Murat sonuçtan hiç memnun değil

Trendyol'da Marka Güncelleme Sorunu Ve Çözüm Eksikliği

16 Ekim 2024 00:35

Trendyol pazar yerinden b***@gmail.com ve 891746 ıd ile satış yapıyorum ve bu sistemin en kolay ve en kazançlı sistem olduğunu düşünüyorum. Ancak sistemdeki aksaklıklardan kaynaklı sorunlar yaşıyorum ve sorunumu çözen kimseyi bulamıyorum. Sorunuma kısaca gelirsek, 2 tane ürünün marka güncellemesi için neredeyse 10 aydır uğraşıyorum ve tarafıma verilen cevapta ezberlenmiş bir çözüm açıklaması sunuluyor: "Buybox'ta olan bir ürünü başka satıcı daha önce eklemiş ve o üründe ürünün stoğunu 0 yapsa ya da arşive alsa dahi buybox'ta gözükür." Aynı şeyleri tekrar ediyorlar. Yapılan açıklamanın sözleşmede yer almadığını söylediğimde ise "Doğrudur ama bize verilen bilgi bu yönde, başka bir işlem yapamayacağını" bildirip talebimi ve telefonu kapatıyorlar. Ancak 10 aydır ürünlerin benden başka satıcısı olmamış. Temsilcim, bu konu ile ilgili "Kendi markanızın marka tescilini yapın, ben halledeceğim" demesine rağmen çözüm yok. Kaldı ki, bu cevap ve açıklamaya istinaden Trendyol ile aramdaki ticaret ve aracılık sözleşmesinin tüm sayfalarını ve buybox ile ilgili kuralları 26. Sayfada madde madde okumama rağmen bu açıklamayı görmedim. Kurumsal olarak Trendyol.com ile aramdaki sözleşmede yer almayan bir açıklamaya istinaden işlemim yapılmıyor ve bununla ilgili 04/10/2024 tarihinde 28035d76 talep numarası ile bildirim oluşturdum. Bugün 16/10/2024 ve henüz cevaplanmadı. Bu konu ile alakalı telefon görüşmelerinde defalarca kayıt oluşturdum. Daha önce marka güncelleme taleplerimde sorduğumda ise "Sözleşmemde bu söylediğiniz madde yer almıyor" dememe rağmen "Ben sözleşmeyi bilmiyorum. Platform kuralları gereği bu şekilde" deniliyor. Aslında platform kurallarından ziyade sözleşmenin asıl geçerli olduğunu ve sözleşmenin içeriği hakkında bilgi sahibi olmadıklarını düşünüyorum. Bu konunun Trendyol.com yetkilileri tarafından incelenip talebimin onaylanmasını ve ticari olarak zarar yaşamamam adına gerekli işlemlerin ivedi olarak yapılmasını arz ve talep ederim. Daha söyleyecek çok şey var bu konu hakkında ama ancak bu kadar anlatabildim. Gerçekten her gün uğraşmaktan işten soğudum.

Trendyol Destek Taleplerim Yanlış İşleniyor Mağduriyetim Artıyor

08 Eylül 2025 23:39

10 Nisan 2025 12:59
Güney sonuçtan hiç memnun değil

Güney
21 Ağustos 2023 13:47