Ozan sonuçtan hiç memnun değil

Yanıltıcı Ürün Özelliği: Soğutucu ve Dondurucu Kullanım Sorunu

09 Ekim 2024 15:18

05/10/2024 Cumartesi günü Antalya'da resmi Arçelik Bayisinden 391572 eı Gardırop Tipi buzdolabı satın aldım. Sıkıntım dolabın sol alt bölümü ile ilgili. Bu bölüm hem soğutucu hem dondurucu isteğe göre kullanılabilir olarak pazarlanıyor.

1. Satış görevlisi hem soğutucu hem dondurucu olarak kullanılabilir diyerek pazarladı.
2. Arçelik'in sitesinde ürün kullanma kılavuzunda bu bölüm hem soğutucu hem dondurucu olarak kullanılabilir diyor.
3. Buzdolabı'nın içinden çıkan kullanma kılavuzunda da hem soğutucu hem dondurucu olarak kullanabileceğim yazıyor.

Fakat sadece dondurucu olarak kullanılabiliyor. Gelen uzman servis de artık yeni üretilen dolaplarda bu özelliğin kaldırıldığını söyledi. Yani hem soğutucu olarak hem dondurucu olarak kullanamayacağımı belirtti. Hem de kullanma kılavuzunda kullanabileceğim belirtmesine rağmen. Çözüm olarak:

1. Ya bu dolabın sol alt tarafını hem soğutucu hem dondurucu olarak kullanabileceğim şekilde ayarlayacak bir servis gönderin. Yapabiliyorsa yapsın. Veya dolap arızalıysa değişim yapıp çalışanını getirsin.

2. Eğer gerçekten artık yeni üretilen dolaplarda bu özelliği kaldırdıysanız fakat hala bu özelliği varmış gibi satıyorsanız Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığının "Ayıplı mal ve hizmetler hakkında bilgilendirme" yazısı gereğince işlem yapılsın. Ticaret Bakanlığı ayıplı mal özelliklerinden birisini şöyle tanımlıyor: Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan. Bu bilgilendirme yazısına göre "Tüketicinin ayıplı mala ilişkin seçimlik hakları" başlığı altında yer alan "Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme" tüketici hakkından faydalanmak istiyorum. Süreç Tüketici Hakem Heyeti'ne yansımadan sonlansın istiyorum. Bu indirim oranını konuşmak için yetkili birisi bana ulaşsın isterim.

Geri dönüşlerinizi bekliyorum. Kolaylıklar dilerim.

09 Ekim 2024 15:45 (Şikayetten 27 dakika sonra)
11 Ekim 2024 10:19

Güncelleme. Şu an kısır döngüdeyiz. 3 günde 7-8 farklı çalışanınız çağrı merkezinden beni aradılar. İlgi gösterdiğiniz için teşekkürler. Fakat sonuç yok. Arayan arkadaşlara derdimi tekrar tekrar anlatıyorum onlar da servis kaydı açıyor. Servis çağrı merkezine atıyor topu, çağrı merkezindeki arkadaşlar servise gönderiyor tekrardan. Şu an 3. Tekrarı yapıyoruz. Konuştuğumuz arkadaşlara anlatıyorum bakın tekrar ediyorsunuz kendinizi diyorum. Yapabileceğim başka bir şey yok diyor. Herkes topu üstünden atma derdinde. Yetkisi olan birisi ulaşsın lütfen bana.

19 Ekim 2024 21:25

Tüketici Hakları Mahkemesine verdim. Bu model dolap alacakları en azından bu şikayetimi okurlarsa ona göre karar verirler. Hiçbir yetkisi ve bilgisi olmayan müşteri temsilcileri sırf aramak zorunda oldukları için aradılar. Sonucu buradan paylaşacağım.

25 Mart 2025 22:47

Yukarıda belirttiğim gibi Tüketici Hakları mahkemesine verdim ve kazandım. 572 litre cihazın 98 litrelik kısmı ayıplı olduğu için dolap için ödediğim ücretin %17.13'ü kadar tarafıma ücret iadesi yapıldı. Kullanma kılavuzunu da değiştirdiler. Alıp da benzer problemi yaşayanlar dolap içinden çıkan kılavuza bakarak başvurabilir.

Yorumlar (8)

Alper

Tüketici Hakem Heyeti'ne verirken nasıl bir yol izlediniz ve mahkemeye ne yazdınız yardımcı olmanız mümkün mü?

Hmd
Hmd

Abi aynısını bende aldım arkadan bir havalandırma sesi geliyor mutfakta otururken ses geliyor sizin buzdolabında aynı ses var mı hiç ses susmuyor vuv diye ses geliyor

Ozan

Merhabalar. Bende rahatsız edecek kadar ses gelmiyor. Tabi bu hassasiyetinize de bağlı.

Alper

Herhangi bir gelişme yaşadınız mı bende aynı dolabı aldım ve maalesef aynı sorunu yaşadım

Yasemin
Yasemin

Ozan bey buzdolabıyla ilgili bir gelişme oldu mu. Aynı sorunu tam anlattığınız şekilde biz yaşadık.

Ozan

Tüketici Hakları Mahkemesine verdim. Sonucu bekliyorum. Mahkeme kendilerinden savunma istediğinde Arçelik dolabı iade alarak işin içinden sıyrılmaya çalıştı. Savunmalarını mahkemeye yapmalarını istedim. Sonuçlanınca buradan tekrar yazarım.

Komşu
10 Eylül 2024 16:49

06 Ekim 2023 01:10
Hamit sonuçtan hiç memnun değil

13 Temmuz 2023 00:51

Arçelik Kategorileri