Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

Trendyol Okul Aile Birliği Hesabından İade Faturası İstiyor.

Gökhan
28 Haziran 2024 00:22

Okul Aile Birliğinin vergi numarası Trendyol hesabımda kayıtlı kaldığı için kendim için aldığım bir ürünü alırken farkında olmadan kurumsal fatura kısmından alışveriş yapmışım. Bu sebeple kurumsal fatura kesilmiş. Sonrasında aldığım ürün için iade talebi oluşturmak ve ürünü geri göndermek istedim. Ürün için kurumsal fatura ile alışveriş yapıldığından ürünün iadesi için iade faturası istendi. Bu durumu fark edince iade faturası kesebilmek için tüm yolları denedim. Ancak okul aile birliği gibi dernekler gibi kurumlar fatura kesmeye yetkili olmadığından iade faturası kesemedik. E-arşiv fatura portalından iade faturası kesmeye çalışıldığında 'bu mükellefin mükellefiyet durumu uygun değil' şeklinde sistem uyarı verdi. Vergi dairesi ile konu görüşüldüğünde ise tarafımızca fatura kesilemeyeceği, faturanın altındaki iade kısmının doldurulup şirkete gönderilmesi gerektiği, şirketin gider pusulası göstererek iadenin yapılabileceği bildirildi. Yani hiçbir şekilde fatura kesemeyeceğimiz netleşti. Ancak Trendyol firması bunu anlamıyor bir türlü. Trendyol, devletin bana vermediği bir yetkiyi benden talep ediyor ve canlı yardımda bunu anlatamıyorum. Sonuç alamıyorum. Devletin vermediği yetkiyi Trendyol'un talep etmesi çok saçma. Mağduriyetimin giderilmesini ve iade talebimin bir an önce olumlu sonuçlanmasını talep ediyorum.

04 Temmuz 2024 13:34

Trendyol müşteri hizmetlerine ulaştım. Eskiden her türlü şikayet ile ilgileniyorken artık piyasayı domine ettikleri için kesinlikle ilgilenmiyorlar. Hepsiburada.com şirketiyle aynı sorun yaşanmış ve hepsiburada.com bu sorunu çözmüş. Kaldı ki alışveriş kredisi yüklenerek de çözülebilir ama Trendyol kibir içerisinde yapılabilecek bir şey yok deyip kestirip atıyor. Bundan sonra dünyada tek Trendyol kalsa yine de alışveriş yapmam. Uygulamayı da siliyorum. Sanırım Çinli firmaya satılınca ilgisizlik arttı.

profile profile

Eda
Eda

Bire bir aynı durumu yaşadım. İnşallah bu sefer olumlu sonuçlanır.

Trendyol İade İçin Yetkimiz Olmayan Fatura Talep Ediyor, Mağduriyet Yaşıyorum

Nurullah