Abdullah
12 Mart 2024 11:42

Trendyol'da satıcı olan arkadaşlar ve firmalar, başımdan geçen bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum. Belki Trendyol'dan bir yetkili görür ve dönüş yapar.

Biz Duru Oto King firması olarak Denizli'de oto koltuk kılıfı üretimi ve satışı yapmaktayız. Trendyol üzerinden de oto koltuk kılıfı satışı gerçekleştiriyoruz.

Trendyol üzerindeki mağazamız yaklaşık 3 aydır kapalı, yani tatil modundaydı. 8 Mart günü mağaza tatil modundan çıkarak faaliyete geçti ve mağaza içine uygun fiyatlı 2 adet elektronik ürün eklendi. Ürünleri siliyor, stokları sıfırlıyorum ancak tekrar ekleniyor. Trendyol sisteminde mağazamızın kontrolümün dışında işlemler gerçekleşiyor. Siparişler ve mesajlar gelmeye başladı. Mesajlara, sistemsel bir sorun olduğunu ve ürünlerin bizimle alakası olmadığını belirterek cevap verdim ve aynı zamanda Trendyol müşteri hizmetleri ile iletişime geçtim. Durumu ve aciliyetini bildirdim. Bana, stokları sıfırlamamı ve mağazayı tatil moduna almamı önerdiler. Ancak tatil modu açıldıktan sonra 5 saat içinde tekrar kapatılamıyordu. Müşteri hizmetleri ile tekrar iletişime geçerek durumu ve aciliyetini anlattım, stoğu veya mağazayı tatil moduna almalarını istedim fakat müdahale edemeyeceklerini, teknik ekibin dönüş yapacağını söylediler. Bu olaylar yarım saat içinde yaşandı ve mağazada 300.000 TL'ye yakın ciro oluştu. Birkaç saat sonra bir müşteri beni arayarak, kendisine sistemde bir sorun olduğu ve ürün bedelini belirtilen bir IBAN numarasına göndermesi gerektiği, aksi takdirde siparişinin iptal edileceği söylenerek para talep edildiğini ifade etti. Müşteri de parayı belirtilen IBAN numarasına göndermiş. Trendyol'a sesleniyorum; müşteri hizmetleri ve teknik ekip dahil olmak üzere, bu konuda hala bana dönüş yapılmadı. Olayın üzerinden 4 gün geçti ve bu durumun ilgisizlik ve sorumsuzluk olduğunu düşünüyorum.

Duru Oto King firması olarak Trendyol'un bizi ve diğer insanları mağdur ettiğini belirtiyor ve bir açıklama bekliyoruz. Anlayışınız için teşekkür eder, iyi günler dileriz.

Ek: Müşteriyle aramızda geçen mesajların resimleri

Hülya
Hülya

Merhaba ben de sizler gibi Trendyol da giyim üzerine satış yapıyorum aynı tarihte aynı durumla karşılaştım yüklenen elektronik ürünlerin hepsi aynı fiyattan değerinin çok altında gece 3 tee yüklenmiş ve hemen satışa sunulmuş günlerce mağazam tatil modunda kaldı Trendyol'da oluşturduğum talebin haddi hesabı yok kesinlikle hiçbir şekilde yardımcı olunmuyor günde bir tane ürün silme hakkım vardı ancak oluşan siparişi bitirdim bu sebeple mağazamın görünürlüğü azaltılmış ve mağazamı müşteri gibi arattırdığımda mağazam hayalet gibi yok olmuş bu sebeple müşterinin de bana ulaşması engellenmiştir birkaç saat içerisinde 275 Bin ciroluk satış yaptığım görünüyor fakat benim elimde müşteriye gönderecek giyime den başka ürün bulunmuyor ek: oluşturduğumuz talep

Enes sonuçtan hiç memnun değil

31 Temmuz 2025 20:37
Erkan sonuçtan hiç memnun değil

25 Mayıs 2024 16:47

Bana Ait Olmayan Siparişler Yüzünden Mağazam Kapatıldı Ve Haksız Borç Çıktı

31 Ekim 2025 16:06
bana-ait-olmayan-siparisler-yuzunden-magazam-kapatildi-ve-haksiz-borc-cikti-1.jpg

Trendyol Kategorileri