Arzum Rezistans Yüzünden Mağduriyet Yaşıyorum

27 Ağustos 2023 22:31

Arzum ar 3051 çaycı. Rezistans arızası. Tamda garantinin bittiği ay. Üstelik rezistans tek başına değişmiyormuş. Çaydanlığın alt kısmı komple değişmesi gerekiyormuş. Daha önce başka bir markada da bu mağduriyetle karşılaşmıştım fakat onun süresi geçmediği için komple yenisi gelmişti.

Bir daha Arzum almayı düşünmem. Alırken dünya kadar para verip sonra da bir rezistans arızası ile komple çaydanlığı değiştir nedir bu. Üstelik biz her zaman arıtma ile kullandık yani kireç vb. Bir sorunu olamaz. Serviste zaten o şekilde söyledi. Çok temiz kullanmışsınız dedi ama bozulmuş dedi. Garanti süresi bittiği için değiştirmeyeceğinizi biliyorum. Mağdur etti Arzum. Teşekkürler sizi tanıdım bir çaydanlıkla.

Bir daha dikkat edeceğim konu ;rezistansın değişiminin tek başına olup olmayacağı hususu. Ben en bilinmeyen marka çaydanlığı bile 7 8 sene kullandım. Basit bir onarım ile devam ettim kullanmaya. Bu nedir. Bir parça için çaydanlığın yarısını değiştir. Ayrıca başka bir şikayette arzumun soruna, müşteri memnuniyeti adına yüzde 50 fiyat ödeme kuponu verilmesi şeklinde çözüm sunduğunu fakat kişinin oradan da yaşadığı mağduriyeti okudum.

Arzum'un yalnızca kendi sitesinden o yüzde 50 lik kuponu kullanabileceğini söylemiş. Fiyatlara baktığında ise şaka gibi fiyatların piyasanın en az 2 katı olduğunu söylemiş. Doğru mu diye baktım hak geçmemesi adına. Doğruymuş. Ar3051 modeli 2948 TL yazmış. Piyasa da 1345 TL. Yüzde 50 kuponlu hali bile daha pahalıya geliyor. Beni bu şekilde bir çözüm sunmak için aramayın. Bir daha Arzum diye bir marka yok benim için.

Bir müşteri bir müşteri değildir sadece. O kişinin çevresindeki insan sayısı kadar müşteri kaybıdır. Bu hatanın telafisi sadece yeni bir ürün yollamanız. Benim için bir markanın kalitesi adının daha fazla duyulur olması değildir. Kalite kullanılabilirlik ile doğru orantılıdır. Ömrü ne kadar fazlaysa o kadar kalitelidir. Kısa ömürlü hedefleri olan markalar uzun vade de piyasadan silinirler.

Arzum çaydanlık aldım 10 sene hiçbir şey olmadı şeklindeki bir sokak sohbeti sırasında geçen bir yorum her türlü medya kanalından daha etkindir. Çünkü orada kullanıcı yorumu var. Ben ekrana bakmam. Kullanana bakarım. Böyle bir hatanın da tek telafisi yeni ürün göndermektir.

27 Ağustos 2023 22:34 (Şikayetten 2 dakika sonra)
28 Ağustos 2023 12:14

Birçok markanın rezistansı çaydanlığın alt kısmı ile birleşik. Yani rezistans arıza yaparsa alt kısım komple değişmesi gerekiyor. Bundan sonra değiştirilebilir rezistanslı olması benim tercihim olacak. Buna uymayan bir markayı da almam. Toplamda 3 sene kullanıldı. Ve şimdi çöpe at. Servis 750 TL fiyat çıkardı. Zaten yenisi 1345. Yenisini de almam. Eskisinden hayır mı gördükte aynı markanın yenisini alayım. 3 sene sonra atacağımı düşündüğüm cihazı niye alayım. Benim kullanımımda Ömrü 3 sene olan bir cihaz. Ve arıtmalı kullanım. Yani kireç de neden olamaz. Bir de arıtma olmasa demek bu kadar da gitmeyecek. Bu şekilde olan tüm markaların değiştirilebilir rezistansa geçmeleri gerekir. Daha fazla para kazanmak adına birleşik olması tercih edilmiş olabilir ama kul hakkına girmemek adına da insanların mağdur olmayacağı yolun seçilmesi vicdani olarak tercih edilmesi gereken yoldur. Bakın maddi olarak demiyorum vicdani olarak.

Bekir sonuçtan çok memnun

Bekir