlandırıp gelip şu baş belası klimanızı alın paramızı iade edin yoksa bir daha asla yazmicam aramicam da direkt avukata gideceğim yeter artık ona prosedür buna prosedür ben mağdur oldum bunu kim neyle ödeyecek ayıptır çarşaf çarşaf reklam yapıyorsunuz ne biçim markaymış böyle lakayıt firma görmedim daha önce kusura bakmayın gerçekten hiç denk gelmedim böyle bir şeye lütfen artık arayıp o ona yazmış bu buna haber vermiş öteki yıllık izne çıkmış diye aramayın iadeniz kabul edildi ve almaya gelecekler diye arayın yoksa yasal yollara başvuracağım artık

Selma
30 Nisan 2025 11:31
Kusurlu Klima İçin Para İadesi Talebim Reddediliyor!
Melek sonuçtan hiç memnun değil

Melek
06 Temmuz 2024 17:30