Ümit sonuçtan hiç memnun değil

TurkNet 5ghz Modem Alamıyormuş

Ümit
16 Ocak 2024 12:31

Evim inşaat halindeyken internet başvurusu yaptım. Altyapı 86 MB hızı destekliyor ve 100 MB tarifesi ile başvuru yapıldı. Tüm evraklar tamamlandıktan sonra internet hattı çekildi ve kurulum ekibi tarafından arandım. Evim inşaat halinde olduğu için sadece internet hattının olup olmadığını ve internet hızımı kontrol etmek üzere randevuda anlaştık. Kurulum ekibi geldiğinde 8 MB upload ve 13 MB download hızı aldığımı gördüm. Bu çok yavaş olduğundan sebebini sorduğumda, ekibin komik bir savunma yaparak 'Bizim modemlerimiz 2.4 GHz, siz 5 GHz modem ile kontrol edin' dediğini belirttiler. 5 GHz modem olup olmadığını sorduğumda ise 'Maalesef modem sayımız sınırlı' bilgisi verildi. Farklı bir firmadan bu hızı daha ucuza alabileceğimi belirttiğimde, kurulum ekibinin tavır sergileyerek aktivasyon yapmayacaklarını belirttiler. Bu kadar büyük bir firmanın 2.4 GHz modem kullanması ve gerçek hızın modeme göre düşük gösterilmesi kabul edilemez. Sorunumun kısa sürede çözülmesini rica ediyorum.

02 Mart 2024 14:31

TurkNet internet firmasından 299 TL karşılığında internet başvurusu yaptım, internet 20.02.2024 tarihinde açıldı daha interneti kullanmadan tarafıma 399 TL olduğu bilgisi mesajı gönderdiler. 20.02.2024 tarihinde İnternet açıldığında hızımı kontrol ettiğimde 12 MB hızında komik bir hız aldığımı dile getirdim müşteri temsilcisi ile 21.02.2024 tarihinde hızımla ve fiyatı ile alakalı görüşmemde ben bu fiyata bu hızda interneti kullanmak istemiyorum dediğimde 30 gün cayma bedeli var birkaç gün kullanın hiçbir ücret ödemeyeceksiniz dedi. Daha sonra hız düzelmedi 24.02.2024 tarihinde farklı firma ile uygun fiyata 190 TL karşılığında anlaştım geçiş işlemi başlattım anında geçiş işlemim gerçekleşti. 25.02.2024 tarihinde TurkNet tarafından cep telefonuma 299 TL faturalandırma mesajı geldi. Müşteri temsilcilerini aradım bana 30 gün süreyi açtığımı ve cayma hakkım olmadığı bilgisi verildi, 20.02.2024 tarihinde faturalandırmaya başlayan internet 24.02.2024 tarihinde 30 gün nasıl oluyor da cayma hakkım bitiyor. TurkNet tarafından gelen mesajda ekte faturalandırma başlangıç tarihi yazmaktadır. Bir an önce sorunu çözmenizi aksi takdirde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve Tüketici Hakları mahkemesine dilekçe ile başvuruda bulunacağımı beyan ederim.

25 Şubat 2025 17:12
Ömer sonuçtan hiç memnun değil

Ömer
26 Aralık 2023 16:43
Furkan sonuçtan hiç memnun değil

Furkan
11 Ekim 2024 10:59