Bosch Hukuksuzluk Diz Boyu Acil Önlem!

Bosch Hukuksuzluk Diz Boyu Acil Önlem!
18 Temmuz 2024 23:29

Bosch KGE58AW41N modeli A+++ Lowfrost buzdolabından iki tane 05.07.2017'de Bosch bayisinden aldım. Modelinden de anlaşılacağı üzere 3 Plus alıp hem bütçemizden enerji tüketiminden az para gitsin hem de ülkemizin dış ülkelerden aldığı doğalgazla ürettiği elektriği az tüketmekle cari açığımız düşsün, milli ekonomimiz dışa gitmesin bu bilinçle hareket edip yukarıda belirtilen tarihte evimize iki adet aynı model buzdolabı aldık. 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla buzdolaplarından bir tanesi sorunlu çalışmaya başladı. Bazen üç beş saat tam çalışıyor, hiç sorun yokmuş gibi bazen aniden alarm çalıyor, içini ısıtıyor, içindeki bütün gıdalar sıcaktan ötürü bozuluyor. Biz bu durumu servise bildirdik, sorun tespiti için geldiler, 475 TL ücret aldılar, sorun olarak Mardin bölgesinin çok sıcak olduğunu söylediler. Mardin bölgesinin sıcağına uygun olmayan buzdolabının satışına Ticaret Bakanlığı neden izin veriyor, bayi açmalarına kim izin veriyor? Mardin sıcaksa, 2 buzdolabından biri çalışıyor, diğeri neden çalışmıyor? (İkisi aynı model, aynı tarihte alınmış ve ikisi 6 yıl çalışmış). Bosch genel merkezini aradık, tekrar servis geldi. Tekrar 475 TL aldılar, 2 teknisyen gelmişti, biri buzdolabının içine cin kaçtığını söyledi, diğeri mutfakta niye klima yok deyip gittiler. Hangi yönetmelikte, hangi kanunda buzdolapları klimasız yerde çalıştırılmaz diye? Biri çalışıyor, diğeri çalışmıyor, ikisi aynı model. Bu arada tekrar genel merkezi aradık, bu arada günler günler gidiyor, tekrar servis geldi. Ana kartı değiştirdiler, 4000 TL deyip 2000 TL aldılar, çözüm olmadı. Devamı var...

18 Temmuz 2024 23:22

Tekrar servis geldi tekrar 475 TL aldılar 2 teknisyen gelmişti biri buzdolabının içine cin kaçtığını söyledi diğeri mutfakta niye klima yok deyip gittiler hangi yönetmelikte hangi kanunda buzdolapları klimasız yerde çalıştırılmaz diye biri çalışıyor diğeri çalışmıyor ikisi aynı model bu arada tekrar genel merkezi aradık bu arada günler günler gidiyor tekrar servis geldi ana kartı değiştirdiler 4000 TL deyip ₺2.000 aldılar çözüm olmadı tekrar aradık tekrar geldiler testo diye cihaz getirdiler 3 gün boyunca cihaza bağlı buzdolabı çalıştı servis elemanı aynen şöyle söyledi abi hakkını helal et senin yalan söylediğini düşünüyorduk testo sonuçlarına göre doğru söylediğini gördük testo sonuçlarına göre buzdolabı çok tuhaf çalışıyor meslek hayatımda böyle bir şey duymadım anakartı tekrar değiştirdiler 3 gün sonra tekrar aradık ana kart sağlam motor kartını değiştirdiler tekrar çağırdık tekrar geldiler motor kartı da sağlam buzdolabını götürdüler bu kadar git geller servisle akraba olduk her gün evimin içindeler laboratuvara döndü buzdolabı onlarda bir hafta kaldı nakliye ücretini getirdikleri buzdolabının kirası yevmiyesi için ayrı ayrı ücretler talep ettiler arkasındaki rekorların tümünü değiştirdiklerini söylediler bunun için de 5000 TL istediler çok mağdur olduğumuz için acıyıp lütfedip 1000 TL tek aldılar her türlü itirazımıza rağmen prosedürün böyle işlediğini söylediler en son bugün yine geldiler toplamda 15 defadan fazla gidiş geliş tekrar testoya tabi tutacaklarını söylediler tüm bu mağduriyetlerin sebebi garanti'nin 3 yıl önce bitmesi imiş ödediğim para Bir buzdolabının fiyatını geçti bozulan ürünler hakeza çektiğimiz fiziksel ve psikolojik sıkıntının maddi hesabı ise ölçülmez

18 Temmuz 2024 23:23

Oysa buzdolabı Dayanıklı Tüketim Mallarından olup firmaların bakım ve onarım sorumlulukları vardır bir ürün 3 defa aynı yerden hata veriyorsa tüketici isterse ürününün parasını talep eder isterse ürününün aynısını aynı ürün yoksa bir üst modelini firmadan talep edebilir defalarca müşteri hizmetleri ile iletişime geçilmesine rağmen hala her geliş için sorun tespiti için para talep ettiler aylar sürdü yıllar sürede her gelişlerinde para mı isteyecekler sahibimiz olan devletimiz bir müfettiş gönderip Bosch'tan ses kayıtlarını istemesini talep ediyorum ses kayıtlarından sonra bağımsız bir servisin yetkilendirilip inceleme yapmasını sonuç olarak hakkım olan emsal buzdolabı fiyatı veya sıfır bir buzdolabı talep ediyorum bozulan ürünlerime karşılık maddi hasar tespiti ve defalarca iş yerimden izin alıp tekabül eden tüm maddi hasarın da tarafıma ödenmesi için gereğinin yapılmasını talep ediyorum. Not : Çok daha fazla gidiş gelişler oldu hepsini yazmadım.

19 Temmuz 2024 09:39 (Şikayetten 10 saat sonra)

Mahmut sonuçtan hiç memnun değil

Bosch Buzdolabında Süregelen Arıza Ve Yetersiz Servis Deneyimi

Mahmut
09 Eylül 2025 11:53
Nursin sonuçtan hiç memnun değil

Nursin
31 Ağustos 2024 17:16

Hakan
24 Nisan 2025 22:11

Feyza
29 Ağustos 2024 14:59
Bosch Buzdolabı Sürekli Sorun Çıkarıyor!
Bosch Buzdolabı Sürekli Sorun Çıkarıyor!

Bosch Buzdolabı Tamirle Düzelmiyor Mağduriyetim Devam Ediyor

Onur