Duygu sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Kurutma Makinesi Sürekli Bakım Gerektiriyor Ve Hata Veriyor

15 Kasım 2024 17:16

19.09.2024 tarihinde satın aldığım Bosch Serie 6 Self Cleaning Condenser marka çamaşır kurutma makinesi ilk hafta 'cre' hatası verdi. Bayiyle görüştüğümde beni Bosch servise yönlendirdiler. Bosch servisi arayıp durumu söylediğimde, 1 haftalık cihazın bakım zamanının geldiğini söylediler ve servis yolladılar. 1 haftalık cihazın nasıl olur da bakım zamanı gelir, asıl sorun bu? Gelen servis, bakım uyarısı verdiğini söyledi ve bakımını ücretsiz yapıp gittiler. Aynı 'cre' hatası 13.11.2024'te tekrarladı. Tekrar servis geldi ve bu durumun normal olduğunu, 1.5 aylık cihazın bakım zamanının geldiğini söyleyerek bu bakımı yaptı. Ve bu bakımı her ekranda gördüğümde yapmam gerektiği söylendi. Aynı cihazı satın alan kişilerde 'cre' hatası vermezken, bendeki cihazda aynı hatayı vermesi normal mi? Ben, 1.5 ay önce aldığım ve arızalı olduğunu düşündüğüm Bosch marka cihazın yenisiyle değişimini talep ediyorum. Ayrıca her ay 550 TL bakım ücreti vermek zorunda da değilim. Benim bu saatten sonra muhatabım Bosch markasıdır. Talebimin en kısa sürede çözülmesini rica ediyorum.

profile profile
15 Kasım 2024 23:02

Öğlen servis çalışanının evime gelip cre bakimi yaptığı çamaşır kurutma makinemin üzerinden bir gün bile geçmeden cre hatası veriyor olmasını Bosch markası hala bu normal bir durumdur diyerek geçiştirebilecek mi acaba. Kabul edin ayıplı ürün sattınız.

19 Kasım 2024 13:37 (Şikayetten 3 gün sonra)

19 Kasım 2024 15:03

Genel müdürlükten de olmak üzere tarafınızdan dönüş yapıldı. Evet ama yetersiz. Bosch markasını Türkiye'de temsil eden sizler müşteri memnuniyetini dikkate alıyormuş gibi görünmek dışında hiçbir şey yapmadınız. Memnuniyetim önceliğiniz olsaydı beni bunun bir arıza olmadığına ikna etmek cabalarınız yerine sıfır makineyle değişimini yapmış olmanız gerekirdi ki benim talebim de bu yöndedir. 1 haftalık bir makinede nasıl. Olur da cre bakım zamanı gelebilir...

22 Kasım 2024 14:16

2 gün önce tekrar cre hatası veren Bosch marka çamaşır kurutma makinem için dün müşteri hizmetlerini tekrar aradım. Ve 2 aylık makine 3 kez teknik servis gelerek evde bakımı yapılmış olmasına rağmen tekrar cre hatası verdi. 15 dakika önce İzmir Bosch genel müdürlükten beril hanım tarafından tekrar arandım. Bir de makinenin arızasını kendisine anlattım. Fakat asla müşteri memnuniyetini önemsemeyen bıkmış bir konuşma tonuyla hala bu durumun normal olduğunu ve arıza olarak kabul etmediklerini ve değişim talebimi kabul etmeyeceklerini söyledi. Nasıl olabilir de 1 haftalık bir makinenin bakım zamanı bu kadar çabuk gelebelır. Bu durumu bile açıklayamayan bilgi ve donanım olarak yetersiz olan bu insanlar nasıl olur da Bosch markasını hala temsil ediyor olabilırler. Benim evime tekrar teknik servis göndermek istediler yani 2 aylık makine 4. Kere bakımı yapılacakmış asla kabul edilebilir bir durum değil.

Yorumlar (7)

Enes

Benimde makinem 2 haftada bir su atmama takiben cre veriyordu, Bosch servis normal dedi Hakem Heyeti'ne gittim değişim oldu, 12 Mart da kurulum olan makine yine aynı şekilde su atmama takiben cre verdi ve şu ana kadar 2 ayda 4. Cre, yine uğraşıyorum bakalım Hakem Heyeti'ne gideceğim gibi, kılavuzda uzun kullanım sonrası cre diyor servis daha önce 300 saatte vermesi normal demişti ancak benimki 30 40 saatte veriyor muhtemelen garantisi bitince parayla kendileri temizlemek isteyecek.

Emel

Benim makinemde self condenser ve sırf bu yüzden aldım. 1.5 sene sonra geçen hafta "damla" işareti verdi. Cre ile aynı sorun 2000 TL temizleme ücreti ve evde temizlenmiyor 8 kat aşağı inip atölyeye gidecekmiş yepyeni makine. Hiçbir kullanım arızası yok makine meğerse kendini temizliyemiyormuş. E ben temizleyeyim diyorum yok arkaya koymuşlwr kapağı ki kimse açamasın. Bu böyle olmaz şikayet var da toplanıp toplu dava açılması lazım. Bu arada ben ödemedim temizlik ücretini. Açtı servis elemanı arkayı yosunlaşma olmuş ve kir birikmiş 15-20 yıkama idare eder dedi. Vallahi açıp ben temizleyeceğim aynışekilde

Sinan

5 aylık bir cihazın bu şekilde bozulması normal değil bizim cihaz daha uzun süredir kullanılıyor bir sorun olmadı şimdilik ama arıza vermesi ile şu anki durum arasında bir ilişki var ise eğer bizi de bilgilendirirseniz seviniriz servis size neden arıza verdiği hakkında bilgi verdi mi sonuçta bizde aynı cihazı kullanıyoruz eğer ortada bir yanlış durum varsa bizde dikkatli olalım

Sinan

Sorunun çözümü burada resimdeki yönergeleri izleyin değişim yapılacak bir durum yok cihaz bakım istiyor. Sorun yaşayanlar serie 6 cihazlarında bu yönergeleri takip etsin sorunları çözülür çok önemli not işlemlerden önce yoğuşma kabına 1,5 litre temiz su doldurun makineye yerleştirin bakımı başlatmak için makine de başlat düğmesine basın makine içi boş olmalı çamaşır olmamalı

bosch-kurutma-makinesi-surekli-bakim-gerektiriyor-ve-hata-veriyor-2.jpg
bosch-kurutma-makinesi-surekli-bakim-gerektiriyor-ve-hata-veriyor-1.jpg
Duygu

Ne kadar da açıklayıcı olmuşsunuz teşekkürler. 5 ay sonra gelinen son durumu güncelleyeyim o zmn makine tamamen bozuldu...

Güler

Bende 3.5 ayn önce aldım ve gayet temiz kullandığım halde Cre hatası verdi. Başka Bosch kurutma makinesi kullanan yakınlarımda asla böyle hata yokken benimkinde oluyor. Servisi aradım kılavuzdaki gibi basit bakım yaptım. Bir dahakinde servisi arayıp onların gelip yapması lazımmış. O da 3000 gibi fiyatla olacakmış. Her yıl böyle para verilmesi uygun mu? Hiç memnun değilim. Lütfen dönüt sağlansın

Duygu

Güler Hanım merhabalar sizde benzer sorunları yaşıyorsunuz. 5. Aylık yeni Makine dün aksam Bozuldu.

Önder
06 Ocak 2023 19:33