Suat sonuçtan hiç memnun değil

29 Ekim 2023 16:08

22.11.2022 tarihinde Sivas İvapark AVM de bulunan Mavi mağazasından eşim N** ş**** bana hediye olarak M01986900005 ürün kodlu siyah ceket aldı. Ceketi kullanmaya başladıktan 4 ay kadar sonra üretim hatası nedeniyle cepleri delindi. İster istemez ürünü kullanamadım. İş yoğunluğu nedeniyle ilgili mağazaya da hemen götüremedim. Ta ki 08.10.2023 tarihine kadar. Bu tarihte ürünün ceplerinin onarılacağını düşünerek ürünü ilgili mağazaya götürüp onarım talebimi ilettim, mağaza yetkilisi 2 yıl boyunca ürünlerin tamamının incelemeye gönderildiği bilgisini verdi. Bende bariz fabrika hatası olduğunu gördüğüm için incelemeye gitmesinde bir sakınca görmedim. İnceleme sonrasında onarımının yapılıp gönderileceğini ya da fark alınmadan aynı emsaldeki bir ürünle birebir değişim yapılacağını değerlendirdim. Ürün incelemesi tamamlandı ve kalite birimince ürünün değişim işlemi onaylandı. Durum telefon mesajıyla eşim N*** ş**** cep telefonuna bildirildi. 28.10.2023 tarihinde işlemi sonuçlandırmak için ilgili mağazaya gittik. Ürünün üretimden kalktığını aynı ürünü veremeyeceklerini ifade ettiler. Mağazadan aynı tip, aynı malzeme ve aynı kumaştan üretilmiş M0110264-900 kodlu ceketi almak istediğimde üzerine 700 TL vermemi istediler. Ben bunu kabul etmedim ve o zaman bana kendi ürünümün geri verilmesini istedim. Mavi hem ayıplı ürünü satıyor, inceleme sonrası ürünün hatası kabul ediliyor ancak %95 i aynı olan ürünü almak istediğimde fiyat farkı istenerek fabrika hatasının bedeli tarafıma ödetiliyor. Bu ticari bir ayıptır. Madem 2 yıl inceleme süresi var o zaman 2 yıllık süre içerisinde oluşacak olumsuzluklar için ürünün stokta yeteri kadar bulundurulması gerekmektedir. Stoğunda yoksa bir üst seriyi fark almadan müşteriye vermek mağazanın en temel görevidir. Mavi mağazasından taleplerim şunlardır. Bunlardan birisinin yerine getirilmesi halinde konuyu kapatacağımı, talebimin karşılanmaması halinde konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağım. Taleplerim;
1-Eski ürünün tarafıma iadesi veya

