Yusuf sonuçtan memnun değil

07 Mayıs 2024 17:12

Merhaba,

Superonline 07.12.2023 tarihinde 1000 Mbps paket yükseltmesiyle birlikte sorunlarım başladı. Paket yükseltildikten 2-3 hafta sonra başlayan latency, round trip time ve yurt dışı port sorunlarını göz ardı ederek 1 ay idare ettim. Daha sonra destek ekibini aradım. Sorun devam ettiğini iletmeme rağmen modemi yeniledim normal 5 dakikaya düzelir denilerek kapatıldı. Tekrar aradım, devam ettiğini söyledim ve ertesi güne ekip yolladılar. Değerlere bakıp sorun olmadığını söyleyip gittiler. Daha sonra 1 ay daha sabrettim. Tekrar iletişim kurdum, Ticket oluşturabileceklerini söylediler. Oluşturuldu. Yine ekip geldi. Bu kez modem kaynaklı dediler ve gittiler. Destek ekibini aradım, ücretsiz değiştirelim dediler. Ertesi gün yine ekip geldi modemi bağladı. 1 hafta geçti lakin hala sorun yaşıyordum. Tekrar aradım, yine ekip geldi. Router kablosu yanlış deyip yeniden bağladı. O günden beri aralıklarla aramalarım devam etmekte olup sorun hala çözülemedi. Bir firma neden sunucularla ilgilenen sorunu tak diye anlayabilecek destek ekibi koymaz anlamıyorum. Arıyoruz, latency ve round trip time dalgalanıyor diyorum. Yurt dışı portlarınız ölü hız vermiyor diyorum. Bilgisizlikten cevap bile veremiyorlar. Sorunun çözümü olarak en azından yurt dışı portumu değiştirin bakalım düzelecek mi diyorum. İletecek biri olmadığından dolayı hala aynı yerimizde sayıyoruz. Veremediğiniz hizmete para sayıyoruz. Yurt dışı portlarından hız kesme yaparak kar marjını yükseltme hedefi olan bu firmaya yaklaşmayınız. Aşağıya yurt içi upload latency dalgalanmasını, yurt dışı portlarının hızının kötülüğünü göstereceğim.
Not: Latency yurt içi/dışı benzer oynamalar gösteriyor. Bazen download latency dalgalanmaları da oluşmaktadır. Yurt dışı ölçüleri maalesef resimde olduğu gibi maksimum 300 küsur olmaktadır. Latency resminde görüldüğü üzere ölçüm MS değeri yükseliyor. Bu ölçüm sırasında normal diyebilirsiniz lakin amaç dalgalanma olayını göstermektir. Sonucu çıkmış verilerde latency değerinin en düşük olanı aldığı bilinen bir şeydir. Artık round trip time ve latency den çok en azından yurt dışı hızını doğru verebilir misiniz?

07 Mayıs 2024 17:13 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Talebinizle ilgili inceleme yaparak en kısa sürede size bilgi vereceğiz. Saygılarımızla, Turkcell Superonline

07 Mayıs 2024 17:38
07 Mayıs 2024 18:57

Yazdığım yazıyı okumayan, geçmiş sorunlarımla alakalı sistem kayıtlarına bakmayan bir firma olduğunuzu belli etmeyin! Kablosuz olduğunu nereden çıkardınız. Masaüstü üzerinden bağlantı yapıyorum. Saçma sapan cevap yazacağınıza yazdığımı okuyabilseydiniz. Küflenmiş bir firmasınız! Sorunu hemen kullanıcı hatası gibi göstermeye çalışın bakalım.

07 Mayıs 2024 18:59

Ayrıca bizzat kurduğunuz modem ve router da kablolu olarak bağladığım kasamın 30 cm yakınında bulunuyor!

07 Mayıs 2024 19:10

Ayrıca sitenizden ve buradan hemen oldubittiye getirip şikayetleri de kapatmıyorsunuz değil mi? Şikayet okumayan, hazır metin copy+ paste yapan bir firmaya ne anlatıyorum ki!

12 Aralık 2024 18:23
Sürekli İnternet Kesintisi Ve Yetersiz Müşteri Hizmetleri

27 Ağustos 2023 13:58

20 Temmuz 2023 12:25
Gökhan sonuçtan hiç memnun değil

03 Şubat 2025 18:40
Superonline'dan Alınan Hizmette Hız Problemi