26 Şubat 2024 00:141.933

Trendyol uygulamasından PlayStation 5 araştırıyordum ve bir ürün gördüm. Fiyatı 18.2 bin tl civarıydı ve uygun geldi. İlk önce iki kez satıcıya sorular sordum, olumlu cevaplar aldım. Ardından 18 Şubat 2024'te siparişimi oluşturdum. 20 Şubat'ta kargoya verilmesi gerekiyordu. İki gün geçti, kargo gelmedi. Canlı yardıma yazdım. 'kargo süresini bekleyin, stokta sorun olabilir ama elbet gelecektir. Trendyol güvencesi altındasınız.' dediler. Bekledim, ancak hala bir gelişme olmadı ve satıcıya yazdım. 'kargom ne zaman çıkacak? ' diye sordum. Satıcı, 'bizim öyle bir ürünümüz yok, hesabımızı ele geçirip ilan koymuşlar.' diyerek anlamsız şeyler söyleyip siparişi iptal etmemi istedi.
Canlı desteğe tekrar yazdım ve talep açtılar. 21 Şubat 2024'te çözüm için üç iş günü süre verdiler. Bugün 25 Şubat, satıcı arada bir yazıyor, 'siparişi iptal edin, bizim ilanımız değildi.' diyor.
Trendyol ise hala bir çözüme ulaştırmadı. Aynı gün, yani 25 Şubat'ta, bir ürün daha sipariş verdim. Sipariş onaylandı ve para Trendyol'a gönderildi. Akşam saat 23:00 civarı bu satıcı da 'bizim böyle bir ürün satışımız bulunmamaktadır.' diyerek mesaj attı.
Şimdi iki haftada iki kez paramın bloke edilmesi kimin işine yarıyor? Bu durumda kazançlı olan kim? Bu, sadece bana değil, milyonlarca kişiye olduğuna eminim. Günlük faizler bu kadar yükselmişken, böyle bir olayın mantığı nedir? İnsanın aklına her şey gelebiliyor.
Ayrıca Trendyol firmasının bir güvencesi vardı; peki o nerede? İki haftadır iki kez 20 bin tl param kartımdan çekildi, sipariş verdim ama ne ürün var ne de olumlu bir dönüş. Tüketici Hakem Heyeti'nin bu olayı merakla inceleyeceğine eminim.
İlginç olan ise her hafta pazar günü bu tarz teknolojik ürünlerde indirimler olması ve ürünlerin müşterilere iletilmemesi, 1-2 hafta paranın Trendyol kasasında beklemesi.
Bu normal bir durum gibi gelmiyor bana. Öncelikle, sipariş verdiğim ve onaylanan ürünleri bir müşteri olarak, parasını ödemiş bir alıcı olarak talep ediyorum. Sonrasında net bir açıklama bekliyorum.

Emre
Benzer Şikayeti Var
26 Şubat 2024 20:48

Aynı durumu yaşadım ve satıcınızın ilanını da şikayetimde ekledim, benim satın alma işlemimden sonra biraz takip edince bazı satıcıların aynı şekilde fiyat indirdiğini gördüm. Bu durumu yaşayan bazı kişileri arayıp paranız yatmamış deyip parayı ibana istemişler muhtemelen Trendyol da bir hack olduğunu düşünüyorum

Haksız 'Kusurlu Ürün' İddiası Ve Mağaza Cezası İptali Talebi

23 Ocak 13:04316

Trendyol Mağazası’nda 405659 mağaza ıd numarasıyla satış yapıyorum. 17.01.2026 tarihinde sattığım 1 adet kumaş ürünüyle ...

Hesabım Ele Geçirildi, Yetkisiz Satışlar Nedeniyle Mağdur Oldum

30 Eylül 2025 23:011.898

25.09.2025 tarihinde Trendyol Pazaryeri’ndeki Butik Sakuram adlı mağaza hesabıma, bilgim dışında başka kişiler tarafında...

1 Destek

Sipariş İptal Edildi İletişim Yok Para İadesi Yapılmadı

20 Ekim 2025 20:18386

10588005470 numaralı sipariş. 1 Ekim de sipariş verdim. 2 Ekim de Trendyol siparişlerimden kargoya verildiğini gördüm. A...

Tümünü Gör
Trendyol Yanlış Fiyat Problemi

Trendyol YanlışFiyat Problemi

Ömer
Trendyol Bioderma Orijinallik Sorunu!

Trendyol BiodermaOrijinallik Sorunu!

Bircan
Trendyol Yanıltmaya Yönelik Uygun Fiyatlı Reklam

TrendyolYanıltmaya Yönelik Uygun Fiyatlı Reklam

Ahmet
Trendyol Fazla Para Çekti Hesabımdan

Trendyol FazlaPara Çekti Hesabımdan

Muhammed
Trendyol Ocean Bromelain Orijinalliği!

Trendyol OceanBromelain Orijinalliği!

Özlem
Trendyol'dan Alınan Philips Lumea IPL Cihazı Arızası!

Trendyol'danAlınan Philips Lumea IPL Cihazı Arızası!

Nurhan

Öne ÇıkanKonular