Trendyol Kadın Girişimci Komisyon Hakkının Haksız Kaybı

Güliz
15 Haziran 2024 14:38

3 Haziran tarihinde Trendyol'da üye oldum açtım, 4 Haziran'da Trendyol satıcı temsilcisi tarafından arandım. Trendyol prosedüründe Kep adresine bir mail geleceği ve onun da onaylanması gerektiği daha sonrasında ürün yükleyebileceğimi iletti. Ayrıca kadın girişimci olduğumdan %80 komisyon oranlarından da faydalanabileceğimi iletti.
Kep adresimi birkaç gün kontrol ettim ancak bir onay olmadı. Daha sonrasında 14 Haziran cuma günü satış temsilcisi tekrardan aradı, ve kep adresindeki maili kontrol edip etmediğimi sordu. Ek olarak kadın girişimcilik komisyonundan faydalanabilmem adına mağaza açılışından 15 gün içerisinde ürün yüklemem gerektiğini söyledi. Ve bu 15 iş günü değil, sadece 15 gün içerisinde. Malum 14 Haziran'dan sonra 9 günlük bayram tatiline giriyoruz.
Akabinde kendim kep adresini tekrar kontrol ettim, ve sistemden kendim tekrar gönderilmesi için talepte bulundum, bu sefer geldi. Daha sonrasında kendi markama ait olan ürünleri yine gün içerisinde yükledim, marka tescil belgesini de ekledim. Bu sefer de mağazanız askıya alındı diye bir uyarı çıktı. Cumartesi sabah destek hattına ulaşarak bu durumu izah ettim. Temsilciden aldığım yeni bir bilgiye göre, şahıs şirketlerinin dışında, Ltd şirketi olanların canlı destek alanına ticari sicil gazetesini sisteme yüklemem gerekiyormuş. Bende ltd şirketi olduğum için bunu yapmam gerekiyormuş, ve bunun da onayının 2-3 iş günü olduğunu söyledi. Bunun temsilcim tarafından da bilgisinin verilmediğini de ayrıca ilettim. Ayrıca ürünlerin yüklenmesinden sonraki onay sürecinin de 2-3 iş günü olduğunu belirtti. Ve teknik olarak 15 gün süre zarfı dolmadı ama bunu onaylayacak bir birim ve destek yok.
Bayram tatiline girmeden son gün aranarak eksik bilgi veren ve teknik aksaklıklarının benim değil de Trendyol'dan kaynaklanmasından ötürü böyle durumu tolere etmeyip, sonuç alamamak gerçekten böyle bir şirkete hiç yakışmayan bir durum.
O zaman bu bahsedilen kadın girişimcilik desteği tamamen gerçek dışı, insanlara tam olarak sunulmak istemeyen bir hak olarak bunu algılıyorum. Bu konuda kadına destek olmak yerine şu süreçte yaşadığım şeyler beni bayağı strese sokan, ve üretim yapmak yerine zamanımı boşa harcadığım bütün bir günüm oldu. Bu konuyu başka mecralara da taşıyacağım.

Yanlış Bilgilendirme Ve Uzayan Mağaza Devir Süreci

Kübra
13 Ocak 2025 15:28
Yanlış Bilgilendirme Ve Uzayan Mağaza Devir Süreci

Trendyol Kadın Girişimciyi Mağdur Ediyor!

Zerrin
13 Kasım 2023 00:30

Muhammet
20 Ağustos 2024 23:31
Trendyol Hesap Doğrulama Sorunu Ve Müşteri Hizmetleri İlgisizliği

Trendyol Kadın Girişimci Komisyon İndirimi Uygulamıyor

23 Ağustos 2023 22:26
Esma sonuçtan hiç memnun değil

Trendyol Kadın Girişimci Desteği Mağduriyeti

14 Kasım 2024 14:38