28 Ekim 2023 21:27

22.11.2022 tarihinde Sivas İvapark AVM de bulunan Mavi mağazasından eşim Nisa ş**** bana hediye olarak M01986900005 ürün kodlu siyah ceket aldı. Ceketi kullanmaya başladıktan 4 ay kadar sonra üretim hatası nedeniyle cepleri delindi. İster istemez ürünü kullanamadım. İş yoğunluğu nedeniyle ilgili mağazaya da hemen götüremedim. Ta ki 08.10.2023 tarihine kadar. Bu tarihte ürünün ceplerinin onarılacağını düşünerek ürünü ilgili mağazaya götürüp onarım talebimi ilettim, mağaza yetkilisi 2 yıl boyunca ürünlerin tamamının incelemeye gönderildiği bilgisini verdi. Bende bariz fabrika hatası olduğunu gördüğüm için incelemeye gitmesinde bir sakınca görmedim. İnceleme sonrasında onarımının yapılıp gönderileceğini ya da fark alınmadan aynı emsaldeki bir ürünle birebir değişim yapılacağını değerlendirdim. Ürün incelemesi tamamlandı ve kalite birimince ürünün değişim işlemi onaylandı. Durum telefon mesajıyla eşim Nisa ş**** cep telefonuna bildirildi. 28.10.2023 tarihinde işlemi sonuçlandırmak için ilgili mağazaya gittik. Ürünün üretimden kalktığını aynı ürünü veremeyeceklerini ifade ettiler. Mağazadan aynı tip, aynı malzeme ve aynı kumaştan üretilmiş M0110264-900 kodlu ceketi almak istediğimde üzerine 700 TL vermemi istediler. Ben bunu kabul etmedim ve o zaman bana kendi ürünümün geri verilmesini istedim. Mavi hem ayıplı ürünü satıyor, inceleme sonrası ürünün hatası kabul ediliyor ancak %95 i aynı olan ürünü almak istediğimde fiyat farkı istenerek fabrika hatasının bedeli tarafıma ödetiliyor. Bu ticari bir ayıptır. Madem 2 yıl inceleme süresi var o zaman 2 yıllık süre içerisinde oluşacak olumsuzluklar için ürünün stokta yeteri kadar bulundurulması gerekmektedir. Stoğunda yoksa bir üst seriyi fark almadan müşteriye vermek mağazanın en temel görevidir. Mavi mağazasından taleplerim şunlardır. Bunlardan birisinin yerine getirilmesi halinde konuyu kapatacağımı, talebimin karşılanmaması halinde konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağım. Taleplerim; 1-Eski ürünün tarafıma iadesi veya 2-Eski ürünümün iade edilmemesi halinde M0110264-900 kodlu ürünün tarafıma fark alınmadan verilmesini, Aksi halde konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyarak kurumunuz hakkında ayıplı ürün satmak ve mağduriyeti giderecek konulardan imtina ettiğiniz iddiasıyla şikayetçi olacağımı beyan ederim. Mavi'nin müşteri memnuniyetine dayalı ve mağduriyeti giderecek şekilde hareket edeceğini değerlendiriyorum.

Ek
29 Ekim 2023 16:09 (Şikayetten 1 dakika sonra)

Değerli Müşterimiz, Öncelikle yaşamış olduğunuz olumsuzluktan dolayı çok üzgünüz. Konuyla ilgili en kısa süre içerisinde sizlerle iletişim kuracağımızı bilmenizi isteriz. Saygılarımızla. Mavi Müşteri İlişkileri

29 Ekim 2023 16:52

Müşteri hizmetlerinden Meltem hanım tarafından 29.10.2023 tarihinde saat 16.35 sularında arandım. Maalesef ki müşteri hizmetleri de mağduriyetimi giderecek bir çözüm sunamadılar. Fabrika hatasından kaynaklı ayıplı bir ürünün değişim işlemini benim ceketimin neredeyse aynı olan fakat sadece ürün kodu farklı bir ürünle değiştirilmesi talebim 700 TL fiyat farkını ödemeden olmayacağı bildirildi. Mavi kendi ürününün fiyatını geçen seneye göre güncellerken benim geçen sene ödediğim ücreti güncellemeden geçen seneki para üzerinden değerlendirip bana ürünü resmen yeniden satarak güya mağduriyetimi çözmeye çalışıyor, kendi hatalarının bedelini resmen benim ilave vereceğim para üzerinden gidermek istiyor. Konuyu Tüketici Hakem Heyeti'ne taşıyacağımı müşteri hizmetleri temsilcisine ilettim. Devletimizin kanun ve ilgili kurumlarının konuyu en adaletli şekilde çözeceklerine inanıyorum. Mavi markası benim için bitmiştir. Bu tür mağduriyetler yaşamak istemeyen tüketicilere alışverişlerinde bu hususları dikkate almaları gerektiğini ifade etmek isterim.

31 Ekim 2023 17:53

Mağduriyet yaratan bir firmaya teşekkür etmiyorum. Türk firması diye çok önemsiyordum ama böyle basit bir konuyu çözemeyen bir firma Türk firması da olsa en kısa zamanda piyasadan silinsin inşallah. Mavi benim için bitmiştir.

16 Aralık 2023 12:53

Konu Tüketici Hakem Heyeti'ne intikal ettirildi. Adaletin tecelli etmesi ümidiyle...

Neonrcn
12 Kasım 2024 01:53
Ali sonuçtan hiç memnun değil

Ali
20 Temmuz 2024 17:03

Gizem
19 Mayıs 2024 16:13
Mavi Mağazasının Müşterilere Sunduğu Hizmet (mağduriyet)
Mavi Mağazasının Müşterilere Sunduğu Hizmet (mağduriyet)

Ufuk
03 Eylül 2023 07:51